Elektrificirani hidrant
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Elektrificirani hidrant
Danes me je gasilec s katerim sva pregledovala hidrante opozoril na iskrenje vodovodne cevi v hidrantnem jašku. Iskrenje je nastalo, ko je stopil na cev. Očitno je takrat prekinil stik na spoju cevi. Kako je v vodovodne cevi prišel električni tok, bodo pa morali šele ugotoviti.
Filmček najdete med Prenosi
Filmček najdete med Prenosi
ŠOK.
Po ogledu tega filmčka sem se odločil da nikoli več ne odprem pipe v kuhinji ter si natočim kozarec vode.
Uprašanje
Ali si lahko zamislite kaj bi se zgodilo z uporabnikom te vode, ko bi veselo stopil pod tuš in odprl vodo........
Raje ne
Po ogledu tega filmčka sem se odločil da nikoli več ne odprem pipe v kuhinji ter si natočim kozarec vode.
Uprašanje
Ali si lahko zamislite kaj bi se zgodilo z uporabnikom te vode, ko bi veselo stopil pod tuš in odprl vodo........
Raje ne
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Verjetno so se uporabniki normalno tuširali in niso vedeli za to, ker ta problem ni od včeraj. O odkritju sem danes obvestil občino ta pa naprej vodovod in lastnika. Lastnika so obvestili kljub temu, da sem jim rekel, da naj posel prepustijo strokovnjakom in naj se lastnik ne praska tam, kjer ga ne srbi. Malo kasneje me je klical lastnik in povedal, da je sam poskusil, pa se nič ne iskri
. Mimogrede me je še okrcal, ker ga nisem že jaz obvestil.
med ozemljitvijo pa maso je velika razlikagobi napisal/-a:ANDY napisal/-a:Slaba ozemlitev-masa.
Ozemljitev je kadar je rumeno zelen vodnik povezan z valjancem v zelmji
masa je pa pri enosmernih napajalnih sistemih kjer se uporabljata pozitivna in negativna napetost (primer +12VDV in -12VDC) ali pa le ena od teh dveh in je absolutna ničla na katero se priklopi eden izmed vodnikov naprave in je nujno potrebna za delovanje naprave medtem ko se ozemljitev uporablja predsem za zaščito uporabnikov in naprav preko fit stikala (avtomata) in se ne uporablja za obratovanje naprave priklučitev ni nujna je pa zaželjena.
Se pravi se ti ne spomnišmitjau napisal/-a: Fantje, uporablja se FID stikalo ne pa "fi" ali "fit" stikalo....
To ste se učili v osmem razredu OŠ (sedaj pa v devetem)...![]()
V knjigi Električne inštalacije avtor Ivan Ravnikar na strani 68 lepo napiše: FI-Zaščitna Stikala(tema 4.5.0) in tam je tudi lepo razloženo in napisano vse o stikalu.
Razen če v srednji šoli v smeri elektrotehnik -energetik narobe učijo ljudi, to smer namreč ravno dokončujem
Brez skrbi da vem kaj govorim....
Pa, sej me ni zmotu Fi ampak FIT!
Po drugi strani pa, govor je bil o domači kopalnici in če mi v naši vasi najdeš koga ki ima doma zmonitirano in priklopljeno še kakšno drugo Fi stikalo razen FID, ti dam kr za pivo....
FYI: Razen če v srednji šoli v smeri elektrotehnik -elektronik in na višji strokovni šoli - elektronika narobe učijo ljudi.....
Pa, sej me ni zmotu Fi ampak FIT!
Po drugi strani pa, govor je bil o domači kopalnici in če mi v naši vasi najdeš koga ki ima doma zmonitirano in priklopljeno še kakšno drugo Fi stikalo razen FID, ti dam kr za pivo....
FYI: Razen če v srednji šoli v smeri elektrotehnik -elektronik in na višji strokovni šoli - elektronika narobe učijo ljudi.....