hmm... zanimivo!
Že nekajkrat se mi je zgodilo,da sem imel pozivnik v neposredni bližini mojega gsm (Nokia 3510i)skupaj v žepu in je ta začel oddajati čudne piske (kot da bi bil pokvarjen),tresti ter utripati lučka na ekranu ampak ne tako kot pri pravilnem proženju.Sprva sem pomislil da gre za poziv in da mi "škatla"ni sprejela 100% čisto poziva.Motnje?!Interferenca pri sprejemu??!!
Nisem glih elektronik ampak sem hitro ugotovil,da je bil krivec za to čudno "obnašanje" pozivnika prihajajoči klic na moj gsm.
Ker je bil telefon je bil v neposreni bližini pozivnika je (elektromagnetno polje ki nastane pred zvonenjem telefona-aktivnost aparata -efekt motenje ekrana PC ali avtoradija med telefoniranjem).
Zakaj se to dogaja?
(
Se je komu to že pripetilo?
Kakšni so škodljivi vplivi (motnje) na pozivnik razen tega da "mrkne" lahko za vse večne čase?
In kakšen vpliv na sprejem sporočila (recimo da ravno takrat ko telefon išče omrežje in ravno takrat naj bi sprejeli sporočilo-je možnost torej da ga ne bi sprejeli ??? )?
p.s.
Ker nisem elektronik se opravičujem nestrokovnim izrazom bi pa želel pojasnilo oz. razlago eksperta z tega področja glede opisanega .Pa še kak nasvet .No razen tega da gsm in pozivnik od takrat nosil ločeno vsakega v svojem žepu (če je le možnost - na pasu pa v stilu revolverašev .)
[/quote]