Kriza z MLADINKAMI!!!

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
marek.sos
Kraj: Šoštanj

Kriza z MLADINKAMI!!!

Odgovor Napisal/-a marek.sos »

Že kr neki let si z velikim trudom pridržujemo, da bi pridobili desetino mladink pa nam ne uspe...
Dejansko Šoštanj ni tako malo mesto, da nebi nabrali 9 deklet, ampak ne gre...
4-5 mladink nam uspe nabrati, več pa ne gre...
Ne smem govoriti, da delamo kaj narobe, ker namreč v drugih kategorijah žanjemo kr dost velike uspehe v športnih in gasilskih aktivnostih...
Skupaj z vodstvom damo dosti na mladino tako, da se tudi zunaj GD-ja kr dost sliši in vidi o delu z mladimi...
Kar se tiče mentorjev imam dobro ekipo, s katero se razumemo in znajo res dobro delati z mladimi... :?
Kr neki let nazaj so bile mladinke vodilni motor mladih pri nas zdej pa...
Zanima me kako imate drugje po društvih urejeno glede mladink, ali imate podobne probleme, oz. tam kjer vam z mladinkami vse špila, kako ste to uredili... :?:
Hvala za vse ideje oz. vaše predloge...
Lp, Mare
Marek
Uporabniški avatar
Prevojc
GE: Prevoje
Kraj: Prevoje

Odgovor Napisal/-a Prevojc »

Marek.sos a imate v osnovni šoli Gasilski krožek :?:
Če ga imate poiskusite preko krožka pridobiti dekleta.
Zoran Dernulovec

www.gasilci-prevoje.si

Ne pluvaj po tleh,
pomisli na poplave.
Uporabniški avatar
marek.sos
Kraj: Šoštanj

Odgovor Napisal/-a marek.sos »

Ne zaenkrat še nismo tako, daleč, da bi imeli v šoli gasilski krožek...
Praktično, ko grem po sinčeka v šolo me ustavijo otroci, ki so gasilci in me sprašujejo kdaj bo to kdaj ono, prav tako mladinke, poleg njih pa še sošolke, ki mi vsaka dopoveduje, da bi prišla med gasilce potem pa nč...
Smo imeli dve ali tri leta nazaj ene vrste predstavitev in pa povabilo, se pa javljajo predvsem mlajši...
Oktobra imamo prav tako predstavitev za šolarje in takrat prav tako pridobimo nekaj novih mladih gasilcev, ampak v mladinskih vrstah pa kar izpuhtijo...
Marek
Uporabniški avatar
mihelj
Kraj: nova gorica

Odgovor Napisal/-a mihelj »

Pozdravljen!

Pošlji na šolo mentorico, pa bo mogoče kaj drugače. Vsak otrok išče nekoga za zgled tako kot je fantom ponavadi za vzgled moški mentor je puncam mentorica. Takšno je moje mnenje.

Naj povem da imamo tudi mi sami podobne težave vsako leto sicer pride kakšna nova punca vendar se premisli ko vidi da je bolj ali manj edina oz. med redkimi.
Težave rešujemo bol dolgoročno. Pred leti smo pritegnili eno mentorico sedaj je vseh punc (11-20let)okrog 4-5. Naslednje šolsko leto bodo odšla dekleta na šole pol bomo pa vidli. Al mam prou al ne :roll:
Na mladih svet stoji !!!
Uporabniški avatar
luka.leiler
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a luka.leiler »

Zdravo.

Ogledal sem si to vprašanje "Kako pridobiti kakšno mladinko?".Moram reči, da v našem društvu sploh nimamo mladink, kar pa že nekaj časa poizkušamo kakšno dobiti v svoje vrste.Ko pa gledam druga društva v okolici se čudim in sprašujem kako je to možno.Tudi pri nas smo imeli nekaj generacij, v katerih je bilo nekaj deklet zdaj pa opažam, da med puncami to zanimanje vpada-vsaj v našem kraju.
Ne pišem romana pišem roman v verzih.Hudičeva razlika.
varnostnik
Kraj: rožna dolina

Odgovor Napisal/-a varnostnik »

Jaz sm opazu da društva,ki niso v mestih ampak so v hribih ali pa v manših odmaknjenih vaseh imajo veliko mladink.V mestih imajo otroci veliko ponudbo najrazličnejših športou,obratno pa je v hribih in manših vaseh.Jaz bi vam svetoval isto kot MIHELJ.

LP.varnostnik
PGD ŠEMPETER
Odgovori