Bil sem voznik tega slavnega GVM-ja, bilo pa je takole.
ko smo se vračali proti domačemu kraju, smo se ustavili na večerji in vsak je zravn obilne večerje popil še eno pivo. (ne vsi, da ne bo prišlo do nesporazuma, jst kot voznik sm bil na stilu, pa še nekateri niso pili alkohola)
Ko smo pot nadaljevali, so fantje dali predlog, da se ustavimo še v Loki na eni pijači in edn od fantov je poznal lokal malo oddaljen od mestnega središča in predlagal da gremo v njega. kombi smo res pustili 200 metrov stran, ker bližje nikjer ni bilo parkirišča, lokal pa je skrit med nekimi ozkimi ulicami. v lokalu smo si naročili še vsak eno pijačo, vendar pa še tiste nismo spili vsi do konca (moj jabolčnik je ostal na šanku), ko smo dobili poziv na intervencijo in vsi smo se zavedali da je vrsta intervencije zahtevna in da se ponavadi zavleče kar globoko proti jutru, zato nismo izgublali časa in se hitro odpravili. ob prečkanju glavne ceste je bilo v bljižini par najstnikov, ki so nam upili dajte hitro dajte hitro, vendar pa nobedn ni vedel zakaj se gre. ko sem štartal iz parkirišča sem po 50 metrih opazil goreči avto in malo stran od njega ustavil. trije fantje so takoj skočili iz vozila, aktivirali gasilne aparate, ter pričeli z gašenjem. ko so prišli na kraj požara gasilci, sem najprej vse skupaj razložil vozniku prvega kamiona, ta pa mi je rekel da je vredu in naj vse skupaj povem še gasilcu ki si ogleduje pogašen avto, kajti on naj bi bil vodja intervencije. stopil sem še do njega in mu razložil stvar, potem pa sem se vrnil do kombija. medtem so prišli še policaji in seveda je bilo potrebno še njim razložiti situacijo. nato pa sta še ostala dva kolega ki sta gasila, vse skupaj povedala vodji intervencije ker nista vedela, da sem to opravil že jaz. verjetno je zato prišlo do očitanja glede vinjenosti in panike, vendar pa pomoje po enem pivu in pol ne moreš biti vinjen, še posebej pa ne, če se fajn naješ zravn. tako da vsi skupaj malo pretiravate glede tega alkohola. bili smo pa kot sem že rekel v eni sami gostilni, ne pa po celem mestu in še v tisti so bili poleg nas in natakarice samo trije fantje, kar je precej neobičajno za sobotni večer.
Sul, predlagam ti, da naslednič ne delaš iz muhe slona! ob tem pa bi te še povabil v Cerkno na pijačo. Perko, tudi ti si vabljen
mejte se. NA POMOČ!
Tomaž