Posredovanje na prometni nesreči prevrnjenega tovornjaka

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Posredovanje na prometni nesreči prevrnjenega tovornjaka

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

A lahko gdo napiše kakšno je bilo posredovanje gasilcev, NMP in policije na prometni nesreči prevrnjenega tovornjaka na cesti med Novo Vasjo in Bloško polico:
- Kdo je posredoval?
- Kakšni so bili postopki?
- Koliko časa je trala intrevencija?

Nekaj linkov:

http://www.vecer.com/
http://www.direkt.si/domov/crna_kronika/16833/
Priponke
6c71937c4d9a5b5f3887c2ff3d0fb1eb.jpeg
2006_05_11_SLIKE_21-1-300.jpg
c066c5e44763d0713d5d34bd2b510535.jpeg
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

Nisem bil na kraju nesreče imam pa nekaj informacij. Tovornjak je vozil počasi. Z ceste je zletel, ker mu je počila guma. Voznik je nepoškodovan odšel iz kabine na spodnjo stran tovornjaka, da si ogleda posledice nesreče, nakar se je tovornjak premaknil (posedel) in ga tako nesrečno stisnil, da je umrl.
Z znanjem raste dvom!
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Res nesreča v nesreči.

Me pa res zanima kako bi se bilo treba lotiti stabilizacije tovornjaka v takšnem položaju (preden se je prevrnil).Z cilindri se po mojem nebi dalo kaj dosti pomagati, mogoče kakšna lestev, vitel... :?:
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Posredovali so gasilci iz PGD Cerknica in PGD Grahovo!
Prv so koncesijonarji drugi pa lokalno drušvo na katerem se je nahaja kraj nesreče.
Kaj več bi lahko napisal Zgonc ali kdo drug in PGD Cerknica, ki je bil na kraju nesreče. Baje je bilo reševanje zelo zahtevno sicer pa vsak ki je reševal iz tovornega vozila ve kakšno je to delo....
Kmalu po končanem reševanju je ekipa iz Cerknice posredovala tudi na odseku Podskrajnik Cerknica čelni trk dveh vozil?
Vse kar me malo skrbi je to, da se sprašujem kaj bi bil, če bi se nesreči zgodili istočasno? Mislim da bi potem klicali Postojno saj kolikor vem ima Cerknica samo en komplet orodja za reševanje iz prometnih nesreč.
Sicer pa vse čestitke fantom iz obeh društev.

LP
Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Mare
GE: GBL in PGD Verd
Kraj: Janezova vas-Gbl

Odgovor Napisal/-a Mare »

VladoP napisal/-a:Res nesreča v nesreči.

Me pa res zanima kako bi se bilo treba lotiti stabilizacije tovornjaka v takšnem položaju (preden se je prevrnil).Z cilindri se po mojem nebi dalo kaj dosti pomagati, mogoče kakšna lestev, vitel... :?:
V tem primeru nič kaj dosti,ker se je takoj prevrnil še preden bi prišel tja!
40 ton stabilizirat :?: :roll:
V službi me kličejo Ježek!
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Mislil sem preden se je prevrnil.
Samo razmišljam, kako in kaj če bi bil poškodovanec še vkleščen v vozilu, tovornjak pa bi bil v takšni nevarni legi.In bi se hotel prevrniti (pomakniti, posesti) potem ko bi bila enota že na kraju. :?:
Uporabniški avatar
jojo
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jojo »

Mislim , da so informacije Skavta napačne. Na vozilu so vse gume cele(preverjeno).
Uporabniški avatar
Mare
GE: GBL in PGD Verd
Kraj: Janezova vas-Gbl

Odgovor Napisal/-a Mare »

VladoP napisal/-a:Mislil sem preden se je prevrnil.
Samo razmišljam, kako in kaj če bi bil poškodovanec še vkleščen v vozilu, tovornjak pa bi bil v takšni nevarni legi.In bi se hotel prevrniti (pomakniti, posesti) potem ko bi bila enota že na kraju. :?:
Te razumem!Mislim,da bi moral priti na kraj najmanj z dvema težjima cisternama in uporabiti vlečni drog,opremo za 50 ton (blazine) in še kaj!Ugibam,lahko bi delovalo ali pa se motim!40 ton stabilizirati ni mačji kašelj!
Men se je,ko sem še vozit kiperja,utrgala bankina,ko sem se umikal drugemu tovornjaku!Še sreča,da je bil tam bager,ki mi je pomagal nazaj na cesto! :? Lp od Mareta
V službi me kličejo Ježek!
Uporabniški avatar
purchy
GE: RAKEK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a purchy »

Ja, gume so bile zagotovo cele, ker sem šel slučajno tam mimo, ko so ga odvleki z avtovleko. Res pa, da je bila kabina na voznikovi strani čisto stlačena. :!:
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Skavt napisal/-a: ... Voznik je nepoškodovan odšel iz kabine na spodnjo stran tovornjaka, da si ogleda posledice nesreče, nakar se je tovornjak premaknil (posedel) in ga tako nesrečno stisnil, da je umrl.
V SN je bila drugačana navedba. Kdo se moti? :?
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

Nisem bil zraven. Kar sem napisal pa mi je povedal šofer tovornjaka,ki je vozil za tovornjakom ki se je prevrnil.
Z znanjem raste dvom!
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Ja še nekaj informacij iz moje strani. Ob 8.03 smo prejeli poziv da je v naselju Bloška Polica prevrnjen tovornjak in v njem vkleščen voznik. Izvršili smi izvoz z 2 voziloma in 9 gasilci v času okoli 2-3 min. Preko javljanja s ReCO Postojna smo med vožnjo dobili obvestilo da poleg omenjenega sam kamion tudi gori. Tako smo ob 8.15 prišli na kraj dogodka. Na srečo vozilo ni gorelo ampak se je le kadilo zaradi pregretega olja katero je iztekalo. Policisti kateri so prišli pred nami so že zavarovali kraj nesreče služba NMP pa je prišla istočasno kot mi. Najprej je en del ekipe odklapljal akumulatorje in vršil protipožarno varovanje drugi pa smo se ubadali s dostopom do same kabine,namreč okoli nje je bilo polno grmičevja tako da smo najprej požagali le tega in odstranili vetrobransko steklo. Vršil se je ogled kabine a vozniku ni bilo več pomoči :( . Ptreko centra za obveščanje smo zahtevali dvigalo katero je prišlo v hitrem času. Sledil je postopek stabilizacije kabine in nato za nas najtežji del vsega tehnični poseg kateri je trajal več kot uro predno smo voznika potegnili ven.Komaj pa smo prenehali s posegom že prejmemo klic da je v naselju podskrajnik prometna nesreča z 2 poškodovanima.
Odhiteli smo še tja in opravili naše delo.
Je pa samo delo vseh služb potekalo vsklajeno tako da smo opravili vsak po svoje z moje strani z odliko.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Končno pravi odgovor na pravem mestu.

Hvala Zgonc.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Gasilčk
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gasilčk »

Lepo da se je našel nekdo, ki je bil na kraju nesreče in pove kaj točno se je tam dogajalo.
Moram pa malo popraviti kolaga Zgonca, glede izvoznega časa (2-3 min). Bodimo realni, od trenutka ko je bil poziv do izvoza minilo 6 min.
Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
kocko
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kocko »

kako nesrečo je mel ne :roll: moral bi se čimprej oddaljiti od vozila :oops:
Odgovori