PREZRAČEVALNIK

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

Saj ne da se jaz ne strinjam z Dušanom al pa z Man-om, ampak kdo razmišlja o nesreči ko kupuje eno stvar!!!

Kolikor mi je znano gasilci na vseh področjih poskušamo čimveč pridobit in po možnosti še nekaj prišparat!!! Te pa če je po tipizaciji al pa ne..... Pa ne zagovarjam nabavljenje opreme ki ni opredeljena, ampak tu pa tam se pa da kaj "preplonkat"!! In v tem primeru so nam fanje to pokazali.
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Kolikor mi je znano gasilci na vseh področjih poskušamo čimveč pridobit in po možnosti še nekaj prišparat!!! Te pa če je po tipizaciji al pa ne..... Pa ne zagovarjam nabavljenje opreme ki ni opredeljena, ampak tu pa tam se pa da kaj "preplonkat"!! In v tem primeru so nam fanje to pokazali.
Se strinjam in vsi se trudimo da iz tega nekaj denarja ki nam je na razpolago nabavimo oz. pridobimo čim več opreme ki nam pomaga pri delu na terenu

Vendar moramo strmeti k čim večji varnosti našega dela in pa tudi pravni podlagi za naše delo. Vse je že zelo nastrojeno k iskanju naših napak in pomankljivosti ko iščemo grešnega kozla pri nesrečah. Z nabavlanjem opreme ki nam jo predpisuje GZS se držimo nekega reda in to naj bi bila črta ki je ne prestopamo.

Spomnimo se debate o gasilskih lestvah iz bauhausa ali obija!!

Če bomo na vse gledali samo iz denarnega vidika in nam za samo kakovost in varnost nebo mar bomo velikokrat v nevarnosti po svoji krivdi!!

Ne me razumet narobe vse čestitke fantom za izdelavo ampak v primeru da se slučajno kaj naredi(bog ne daj) bo nekdo odgvorjal!!

Me zanima kako bi gledali v ICZR če pridem z čelado ki sem si jo naredil doma saj sem tako privarčeval nekaj tolarjev??

moje mnenje! :wink:
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Matjaž na nek način te popolnoma podpiram, vendar kot poveljnik društva nosim vso odgovornost ob intervenciji, ampak glede na to, da je prezračevalnik zelo dobro narejen še posebej glede varnosti. Z bratom sva veliko prezračevalnikov pregledala preden sva se lotila izdelave in z gotovostjo trdim, da so tisti dodatni deli narejeni z močnejšim in trpežnim materialov,kot pa pri drugih prezračevalnikih. Vendar nesreča nikoli ne počiva, tko a upam, da ta teden naredimo preiskus in da vidimo kako stvar deluje.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Z bratom sva veliko prezračevalnikov pregledala preden sva se lotila izdelave in z gotovostjo trdim, da so tisti dodatni deli narejeni z močnejšim in trpežnim materialov,kot pa pri drugih prezračevalnikih.
Razby vse kar si zapisal je lepo in prav vendar, ko pride do težav ali nesreče to ne šteje nič! Šteje samo papir ali dokument, ki ga izda pristojni organ ali služba seveda z potrebnimi podpisi in žigi!

Ne razumet to kot kako provokacijo ali pametovanje to je le moj pogled na zadevo o kateri debatiramo.
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Samo razmišljanje.
Še vedno ostajam pri misli da so fantje tole dobro izdelali in vsa pohvala.
Kar se pa tiče varnosti. Ne moremo se zanašati na to, da se nam nič ne more pripetiti. Pa naj delamo karkoli. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo.

Se mi pa zdi, da takle prezračevalnik vseeno ni toliko v uporabi, da bi bilo toliko več možnosti za nesrečo ali strojelom. In da bi zaradi tega bil kar življenjsko nevaren. Tak je lahko tudi čisto običajen Tempest za vsemi papirji vred, pa ima mogoče kakšno napako v materialu.

Mimogrede, vprašanje za tiste, ki so v tem bolj doma. Je mogoče, da se takšna doma narejena stvar kje atestira in pridobi dokumentacijo?
Ne vem: se prijavi kot patent, naredi kakšen atest in je.
To bi mogoče bila rešitev, ki bi vas tudi pravno podprla v primeru, bognedaj, kakšnih problemov.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Milan Dernulovec
Kraj: Šentvid

Odgovor Napisal/-a Milan Dernulovec »

Sigurno!
Skoraj sem prepričan, da se da zadevo tudi" legalizirati " ( urediti papirje). Pred leti je znanec naredil osebni avtomobil, pa ga je vseeno lahko registriral za vožnjo po cestah. Ni vrag , da se ne bi dalo narediti A-testa za prezračevalnik!
V službi ljudstva NA POMOČ!
V pripravljenosti dan in noč!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Bravo Razby!!!!! Pri nas imamo eno odsluženo Soro, rabimo pa sesalec za pobiranje vode....A bi to šlo???? :lol: :lol: :lol:

Šalo na stran in še enkrat...Bravo Razby, lep izdelek. Če za drugega ne, kot dokaz kaj pomeni prostovoljno delo in kaj se da naredit, če se hoče.
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »

Fantje, razni A testi in razna dokumentacija, katera potrjuje da je izdelek brezhiben in varen za uporabo, pripomore k ceni katera zaradi teh dokumentov kr za nekaj % naraste... :wink:
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

tudi z moje strani, lepo narejen, samo bi pa se strinjal z man-om.
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Razby odlično tudi midva z bratom že dolgo delama načrte vendar naju moti predvsem motor, če pogledaš motor od najmanjšega prezračevalnika ki ga izdeluje rosenbauer ima 5 km, zato naju skrbi da manjši motor ne bo mogel poganjati veternico z visokimi obrati zato čimprej testiraj in povej rezultate, glede nagiba ( majhni amotizerji, panti ). Je pa zadeva zelo lična in majhna upam da je še zelo uporabna. Pa še vetrnica, je kr od navadne klime ali kakšne druge ?
Ta hudi PGD VRBJE.
blaz.K
Kraj: pod Krvavcem

Odgovor Napisal/-a blaz.K »

Fanta sta se potrudila, tudi nadgradnje vozil smo delal doma, pa se za varnost nismo kaj dosti spraševal. Preplačal smo "štempel" pa je blo. Le dobro naj vam služi in piha, ni mi pa všeč dvotaktni motor,
precej smrdi :?

Lp!
Blaž
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Fanta sta se potrudila, tudi nadgradnje vozil smo delal doma, pa se za varnost nismo kaj dosti spraševal.
V novem Gasilcu (Februar 2006) je zapisan uvodnik z zanimivim naslovom: Kakovostna gasilska tehnika za varno operativno delo

Glede doma narejenih naprav (strojev) lepo ,da je volja in zamisli samo upam , da vse skupaj ne bo šlo predaleč v smeri oddaje na Discovery (gradnja strojev iz odpada)!?

Dobro vemo kako je bilo z vozili takše in drugačne zamisli...tako da je hitro za tem prišla tipizacija vozil in še druge opreme katere se moramo sedaj držat kot pijanc plota ker je prej očitno bilo vse prosto po mili volji.......

Največ pozornosti bi se moralo nameniti varnosti operativnih gasilcev potem pa pridejo druge zadeve kot so denar itd...
Tehnika nam lajša življenje!
blaz.K
Kraj: pod Krvavcem

Odgovor Napisal/-a blaz.K »

Dušan, samo omenil sem, kaj smo počeli in da sta se fanta potrudila, to pa ne pomeni, da sam podpiram samogradnjo. Daleč od tega, mi uporabljamo izključno naprave z ustreznimi papirji - vsak ima sebe najraje.

Lp! Blaž
Uporabniški avatar
Prevojc
GE: Prevoje
Kraj: Prevoje

Odgovor Napisal/-a Prevojc »

pohvale za dober izdelek. sam pri nas je tako da je treba met za vse papir.
kaj če se vam na intervenciji zgodi nesreča (bog ne daj), pol bo pa "gospod" policaj :evil: in "gospod" inšpektor :twisted: rekla "JAZ BI PA PAPIRJE POGLEDU" :shock:
kaj boste pa pol. :?:
sej verjamem da je varno in da se ob pravilni uporabi ne more nič zgodit sam zgoraj omenjena gospoda ne bosta tega mnenja.

jaz podpiram take ideje sam pred uporabo je treba papirje uštimat da maš pol čisto vest.

sej poznate tisti rek: "kar gre lahko narobe. bo narobe tudi šlo"
Zoran Dernulovec

www.gasilci-prevoje.si

Ne pluvaj po tleh,
pomisli na poplave.
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Tu si lahko ogledate video. Preiskus s snegom, uporabite RealPlayer, ker je snemano s telefonom. Konec tedna bomo pa še probali z meglo.
Priponke
Prezračevalnik.rar
(248.94 KiB) Prenešeno 288 krat
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Odgovori