Pozivnik

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

BrainBlow napisal/-a:Pri nas je tako da dobijo vsi nosilci pozivnikov vsako soboto okoli 12ih poziv in sicer ponavadi piše SOBOTNI TESTNI POZIV JE NAMENJEN PREIZSKUSOV VAŠIH POZIVNIKOV ali pa kaj podobnega, je pa res da se mi je že enkrat ali dvakrat zgodilo da nisem dobil poziva in sem klical na center za obveščanje in so mi zadevco prijazno odpravili povedati pa sem moral inventarno številko.

Je dober tale preizskus vendar če je nosilec pozivnika nedosleden je lahko tudi da ne dobi poziva, po moje bi lahko le enkrat na mesec in sicer recimo prvo soboto morali poklicati določeno številko ko dobiš poziv in tako bi bil nadzor nad delovanji pozivnikov še večlji.

Kar se tega tiče mislim da je v naši zvezi zelo pošlihtano,

LP, Sašo
Teh pozivoz ne dobite samo v vaši zvezti ampak vsa območja katera pokriva RECO Celje.
Delovanje pozivnikov ni vedno enako kot je že nekdo povedu je to zelo odvisno od okoliščin.
Ta hudi PGD VRBJE.
Roki

Pozivniki gor - pozivniki dol

Odgovor Napisal/-a Roki »

Hja, okoli pozivnikov je pri nas takole....

Vsako soboto ob 12:09 :D dobimo testni poziv s pomočjo katerega lahko preverjamo delovanje naših pozivnikov. Vsak nosilec tako točno ve, ali mu pozivnik deluje ali ne. Če v soboto kdo ne dobi poziva, pokliče na ReCo in se dogovori, če mu ga lahko še enkrat pošljejo. (Seveda moraš možiclju znati povedati številko pozivnika, ker je posebej pri novih nosilcih ponavadi problem, da nas še nimajo poimensko zavedenih). Če še vedno ne dobiš poziva, pokličeš poveljnika, ki pošlje pozivnik na popravilo.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da stane takšno popravilo 15.000 sit (diagnoza - umrla sprejemna antena).

Moje mnenje glede preverjanja odzivnosti nosilcev pozivnikov pa je sledeča ....

Zdi se mi, da je škoda preveriti samo to, kako hitro se ti operativci pripeljejo v gasilski dom in jih nato pošlješ domov. Bolje je, če se pripravi vaja. Na tak način boste poveljniki dobili zelo realno sliko, kakšno je stanje v vašem društvu.
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Zanimivo mi je ko berem da dobite pozive na točno določen dan, ob točno določeni uri.To sem že večkrat zasledil.Pri nas (ReCo Slovenj Gradec) nimamo takšne prakse.Testne pozive dobimo na "random" :D Pač enkrat na mesec, ne veš kateri dan, ne veš katera ura, izpiše se sporočilo "Testni poziv v max. eni uri potrdi sprejem".Potem pa pokličeš na ReCo poveš kdo si pa te odkljukajo.
Drugje ni takšne prakse? :shock:
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Pri nas za testiranje pozivnikov skrbi referent za telekomunikacije. Ga moram spomniti, da se da pozivnike testirati po že kar dolgem času.... :idea:
Cogito, ergo sum.

Slika
marjan82
GE: Petanjci

Odgovor Napisal/-a marjan82 »

Pozdravljeni!
Prav pohvalno da imate to zadevo z testiranjem pozivnikov urejeno, ker mi na območju RECO MS pa žal takega preverjanja nimamo, razen če vsak posameznik pokliče na 112 in zahteva testiranje lastnega pozivnika.
Tolko za enkrat in še enkrat pohvale vam kateri imate to zadevo urejeno.
Lp, Marjan.
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

Pri nas prvo nedeljo v mesecu okoli 19 zvečer zazvonijo pozivniki na katerih piše, mesečno preverjanje pozivnikov, sprejem potrdite na 112...
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
tinčk
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tinčk »

Mogoče kdo ve kaj je vzrok temu, da se mi je ob zadnjem pozivu na pozivniku izpisalo od celega sporočila, ki je vseboval 14 črk le 2?
Po moje je bil signal OK, glede na to, da mi je na tej lokaciji že piskal in se je sporočilo izpisalo v celoti!

LP, Tine!
Takle mamo!!
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

tinčk napisal/-a:Mogoče kdo ve kaj je vzrok temu, da se mi je ob zadnjem pozivu na pozivniku izpisalo od celega sporočila, ki je vseboval 14 črk le 2?
Po moje je bil signal OK, glede na to, da mi je na tej lokaciji že piskal in se je sporočilo izpisalo v celoti!

LP, Tine!
Hoj...

Tile signali so bili vedno loterija... :?

Sem že tudi najprej dobil preklic intrevencije, čez kakšnih 5 min. pa poziv na intervencijo...
Lahko je napaka na pozivniku, napaka na oddajniku, vremenske razmere, lokacija tebe in
pozivnka (včasih je lahko narobe tudi samo 1/2 metra)...

Pa tudi starejši pozivniki so bolj "čudno" delovali. Z novim imam precej manj težav.

Lpa. 8)
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Kot je Alex napisal lahko pride do "popačenja" ali slabega sprejema zaradi premikov oz. spremembe "mikrolokacije" moči prejetega signala oz. sam sprejm na pozivnik (ovire signmalom ,zidovje,kleti,doline itd...)

Včasih je tudi nerazumljivo za prebrat pa vseeno hajd v gasilski....

:idea: važno da zapiska ane? :twisted: :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
tinčk
Kontakt:

Ja v bistvu je res pomembno le to, da zapiska; da veš da se dogaja in gas v gasilnga :!:

Je pa res da sem bil v zaprtem prostoru v gneči pa še v žepu je bil stisnjen!!

Če dobro pomislim, hvala bogu, da je sploh zapiskal ( vibriral ) :twisted: !

LP, Tine!
Takle mamo!!
indycar

Odgovor Napisal/-a indycar »

tinčk napisal/-a:Ja v bistvu je res pomembno le to, da zapiska; da veš da se dogaja in gas v gasilnga :!:

Je pa res da sem bil v zaprtem prostoru v gneči pa še v žepu je bil stisnjen!!

Če dobro pomislim, hvala bogu, da je sploh zapiskal ( vibriral ) :twisted: !

LP, Tine!

ni čudn poj da se ti je to zgodlo
tinčk
Kontakt:

Ja važn, da ti to veš!! :evil:

LP, Tine!
Takle mamo!!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Glede evidence in testiranja pozivnikov!
Jaz sem jih v našem društvu najprej pobral šest ta novih (DE900) in jih odnesel na ReCO, kjer so vsa stara sporočila zbrisali in jih stestirali in jih dali v grupo(RIC 4). Ko so to naredili sem te pozivnike vrnil imetnikom in isto opravil še z preostalimi sedemnajstimi pozivniki(DE506).
Stati inu obstati. /Trubar/
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Lep pozdrav!

Da ne bo preveč smetil po forumu, bom vprašal kar tukaj. Zanima me, ali kdo uporablja za pozivnik baterije, ki se dajo napolniti. Kolikor sem sam gledal po netu imajo vse baterije tipa AA (ki se dajo polniti- http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_73 ... MH_2600mAh ) napetost 1,2V za uporabo v pozivniku pa naj bi imela baterija 1,5V. Ali je že kdo praktično preizkusil 1.2V (baterijo, ki se da napolniti) v pozivniku namesto 1.5V baterije, ki je samo za enkratno uporabo? Ali pa mogoče kdo pozna 1.5V baterije tipa AA, ki se dajo polnit?

Hvala za informacije!
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Točno take baterije uporablja večina nosilcev pozivnikov v našem društvu. Zdržijo pa manj kot duracellove (model plus). Ko sem imel še pozivnik DE 506 mi je baterija, ki je na povezavi zdržala mogoče mesec oz. maksimalno mesec in pol, brez kakršnega koli alarma na pozivniku (mogoče občasno budilka). Duracellova pa skoraj 3 mesece.

LP :)
Cogito, ergo sum.

Slika
Odgovori