Požari v veletrgovskih središčih

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Uroš Lenarčič napisal/-a:...BTC ima tudi lastno gasilsko enoto, t.j. požarno varnostna enota (PVE)...
...ki pa je bogatejša za novo gasilsko vozilo VW LT35 za nadgradnjo podjetja Mettis. Vozilo sem si ogledal včeraj in moram reči, da je res "špica", opremljeno je z kar precej opreme, najbolj bi pa izpostavil Rosenbauerjev sistem UHPS (200l). Slike pridejo danes popoldne ali pa jutri, samo, da mi jih kolega naloži na CD. 8)
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič

Sliki...ostale bodo kmalu na voljo v galeriji.
Priponke
VW LT35
VW LT35
Rosenbauer UHPS
Rosenbauer UHPS
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

Lep pozdrav!
Poraja se mi eno zanimivo vprašanje za gasilce operativce, je v zvezi s temo požari v trgovskih središčih. Stvar je pa taka, v primeru ko se nahajate v na takem kraju kot so BTC, EUROPARK, CITY PARK, itd., da pride do požara, bi kot ostali obiskovalci zapustili objekt ali bi pričeli gasiti nastali požar s sredstvi, ki so vam tam na razpolago (hidranti, gasilni aparati)?
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Mi o volku... :shock:
Pred nekaj dnevi je zagorela hladilna komora v eni iz med Ajdovskih blagovnic na srečo se je vse dobro izteklo. Požar je bil opažen dokaj zgodaj tako, da do večje materijalne škode ni prišlo :arrow: so pa morali blago preseliti v druge trgovine.
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Aleš Jug
Kraj: ponavadi Ljubljana :))
Kontakt:

Odkrivanje in gašenje požarov

Odgovor Napisal/-a Aleš Jug »

Hoj vsem,

eden od "razpravljavcev" v tem delu foruma je napisal sledeče:

"Če pride do nastanka požara lahko upamo, da bodo sistemi za gašenje(npr. sprinkler) pravočasno javili požar in ga vsaj deloma lokalizirali. Zopet je vprašanje kakšni sistemi so, kje so nameščeni in kaj gori."

Pri navajanju teh dejstev moramo biti zelo pozorni na pomen posameznih elementov požarne zaščite v objektu. Sprinkler služi gašenju, morda v nekaterih industrijskih objektih tudi odkrivanju požarov. V trgovskem centru je edini primerni sistem za odkrivanje požarov javljalnik. Požar bo zaznal veliko prej, kot sprinkler. S tem se bo lahko prej začela evakuacija in tudi gasilci bomo o požaru prej obveščeni.:!:

LP

Aleš
Uporabniški avatar
jernejček
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jernejček »

gasilec dejan napisal/-a: ali bi pričeli gasiti nastali požar s sredstvi, ki so vam tam na razpolago (hidranti, gasilni aparati)?
Dejan, če bi bil "požar" v prvi fazi, ki bi se ga dalo pogasit z gasilnikom pol verjetno ni gasilca, ki ga ne bi poskušal, se pa vprašaj ali bi gasil požar, ki je že v večjem obsegu, nimaš pa osebno zaščitne opreme :?: :?:
Verjetno ne ali pač :?:
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!

Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič

gasilec dejan napisal/-a:ali bi pričeli gasiti nastali požar s sredstvi, ki so vam tam na razpolago (hidranti, gasilni aparati)?
Če požar ne bi bil že preveč razvit sem 100%, da bi ga poskušal pogasiti oz. omejiti kolikor bi se v danem trenutku dalo. Npr. kolega je z S-6 pogasil zabojnik za smeti pred šolo, nek drug kolega pa koš za smeti v šoli. Oba sta seveda gasilca.
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

[quote="Uroš Lenarčič
Npr. kolega je z S-6 pogasil zabojnik za smeti pred šolo, nek drug kolega pa koš za smeti v šoli. Oba sta seveda gasilca.[/quote]

V obeh primerih bi bila bolj učinkovita in cenejša voda.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Odgovori