Tuji gasilci v vašem mestu

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Obie
Kraj: cerkno

Odgovor Napisal/-a Obie »

No, pa naj še jaz pritaknem mojo izjavo zraven.
Bil sem voznik tega slavnega GVM-ja, bilo pa je takole.
ko smo se vračali proti domačemu kraju, smo se ustavili na večerji in vsak je zravn obilne večerje popil še eno pivo. (ne vsi, da ne bo prišlo do nesporazuma, jst kot voznik sm bil na stilu, pa še nekateri niso pili alkohola)
Ko smo pot nadaljevali, so fantje dali predlog, da se ustavimo še v Loki na eni pijači in edn od fantov je poznal lokal malo oddaljen od mestnega središča in predlagal da gremo v njega. kombi smo res pustili 200 metrov stran, ker bližje nikjer ni bilo parkirišča, lokal pa je skrit med nekimi ozkimi ulicami. v lokalu smo si naročili še vsak eno pijačo, vendar pa še tiste nismo spili vsi do konca (moj jabolčnik je ostal na šanku), ko smo dobili poziv na intervencijo in vsi smo se zavedali da je vrsta intervencije zahtevna in da se ponavadi zavleče kar globoko proti jutru, zato nismo izgublali časa in se hitro odpravili. ob prečkanju glavne ceste je bilo v bljižini par najstnikov, ki so nam upili dajte hitro dajte hitro, vendar pa nobedn ni vedel zakaj se gre. ko sem štartal iz parkirišča sem po 50 metrih opazil goreči avto in malo stran od njega ustavil. trije fantje so takoj skočili iz vozila, aktivirali gasilne aparate, ter pričeli z gašenjem. ko so prišli na kraj požara gasilci, sem najprej vse skupaj razložil vozniku prvega kamiona, ta pa mi je rekel da je vredu in naj vse skupaj povem še gasilcu ki si ogleduje pogašen avto, kajti on naj bi bil vodja intervencije. stopil sem še do njega in mu razložil stvar, potem pa sem se vrnil do kombija. medtem so prišli še policaji in seveda je bilo potrebno še njim razložiti situacijo. nato pa sta še ostala dva kolega ki sta gasila, vse skupaj povedala vodji intervencije ker nista vedela, da sem to opravil že jaz. verjetno je zato prišlo do očitanja glede vinjenosti in panike, vendar pa pomoje po enem pivu in pol ne moreš biti vinjen, še posebej pa ne, če se fajn naješ zravn. tako da vsi skupaj malo pretiravate glede tega alkohola. bili smo pa kot sem že rekel v eni sami gostilni, ne pa po celem mestu in še v tisti so bili poleg nas in natakarice samo trije fantje, kar je precej neobičajno za sobotni večer.
Sul, predlagam ti, da naslednič ne delaš iz muhe slona! ob tem pa bi te še povabil v Cerkno na pijačo. Perko, tudi ti si vabljen :D

mejte se. NA POMOČ!

Tomaž
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

No, pa smo prišli stvari do dna in kot sem že napisal da morda pa le ni tako kot je na prvi pogled izgledalo. Prvo kot prvo pa nisem hotel da se iz te teme naredi tak hoku pokus kot so nekater poizkušali.
Članom PGD Cerkno se v svojem imenu izkreno opravičujem za prehitra sklepanja, tako da, če želite se naslednič lahko dobimo pri nas v društvu, kjer bomo lahko v miru spili kakšno pijačo ter malce poklepetali - Vabljeni

Lep pozdrav Jaka
M.L.

Odgovor Napisal/-a M.L. »

Tukaj umes je pomojem samo zavist ker so pred nimi pogasili požar, saj približno vem kako se je to dogajalo!!!

NA POMOČ
cuk

gasilec samega požara

Odgovor Napisal/-a cuk »

lepo da se zastopimo tukaj pa tudi jaz ne vidim da bi bilo kaj narobe z samim gašenjem. ukrepali smo kakor bi vsak ne vem pa zakaj bi bili tukaj nesporazumi. Lep dan in...

...NA POMOČ
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Konec dober vse dobro.... :wink:
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Andrej Štremfelj

Odgovor Napisal/-a Andrej Štremfelj »

Močno se bojim da, v dobi visoke tehnologije, ko so gasilci obveščeni preko SMS-a, ne bi hiteli gorenjci na intervencijo z dolenjske, kjer so trenutno na službeni poti ali izletu. Doma se namreč mora zagotoviti zadosti velika rezervna ekipa. Neko razmerje med učinkovitostjo in oddaljenostjo mora obstajati. Ta ekipa bi po mojem lahko bila ekipa za zamenjavo in ne prva udarna.
Sem se pa pogovarjal z znancem, ki mi je opisal vožnjo tega vozila po poljanski dolini. Tudi tisti, ki vozimo vsak dan interventna vozila ne vozimo "na kol".
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kontakt:

JA, Andrej in v tem primeru se je očitno dogajalo ravno to. :oops:

Lep pozdrav v GRS Kranj.
Obie
Kraj: cerkno

Odgovor Napisal/-a Obie »

se pa vedno najde nekdo, ki mora stvari še 1X pogrevati.
g. štremfelj, mi nismo bili prva udarna ekipa in zaradi tega tudi nismo preveč hiteli ker je vseeno ali bi prišli 5minut prej ali kasneje. tako ali tako je bilo gasilcev na kraju že kar dovolj, vendar pa se je šlo za zamenjavo, kot si sam rekel.
glede vožnje po poljanski dolini bi rekel pa samo tole, da meni se ni zdela pretirano hitra, ker smo se skozi naselja vozili zelo po pameti in ni bilo nobenih drznih slučajev.
no ko sm pa ravno izvedel da si iz kranja in ker si se tako lepo pohvalil da voziš interventna vozila bi ti pa še nekaj omenil. pred parimi leti sem bil pri vas na obisku in sem bil zelo presenečen nad modernizacijo vašega delovanja-pohvalno ni kaj. takrat pa ste mi tudi povedali, da ko prideš k vam kot gasilec, 2 leti še ne smeš voziti na intervencije, ker je 70% vožnje po LEVEM VOZNEM PASU! ali so poklicni gasilci boljši šoferji kot prostovoljni? mislim da o tem ni treba še posebej razglabljati ker so lahko oboji zelo dobri vozniki. rad bi pa samo povedal, da če je kje letelo malo čez 100 km/h ni treba delati še take panike, ker je cesta ravna, tako da se da peljati 200km/h in se tudi ti po vsej verjetnosti nebi peljal 50km/h.
no takole, jst upam da je bilo dovolj povedanega okrog te zadeve in da počasi prenehamo s temi bedarijami. niti ena intervencija ni popolna, kako bi bilo, če bi od vsake odprli temo? saj nebi uhtevali...

lp& NA POMOČ!
tomaž
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

da če je kje letelo malo čez 100 km/h ni treba delati še take panike, ker je cesta ravna, tako da se da peljati 200km/h in se tudi ti po vsej verjetnosti nebi peljal 50km/h.
no takole, jst upam da je bilo dovolj povedanega okrog te zadeve in da počasi prenehamo s temi bedarijami. niti ena intervencija ni popolna, kako bi bilo, če bi od vsake odprli temo? saj nebi uhtevali...

lp& NA POMOČ!
tomaž[/quote]

Me prav zanima ke v poljanski dolini e cesa ki ima oznake katere dovoljujejo vožno 100 ali več km/h.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Andrej Štremfelj

Odgovor Napisal/-a Andrej Štremfelj »

Obie, poglejte nisem vedel da se je prepovedano vključiti v debato in podati svoje mnenje. Verjamem, da bi bilo nekaterim vseeno če se ta debata sploh ne bi začela.
Obstaja možnost, da se vam je nekdo "hvalil", da vozi 70% po levem pasu. Ja, veliko je vožnje po levem pasu, vendar pa je šofer polno odgovoren za vozilo, posadko in druge udeležence v prometu.

Naj ponovim malo drugače. Moja bojazen je v tem, da bi se gasilci vozili s prižganimi modrimi lučmi vse križem po Sloveniji, ko bi hiteli na kraj nesreče v domačem kraju. Z vsako uporabo sirene in modrih signalnih luči se namreč poveča možnost nastanka nezaželjenih dogodkov. Zaradi večkratne neupravičene uporabe, pa se med drugimimi udeleženci v prometu, razvrednoti pomen le teh naprav.

Glede bedarij, ki jih omenjate, pa ne bi zgubljal besed.....
Zaradi tega se vključim v debato le takrat, ko se mi poviša tlak.

Mimogrede še to, glede alkohola se lahko pohvalim, da vsem gasilcem v službi in na intervenciji alkotest lahko pokaže le 00 in da prekrškarje tudi kaznujemo. Nekateri so že izgubili službo.
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Andrej Štremfelj napisal/-a: Ja, veliko je vožnje po levem pasu, vendar pa je šofer polno odgovoren za vozilo, posadko in druge udeležence v prometu
Se popolnoma strinjam z Andrejem :!: Ko izvoziš moraš imeti oči prav povsod :roll: Tudi sodelovanje (v vožnji) med gasilcem-voznikom in gasilcem-sovoznikom more potekati na 100% ravni :!:
Od Micke se bi pa lahko tudi kaj navčili in ne... :evil:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
M.L.

Odgovor Napisal/-a M.L. »

Hvala maček saj mislim da jih ima veliko ljudi tako mnenje ki sledijo temi samo nekateri so ji pa prav podobni kr vse vrjamejo pa še vejo ne za kaj se gre in kaj se je dogajalo!!!!

LP
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Okoli 19.00 se je v Bohinski Bistrici peljalo večje gasilsko vozilo z modrimi lučmi in sireno, imel je LJ tablice.
Na ReCO Kranj nevedo nič o tem, dali so informacijo, da v Bohinju ni nič narobe, podobno informacijo sem dobil na OKC Kranj.

Sedaj me zanima kdo je dal nalog, da se vozi gasilski vozilo z LJ tablicami z modrimi lučmi in sireno.

V službi ljudstva na pomoč!
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kontakt:

Štendlar :!:

Ko boš naslednjič hotel pripeti vse te strojnice in puške se zavedaj da bom objavo gladkomalo izbrisal.

Prav tako sem izbrisal objavi gostov ,ki sta skregani z pravopisjem in izrazoslovjem.

Ne me jezit če ne gre tema pod ključ :!:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Mene pa zanima, kaj moraš biti , oziroma kako dobiš na RECO in OKC takšne vrste informacij ???
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori