PREZRAČEVALNIK
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
PREZRAČEVALNIK
Odločil sem se da tudi vam pokažem kaj se lahko z malo domišlije da narediti.
Pri nas v društvu smo imeli dve motorki Tomos za tekmovanje, ki jo uporabljajo mladinci, vendar se je na starejši pokvarila pumpa, tko da je bila neuporabna, zato je brat začel razmišljati kako bi to motorko predelal v prezračevalnik. Naredil je nov okvir vzel veternico iz ventilatorja pri klimi, stružil nastavek za na os, kjer je bila prej pumpa, naredil zaščitni obroč in mrežo. Res pa je da sem tudi sam malo sodeloval, tko da nama je k'r nekako ratalo. Povedat pa moram tudi, da je brat vodja proizvodnje klimatskih naprav in tam je tudi dobil te določene dele. Seveda pa sva tudi morala paziti, da se prezračevalnik lahko da v avto, zato je nekoliko manjši. Vse skupaj nas je prišlo cca.20.000,00 sit. Kakšno je vaše mnenje o tem prezračevalniku?
Pri nas v društvu smo imeli dve motorki Tomos za tekmovanje, ki jo uporabljajo mladinci, vendar se je na starejši pokvarila pumpa, tko da je bila neuporabna, zato je brat začel razmišljati kako bi to motorko predelal v prezračevalnik. Naredil je nov okvir vzel veternico iz ventilatorja pri klimi, stružil nastavek za na os, kjer je bila prej pumpa, naredil zaščitni obroč in mrežo. Res pa je da sem tudi sam malo sodeloval, tko da nama je k'r nekako ratalo. Povedat pa moram tudi, da je brat vodja proizvodnje klimatskih naprav in tam je tudi dobil te določene dele. Seveda pa sva tudi morala paziti, da se prezračevalnik lahko da v avto, zato je nekoliko manjši. Vse skupaj nas je prišlo cca.20.000,00 sit. Kakšno je vaše mnenje o tem prezračevalniku?
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Če to deluje - piha potem ni kaj . Čestitam. Skrbi me le kot postavitve prezračevalnika. Mogoče bi moral biti le malo bolj nagnjen nazaj.
Prosim , poročaj ko boste naredili preizkus. Naredite disco meglo v neki garaži , takšno gosto , potem pa gas in boste videli če snop zraka zapira dovolj veliko odprtino.
Prosim , poročaj ko boste naredili preizkus. Naredite disco meglo v neki garaži , takšno gosto , potem pa gas in boste videli če snop zraka zapira dovolj veliko odprtino.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Nekaj kar ni moja navada: POHVALA.
Če so še lopatice turbine kot je treba je vse OK, OK, OK,.....
B R A A A A V O O O O !!!!
Glede nagiba, kar skrbi Oskarja. Morda zadaj nekoliko spodaj "pobrati" okvir in vstaviti vijak za nastavitev višine (morda stara vijačna dvigalka za osebni avto); in problem je rešen. Sicer pa čemu filozofiram, ko so fantje (avtor ideje) pokazali toliko iznajdljivosti?
Ali znate pravilno uporabljati nadtlačni prezračevalnik? Je nekaj kljuk, ki jih ne obvladajo vsi. Če boste potrebovali pomoč - zveza poZS.
Kaj ste naredili s črplako? Ne je zavreči! Razstaviti, razrezati, lepo pobabarvati (uporabiti star motorček za brisalce) in jo uporabiti za pouk.
Čestitam in lep pozdrav !
Janez
Če so še lopatice turbine kot je treba je vse OK, OK, OK,.....
B R A A A A V O O O O !!!!
Glede nagiba, kar skrbi Oskarja. Morda zadaj nekoliko spodaj "pobrati" okvir in vstaviti vijak za nastavitev višine (morda stara vijačna dvigalka za osebni avto); in problem je rešen. Sicer pa čemu filozofiram, ko so fantje (avtor ideje) pokazali toliko iznajdljivosti?
Ali znate pravilno uporabljati nadtlačni prezračevalnik? Je nekaj kljuk, ki jih ne obvladajo vsi. Če boste potrebovali pomoč - zveza poZS.
Kaj ste naredili s črplako? Ne je zavreči! Razstaviti, razrezati, lepo pobabarvati (uporabiti star motorček za brisalce) in jo uporabiti za pouk.
Čestitam in lep pozdrav !
Janez
V GZOR imamo dimotvorec,ko ga dobim bomo probali in bom prilepil še kakšno sliko. Glede naklona pa tako imam že idejo in jo bom v kratkem naredil. Trenutno delam še en prezračevalnik,samo je zelo težko dobiti veternico ker mora biti nastavjiva da določiš pravi kot in smer vrtenja.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
- Milan Dernulovec
- Kraj: Šentvid
Tudi naše društvo ima podobno (pokvarjeno črpalko), zelo bi bil vesel kakršnega načrta. Mogoče tudi nam uspe sestaviti kaj podobnega!
dernulovec.milan@siol.net
dernulovec.milan@siol.net
V službi ljudstva NA POMOČ!
V pripravljenosti dan in noč!
V pripravljenosti dan in noč!
Bravo Razby za tale RAZBYFANER
Na pogled zelo lično izdelana zadeva, predvsem logotip firme
glede na stroške zanj pa je škoda vsakega filozofiranja.
Tega denarja bi bil vreden že tudi, če sploh ne bi deloval in bi služil le kot okras, tako pa presega vse meje
Ko boste z njim opravili kašen praktični preizkus pa le prilepi kakšno zadevo.
Na pogled zelo lično izdelana zadeva, predvsem logotip firme
Tega denarja bi bil vreden že tudi, če sploh ne bi deloval in bi služil le kot okras, tako pa presega vse meje
Ko boste z njim opravili kašen praktični preizkus pa le prilepi kakšno zadevo.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Pohvale za trud in iznajdljivost.
Me pa zanima kdo lahko potrdi da zadeva pravilno deluje in pa tisto še hujše kdo bo prevzel odgovornost v primeru nesreče(strojelom ali kaj podobnega ) posebej da se pri delu z napravo kdo poškoduje!?
Po eni strani kompliciramo(GZS) če imamo vse tipizirano po drugi strani pa naredimo si sami pa je vse OK??
V SLO pa res neveš kdo pije kdo plača 
Me pa zanima kdo lahko potrdi da zadeva pravilno deluje in pa tisto še hujše kdo bo prevzel odgovornost v primeru nesreče(strojelom ali kaj podobnega ) posebej da se pri delu z napravo kdo poškoduje!?
Razpihovalniki ki nam jih ponujajo trgovci dosegajo vrtoglave cene veliko seveda zaradi lastnega zaslužka nekaj pa sigurno tudi zaradi testov in varnostnih preizkusov ki so opravljeni za varno delo in seveda vseh priloženih listin.Vse skupaj nas je prišlo cca.20.000,00 sit.
Po eni strani kompliciramo(GZS) če imamo vse tipizirano po drugi strani pa naredimo si sami pa je vse OK??
Tudi iz moje strani čestitke za iznajdljivost!! Še več takih idej......
Ali kje piše da se z tisto napravo ki je po tipizaciji nihče ne more poškodovat? Ali da se ne more pokvarit? Marsikje improvizirajo zaradi financ....man 14.284 napisal/-a:
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Ja res pohvalno , da se naredi kaj takega vsekakor podpiram idejo in zamisel saj z ustvarjalnostjo in voljo se da nekam prit!
Na drugi strani pa me zanima kako je kaj z odredbo o varnosti strojev??
in v zvezi z dokumentacijo o skladnosti???
Pomoje vsaj lahko pride do problema ob nesreči z takšnim strojem, nimam nič proti in tudi ne pametujem, če kdo to misli ampak sem podal svoje videnje.
Je pa res, da lahko pride do nesreče z vsakim strojem tudi z tistim naboljšim z vso dokumentacijo in z upoštevanimi vsemi predpisi.......
Tudi podjetniki se iznajdejo na tak način in si naredijo najrazličnejše stroje in pride do nesreče kaj pa potem?????
Na drugi strani pa me zanima kako je kaj z odredbo o varnosti strojev??
in v zvezi z dokumentacijo o skladnosti???
Pomoje vsaj lahko pride do problema ob nesreči z takšnim strojem, nimam nič proti in tudi ne pametujem, če kdo to misli ampak sem podal svoje videnje.
Je pa res, da lahko pride do nesreče z vsakim strojem tudi z tistim naboljšim z vso dokumentacijo in z upoštevanimi vsemi predpisi.......
Tudi podjetniki se iznajdejo na tak način in si naredijo najrazličnejše stroje in pride do nesreče kaj pa potem?????
Tehnika nam lajša življenje!