UVODNIK V GASILCU ŠT 4

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Opredeliti je potrebno kdo je GASILEC in kdo prostovoljni in/ali kdo poklicni.
Pri nas to še ni jasno.
Darko
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Ker ni nobenih odzivov na uvodnik naj dam komentar na navedbo predsednika. Predsednik je dobesedno zapisal:
"Gasilsko javnost želim spomniti, da je decembra 1992 država Slovenija sprejela Odredbo o prenosu določenih nalog zaščite in reševanja na operativne gasilske enote, v kateri je zapisano, da se vse naloge na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki so jih dotlej opravljale splošne enote Civilne zaščite (ki so jih takrat ukinili), prenesejo na operativne enote prostovoljnih gasilskih društev."

Seveda je to popolnoma zgrešeno. V tretjem členu citirane odredbe piše:
"Operativne gasilske enote, poleg gašenja in reševanja ob požarih ter nalog iz prvega odstavka prejšnjega člena, opravljajo tudi določene naloge zaščite in reševanja ob poplavah, potresih, nesrečah z nevarnimi snovmi ter drugih nesrečah, za katere jih pooblasti izvršni svet občinske skupščine v skladu z njihovo opremljenostjo in usposobljenostjo."

Jaz sem napisal samo tisto kar je trajno shranjeno na papirju. Sedaj pa prečitajte oboje in presodite.
Mal mi gre na živce ko nekateri mečejo naprej odredbo ki jo niti ne poznajo.
Darko
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Bogataj je dejal,da smo z zakonom o gasilstvu zelo veliko pridobili. Jaz se sprašujem ; Kdo je pridobil in kaj je tako vredno hvale njemu in kompaniji?
Omenil je ,da so podzakonski akti tisti,ki lahko določajo status gasilca operativca. Vi pa to lahko spreminjate in dosegate. Ej stari kaj pa delaš še tam. Kdo pa bo šmirglal Brkota ,ko pride na vrata URSZR.
Ja kaj Janša ne more skint tega penzijonista.
Odgovori