Aplikacija SPIN
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Če pride gasilska enota A pomagat drugi enoti B na intervencijo. Intervencijo vodi vodja enote B.
V spinu se torej izpiše, da je bil vodja intervencije vodja enote B. Le ta tudi izpolne poročilo. Kaj pa enota A? A je sploh potrebno kaj izpolnit (včasih je bilo poročilo o pomoči PGD)? Polja so tako na nivoju vodja intervencije kot tudi na nivoju PGD zaklenjena?
Hvala za odgovore, LP Silvo
V spinu se torej izpiše, da je bil vodja intervencije vodja enote B. Le ta tudi izpolne poročilo. Kaj pa enota A? A je sploh potrebno kaj izpolnit (včasih je bilo poročilo o pomoči PGD)? Polja so tako na nivoju vodja intervencije kot tudi na nivoju PGD zaklenjena?
Hvala za odgovore, LP Silvo
Jaz sem bil na enem predavanju glede programa SPIN, kjer so nam razlagali, da naj bi prvo poročilo oddal vodja intervencije, nato pa bi določene stvari lahko dodajali in dopolnjevali še ostali prisotni na intervenciji. Zaenkrat vam še ne morem rečti, na kak način to poteka vendar bi naj po intervenciji dobil vodja svoje geslo za vpis, kakor tudi PGD. Določene stvari naj bi bile pa itak že vpisane iz strani ReCO. Bom se zanimal malo o zadevi in vam v prihodnje sporočil.
"Na pomoč"
"Na pomoč"
-
Gost
Vodja intervencije ki je določen (primer več enot na intervenciji), dobi s strani ReCO, poročilo ki ga mora izpolniti. Za vse potrebne podatke sodelujočih enot se poveže z njihovimi vodji in skupaj odpravijo nesoglasja. nekaj podatkov vpiše že center, saj ste ob izvozih, prihodih, moštvo, vozila že poročali. Tako ne ostane več veliko, pa vendar. Intervencija pa je zabeležena za vse enote ki so sodelovale, tako da nihče ni prikrajšan.
Pa še to, z novim letom naj bi pričel delovti spremenje in dopolnjen SPIN, vendar do danes pri pisanju poročil tega še nisem zasledil.
LP
Pa še to, z novim letom naj bi pričel delovti spremenje in dopolnjen SPIN, vendar do danes pri pisanju poročil tega še nisem zasledil.
LP
Včeraj zvečer sem hotel zaključiti poročilo pa ni šlo samo eror.
Danes sem zopet poiskušal, pa spet ni šlo.
Zato sem poklical na ReCO Kranj, operater me je zvezal z CORZ om, skupaj sva hotela rešiti zadevo, pa je tudi njemu pisalo eror.
Povedal mi je, da bodo čim prej odpravili napako.
A drugim dela SPIN (to mislim tiste, ki so v teh dneh uspešno opravili poročilo in ga zaključili).
V službi ljudstva na pomoč!

Danes sem zopet poiskušal, pa spet ni šlo.
Zato sem poklical na ReCO Kranj, operater me je zvezal z CORZ om, skupaj sva hotela rešiti zadevo, pa je tudi njemu pisalo eror.
Povedal mi je, da bodo čim prej odpravili napako.
A drugim dela SPIN (to mislim tiste, ki so v teh dneh uspešno opravili poročilo in ga zaključili).
Včeraj sem hotel zakjučiti SPIN pa ni šlo, poklical sem ReCO Kranj.
ReCO Kranj me je povezal z CORZOM.
Operater na CORZu me je prepričeval, da so napake na moji povezavi, predlagal sem mu, da naj on vpisuje podatke, kmalu je ugotovil, da ne gre.
Povedal je, da bodo sistem popravili.
Ko so poravili SPIN so nehote (hote) izbrisali eno poročilo. To sem opozoril in ReCO Kranj in CORZ. Operater ReCO Kranj se je včeraj namučil, da je zaključil poročilo in ga še enkrat napisal.
Danes sem poročilo brez problema napisal in lahko rečem, da SPIN dela.

ReCO Kranj me je povezal z CORZOM.
Operater na CORZu me je prepričeval, da so napake na moji povezavi, predlagal sem mu, da naj on vpisuje podatke, kmalu je ugotovil, da ne gre.
Povedal je, da bodo sistem popravili.
Ko so poravili SPIN so nehote (hote) izbrisali eno poročilo. To sem opozoril in ReCO Kranj in CORZ. Operater ReCO Kranj se je včeraj namučil, da je zaključil poročilo in ga še enkrat napisal.
Danes sem poročilo brez problema napisal in lahko rečem, da SPIN dela.
-
DOBRE VILE
SPIN - podatki
Podatke o odhodu, prihodu na lokacijo in vrnitvi moramo itak sporočati po navodilu, o porabljenih sredstvih pa povemo vodji intervencije, ki je dolžan to vnesti v poročilo. Mislim, pa da bomo do poletja dobili nadgradnjo Vulkana, kjer bomo podrobno opisali, kdo vse je bil udeležen na intervenciji....
Res, da so poročila zaklenjena vendar imamo možnost pregleda in če ni vse OK ga mora vodja intervencije popraviti.
Lep dan
Res, da so poročila zaklenjena vendar imamo možnost pregleda in če ni vse OK ga mora vodja intervencije popraviti.
Lep dan
-
DOBRE VILE
DOBRA NOVICA
Če imate težave s SPINom je en fant na CORSu, ki obvlada sceno. Meni je že večkrat pomagal. Lahko ga pokličete na 01/471-32-60.
Problem je samo ta, da gre ob pol štirih domov.
Gasilski pozdrav
Gasilski pozdrav
Re: DOBRA NOVICA
In da za vikende, praznike in dopust ne dela, mi pa moramo, če tako nanese.DOBRE VILE napisal/-a:Če imate težave s SPINom je en fant na CORSu, ki obvlada sceno. Meni je že večkrat pomagal. Lahko ga pokličete na 01/471-32-60.
Gasilski pozdrav