gasilsko delo v zimskem času

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

No, pozimi je tudi več časa za teoretično usposabljanje, keterega v našem PGD skušamo izvajati kar preko foruma(priznam, po vzoru Oskarja). Udeležba sicer ni največja, je pa zelo spremljana, kar tudi nekaj pomeni, saj se tudi tisti, ki preberejo odgovore, kaj naučijo. Sploh pa so zanimi ve praktične nagrade, tako smo zadnje podelili na seji UO 13. 01. 2006.

Tokrat je bila prva nagrada nahrbtnik, tolažilni 2 x po 1 pica, nagrada za fair play pa je bila Oskarjeva knjiga "O gasilcih malo drugače".

Najboljši so se seveda ob podelitvi tudi slikali in najbrž boste koga na sliki prepoznate :D

LP

Janez 8)
Priponke
zmagovalci natečaja 13.01.2006.jpg
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Točno tako , pozimi je več časa za učenje. Na sliki je Mateja pa Robi, dalje ne vem ..
Ali obstoja na svetu kakšna fotka na kateri se Mateja ne smeji?????????

Še pred to objavo sem tudi sam odgovoril na forumu Topol. Pa ne vem če je prav ? :oops: :cry:
Ja pa še to, obiskali so me od TV Slovenija in me nekaj gnjavilo o knjigi anekdot... Baje bo jutri zjutraj na TV.

Pozimi je tudi dobro če se dobimo v domu in urejamo arhivo. Mi smo razmišljali , da bi poskenirali najboljše fotke in spekli na CD. Veliko dela , vem , zato se ga bojim !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Primoz_K
Kraj: Prožinska vas

Odgovor Napisal/-a Primoz_K »

Tole sem menda preslišal na tecaju za IDA - kaksen je vpliv zimskih razmer (mraz) na delovanje IDA? Zamrznejo, ce so zelo na mrzlem in vetrovnem?
LP Primoz
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Oskar napisal/-a:Točno tako , pozimi je več časa za učenje. Na sliki je Mateja pa Robi, dalje ne vem ..
Ali obstoja na svetu kakšna fotka na kateri se Mateja ne smeji?????????
:D Tretji je naš administrator Miran, ki je za nagrado dobil tvojo knjigo. No, sedaj si mi pa dal zanimivo nalogo, že brskam po slikah o Mateji, ki bi bila drugačna.

Če je odgovor pravilen ali ne, boš pa zvedel v četrtek, ko se menja vprašanje :D :wink: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Primoz_K napisal/-a:Tole sem menda preslišal na tecaju za IDA - kaksen je vpliv zimskih razmer (mraz) na delovanje IDA? Zamrznejo, ce so zelo na mrzlem in vetrovnem?
LP Primoz
Zanimivo vprašanje.

Pa nisem siguren če to sploh povejo. Ali pa tudi meni ni ostalo v spominu.
Verjetno bo to kakšen bolj izkušen gasilski tovariš vedel bolje.
Bomo hvaležni za popravek!!! :wink:

Sicer pa po mojem: pri res ekstremnih temperaturah pod ničlo bi verjetno res kaj pomrznilo, predvsem kje okoli ventilov, na spoju srednje-tlačne cevi in pljučnega avtomata, na pljučnem avtomatu... Torej tam kjer se poleti ob uporabi orosi. Pa nižje temperature se poznajo predvsem na tlaku zraka v tlačni posodi, ob nižjih temperaturah je nižji.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Odgovori