Kako na gasilski veselici do dobrega izkupička

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Rok Ušen
GE: Savinjska

Kako na gasilski veselici do dobrega izkupička

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

16.9. pripravljamo v PGD Braslovče veliko vrtno veselico s prevzemom novega GVC 16/25. Vsi vemo, kakšen finančni zalogaj je bil, da smo takšno investicijo pripeljali do zaključka.

S tem namenom se tudi obračam na vas - forumce. Naš namen jeseni bo vsekakor privabiti veliko število obiskovalcev, predvsem pa bi radi od teh izluščili kar se da :D . Seveda bomo imeli srečolov, ampak obstajajo še tudi drugi prijemi za "lahek" zaslužek. Ko sem bil na veselici pri PGD Dobračeva, sem dobil kar nekaj zamisli (pa naj mi oprostijo, če bomo katero izmed njih uporabili :wink: )

Vem, da v društvih po Sloveniji organizirate kar nekaj prireditev in bi vas prosil za namige. Lahko tudi po ZS.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Povem ti,da sem bil v času YU predsednik Mladinske organizacije v kraju kjer sem pustil mladost in bil seveda posledično tudi organizator kar nekaj veselic. To delo pri organizaciji le teh prireditev se me drži še danes in zagotovo ti povem če ne živiš v kraju kjer je PREPROSTOST IN DOMAČNOST ljudi prisotna jih ne bo na veselico in z tem tudi posledično zasluška malo. Sem pa osebnega mnenja da največ denarja na veselici obrne muzika - se pravi ANSAMBEL: bolj so znani in dobri, več ljudi bo prišlo, in več zasluška boste imeli.
Za moje pojme 100% velja pregovor- MALO DNARJA MALO MUZIKE - samo jaz ga malo priredim :arrow: MALO MUZIKE MALO DNARJA :!:

Vendar ne bom ti jemal poguma kar na startu, ampak mislim da me bodo tudi ostali člani foruma podprli, da so minili časi ko se je na gasilski veselici zaslužilo za nakup marsikatere opreme,si privoščli piknike, iz zasluška hodili na izlete itd itd.
Danes ob organizaciji veselice moraš odpret nešteto birokratskih vrat ter tam pustiti marsikateri tolar za papirje, kar včasih ni bilo potrebno ( SAZAS ).
No ne bom ti jemal poguma vendar mislim da marsikatero društvo sploh več ne razmišlja o veselicah iz istih razlogov kot sem jih naštel. Kje pa so še blagajne ( davek od prodane pijače in čevepčičev državi ) pa osebje ki peče čevapčiče in streže goste veselice mora bit pregledano in imeti HIGIJENSKI MINIMUM oz poznavanje HASAP sistema :!:

Vse to se včasih na veselicah zameži na eno oko kot pravimo, samo se uprašaj kaj bo, če ti na veselico prideta kot gosta DAVČNI in SANITARNI inšpektor ter si naročita porcijo čevapčičev in dve pivi, vaš natakar ali natakarica pa jih veselo postreže in ne izda računa - uradnega - in še papirjev o svojem zdravstvenem stanju nima ( rdeča knjižica higijenskega pregleda ). Potem boste pa kar nekaj krat še raznašali koledarje da boste kazni poplačali- RAZEN ČE IMATE KAKŠNE PROKLETO DOBRE VEZE na inšpektorjatu.
SKRATKA čistega zaslužka na veselicah je nasplošno MALO :!:

To je moje mnenje :!: kako pa je drugje pa bodo povedali drugi :idea:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Naj en junak napiše tukaj gori , da je imel veselico po vseh predpisih in da je imel kolikor tolikor zaslužka zraven ??
Po mojem ga ni! :evil: :evil: :evil:
Ne delajte veselic je moj predlog. :wink:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Oskar napisal/-a:Naj en junak napiše tukaj gori , da je imel veselico po vseh predpisih in da je imel kolikor tolikor zaslužka zraven ??
NO to sem jaz mislil, samo sem malo daljši spis napisal predhodno
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Ali pa:

Če že mora biti veselica (obletnica, prevzem tehnike) je najbolje če imaš dobre sponzorje, pokrovitelje, simpatizerje, donatorje in kar je še tega.
Pa da z njihovo dobro voljo že vnaprej pokriješ vse stroške (ansambel, pijača, hrana, ...) pridobiš dobitke za srečelov; potem je pa vse kar narediš na veselici dobiček. 8)

Ampak to je enkrat, potem pa npr. 10 let nič, ker te sponzorji tudi ne bodo veseli vsako leto. (So pa dolgoročno toliko bolj radodarni. :wink: )

Sicer pa kot pravi Oskar, veselica ni več simiselna kot vir financiranja. :evil:
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Tomkat , to je to.
Naj povem , da smo imeli v dveh letih dve prireditvi , ker so pač bila nova vozila. Kot je napisal Tomkat , se je jedva izšlo zaradi fehtanja pri sponzorjih.
Sedaj v soboto pa se je zgodilo še to. Proslava krajevnega praznika pa novo GVM , pa seveda GOLAŽ ZASTOJN za vse.
Ko je bilo prosleve konec se je usipal dež. Bilo nam je edino žal za tem , da nismo mogli krajanom razdeliti golaža. Drugače pa so muzikanje prenehali še preden so prav začeli. Plačali smo nekaj malega. Potem smo sedeli pod streho in modrovali , malo kleli in prišli do ugotovitve da nas bog in država jeb....

Ja , pa še izgube ni bilo, ker če bi bilo lepo vreme bi jo sigurno imeli ! Sedaj pa razumi to !

:D :D :D :D

Pa še to, srečolov ki sem ga videl v Brezju na gorenjskem je bil odličen. veliko praznih srečk in malo dobitkov , potem pa ob polnoči žrebanje praznih srečk za tri glavne nagrade. Ideja za kapo dol.
Uporabniški avatar
ENZA
Kraj: Škofja Loka (Stara Loka)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ENZA »

Odvisno kaj je za vas "dobiček" 1mio, 2mio, ali več :?:

Pri nas je žal tako, da je še vedno veselica tisti najpomembnejši vir dohodkov, kajti brez nje "še za nafto nebi imeli"

Tako, da nam ne ostane nič drugega, kot da jo prirejamo vsako leto.

Za nas lahko rečem da se splača :lol:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Enzo , preberi kaj sem napisal "veselica po vseh predpisih"
ne mi govorit, da je potem dobiček no !
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Pri nas jo tudi prirejamo vsako leto. Združimo jo s tekmovanjem za Pokal PGD Planina in to nas vleče ven. O predpisih ne bi, ker potem ne bi zaslužili niti za papir (na katerem so razne prošnje in ostalo). Različno od leta do leta ampak ponavadi nam ostane za cca dva kombinezona.

Glede muzike: čez 100 jurjev nismo šli nikoli in tudi ne mislimo iti, ker zaradi tega ne bi imeli prav nič večjega obiska.

Glede srečelova: po navadi na stolp obesimo kako mortadelo ali kaj podobnega, obiskovalci potem vplačujejo stave glede višine, vsake toliko pa izmed tistih ki stavijo izžrebamo nekaj stavnih listkov, ki prinesejo razne nagrade (od malenkosti pa do kake samokolnice ali sesalca). Do sedaj nam je ta način srečolova pokril muziko.

Da bi z veselico pokrili kako večjo investicijo je pa nemogoče. Več kot veselica nam prinesejo koledarji pa še manj dela je z njimi.

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Rok Ušen
GE: Savinjska

Uf

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Nekako si nisem zamislil takšne debate :D

Kljub vseh predpisim, pravilom, zahtevam, bla bla bla - recimo, da imamo prireditev (ki bo organizirana v okviru občinskega praznika->beri da za nami stoji občina).

Prosil bi vas, če mi daste kašno idejo, kako narod pripraviti do tega, da ko pride družina na veselico, pusti tam 5 jurjev. Kako imate izkušnje s tem - ali pijača draga ali pijača bolj poceni in ti potem ljudje več spijejo in posledično več zaslužiš? Kako je s hrano - ali se splača najbolj čevapčiči, ali kotlet ali hrenovke ali golaž?

No malo sem pretiraval mogoče, ampak upam da ste dobili idejo, kaj me pravzaprav zanima. Aja, mogoče sem pozabil povedati, da bodo igrali MODRIJANI, tako da za obiskovalce ne bo problema.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :D

vidim, da ste vsi zelo črnogledi...

nam se splača imeti veselico vsako leto... kljub vsakoletni inšpekciji :? (ja, nekateri so nam očitno fouš)...

kar se tiče dodatnega "zaslužka"...
- obešena klobasa: pobirajo se stave po 500 sit in vsak pove, koliko misli, da je kobasa dolga... tisti, ki je najbližji dobi klobaso :D
- obešeno grozdje: ne vem čist točn, kako gre (to bo bobby napisu) :oops: pleše se in potem plesalec dvigne plesalko nad sabo, da odtrga grozdje (lepše grozdje je čisto pod vrhom) :wink:
- torta: pokazala se je torta in kdor je največ dal za torto, tist jo je pol dobil (no, je bila tako velika, da je vsak dobil kos torte na veselici pa še je ostala) :D

skratka... lahko si namislite karkoli :wink: glede na to, da bo v jesenskem času, uporabite domišljijo... sigurno niste samo gasilci po poklicu, ampak še kaj drugega :wink:

še tole: ni res, da je za malo dnarja malo muske :arrow: mali zaslužek :roll: nikoli nismo imeli na veselici ansambla za več ko 200 jurju... enkrat celo za 50 jurju... pa so tak špilal, da je blo veselje :D

pa ni treba toliko skrbeti... sej ste fajn ljudje... družabni... izkoristite to :wink:

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Oskar napisal/-a:Naj en junak napiše tukaj gori , da je imel veselico po vseh predpisih in da je imel kolikor tolikor zaslužka zraven ??

Ena "frišna" izkušnja - mi smo jo za obletnico naredili po vseh regulah minulo soboto. Zdej pa iščemo še kakšnega sponzorja ;) .

Se totalno strinjam z Oskarjem! LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Oskar napisal/-a: ... še to, srečolov ki sem ga videl v Brezju na gorenjskem je bil odličen. veliko praznih srečk in malo dobitkov , potem pa ob polnoči žrebanje praznih srečk za tri glavne nagrade. Ideja za kapo dol.

Noo razmerje med polnimi in praznimi moraš nekako pogruntat. Pri nas imamo, mislim da že ene pet let žrebanje glavnih dobitkov iz praznih srečk.
In to tako da je eno žrebanje ob deveti uri naslednje ob deseti potem ob enajsti in zadnje glavne tri nagrade ob polnoči.
Recimo da se narod tudi zaradi tega malo dlje zadrži na veselici 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla..

ne najdem cenika zdejle :oops:

u glavnem... imamo kotlete, čevapčiče, klobase (kranjske in domače)... lani smo imeli tudi odojka... za pit pa kar večina pije... včasih kdo sponzorira hrano in pijačo pa je malce lažje...

kar se srečelova tiče... vsaka srečka zadane in je tudi vredna, kolikor se plača za srečko... glavni dobitek je v zadnji vreči srečk :twisted: :D

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Uporabniški avatar
ENZA
Kraj: Škofja Loka (Stara Loka)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ENZA »

Oskar!

Kakšnih predpisih, mi delamo veselico po vseh predpisih in ne vem s čim bi jih kršili! mogoče jih pa, pa niti ne vemo :roll: Napiši prosim kaj si mislil pod pojmom vsemi predpisi

Blondi!

Ključ do uspešne veselice: ali tradicija
ali dober ansambel
ali nekaj kar pivabi veliko ljudi (probajte veselico združiti s kakšnim dogodkom, ki se ne odvija v bližini vašega kraja in bi utegnil privabiti veliko ljudi; npr: mi bomo letos organizirali oslovske dirke)

Najbolje pa je če vam uspe združiti vse našteto ali še kaj in "dobiček" vam lahko še vedno pokvari vreme :lol:
Odgovori