Tuji gasilci v vašem mestu

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Tuji gasilci v vašem mestu

Odgovor Napisal/-a Sul »

Imam eno splošno vprašanje o tem, kakšne občutke bi imeli če bi se vam zgodili naslednje:

Sobota zvečer, int. gori osebno vozilo. Tečeš v gasilski dom in se ti čudno zdi na kakšen način v kontra smer tečejo uniformirani gasilci (nepoznani - v delavnih oblekah). Prideš v gasilski dom, se oblečeš ter odpelješ na kraj int.
Med samo vožnjo od daleč zagledamo dim ter odsev modrih luči poleg gorečega oz. smodečega se vozila, tako da smo si mislili da so danes policisti zelo hitri, pa vendar ugotovimo da gre za gasilsko vozilo GVM. Ko se je eno od naših vozil ustavilo je eden od gasilcev začel razbijati po voznikovih ter sopotnikovih vratih zadaj, češ pojdite stran - umaknite se in ne vem kaj še vse.
Baje se jim je mudilo naprej na drugo int. cca 40 km stran??? HALO a ni to malce daleč

NO do tukaj ni nič probematičnega, saj hvala bogu da se je nekdo pred nami našel ter ogenj omejil. Vendar problem nastane v tem da naj bi bili pod vplivom alkohola, vsaj tako so povedali naši, kateri so se z njimi na sami int. ukvarjali. To sicer ni potrjeno ( vinjenost ), saj bi za to moral opraviti test. Sem pa dobil info od nekaterih da so ta večer videli gasilce v loških gostinjskih lokalih, pa še sam sem jih srečal med tekom v gasilski dom.

Nič nimam proti njim, samo ena meja pa obstaja. Pa s tem ne mislim občinska!

No moje vprašanje se nanaša na to kako bi se počutili če bi gasilci iz drugega kraja v uniformah popivali v vašem kraju???
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Re: Tuji gasilci v vašem mestu

Odgovor Napisal/-a gobi »

Sul napisal/-a: No moje vprašanje se nanaša na to kako bi se počutili če bi gasilci iz drugega kraja v uniformah popivali v vašem kraju???
Mene ne bi motilo :lol: , toda da se to ne bi prelevilo v ''gasilske pijančke'' in kvarjenje že tako (pre)nizkega ugleda :drunk: :drinking:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

No, ja SuL o zadevi si napisal premalo. Vsekako bi bilo dobro vedeti KDO so bili tisti "gasilčki" :!: Predvsem pa je za razvoj dogodkov in eventuelne posledice odgovoren vodja intervencije. Ne vem niti v čigavem "rajonu" se je odvijala intervencija. Torej iz besede "baje" izlušči kaj več :wink:

Lep pozdrav
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Vsekakor bi jaz zadevo sporočil njihovem poveljniku. Sklepam, da veste za katere gasilce gre. :wink:
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Sul

Odgovor Napisal/-a Sul »

Ne bom omenjal iz katerega društva so bili lahko pa vam povem da niso bili iz naše občine, niti iz upravne enote!

Popivanje uniformiranih gasilcev v gostilni pa mislim da ni ravno najbolje, nenazadnje za občane je verjetno izgledalo da so pač gasilci, skoraj nihče pa ne ve oz. jih niti ne zanima iz kje so ti gasilci, pač so Gasilci .Tako da slaba luč leti na nas ( vse gasilce iz naše občine in gasilce na splošno )

Pač moje skromno mnenje

Za tisti "baje" pa mislim da je najbolje da slišimo še drugo plat zgodbe - morda pa le ni vse tako kot je na prvi pogled izgledalo. Če je to tako se pač opravičujem.

LP Jaka
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Jaz bi takole rekel:
vse dobro, dokler so se ukvarjali s požarom vozila. Z aparati iz GVM so ga kvečjemu omejili, morda tudi pogasili.
Vse naprej pa se mi zdi zelo nastopaško in nevredno nošenja gasilske uniforme. O popivanju v uniformah smo že v neki drugi temi precej povedali, sedaj ne bi o tem. "Tuji" gasilci v tvojem kraju - nič takega, dokler se seveda vedejo kot pravi gasilci. Ko prestopijo mejo, bi jih jaz opozoril - seveda vem, da to tako ne bi nič zaleglo.
Bi pa tudi jaz pisal v njihovo društvo, kako in kaj. Morda so v vodstvu društva bolj pametni, kot njihovi "oprativci".

V kakšni vasi bi jih domači fantje lastnoročno "pospremili", da jim ne bi delali sramote. Morda bi veljalo tako narediti tudi pri vas.

LP Ico
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

No, Ico, mislim, da fizično obračunavanje, nebi pripeljalo daleč, sploh pa ne med gasilci in "gasilci."

Pri nas se večkrat zgodi, da srečam kakega "gasilca," v lokalu v našem rajuonu, ko ga v uniformi mirno ali pa ne tako zelo mirno, pije in se razkazuje...Večina vas ve, kako mnenje imam o pijančevanju v uniformah, tako da tega ne bi sedaj pisal...

Mogoče je malo prepozno, da bi vaša opozorila dosegla svoj namen: v tem smislu: če bi se to zgodilo pri nas, bi gotovo zahteval policijo in test vinjenosti; vsaj za voznika(ne vem namreč če lahko policist kar nekomu odredi test??), potem pa bi s temi dokazi gotovo dosegel kaj več.

Sul(jo), jaz prav tako predlagam, da pišete pritožbo oz. opozorilo njihovemu društvu, njihovi GZ in če nebi dobili odgovora še na GZS...
Menim, da o takih stvareh GASILCI ne smemo molčati!!!

Lp pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
DČelik
Kraj: Cerkno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DČelik »

Fantje umirite se !
Naši fantje so bili iz moje strani klicani na intervencijo, ker smo jih potrebovali zato, ker včasih intervencije trajajo tudi celo noč in dodatne moči pridejo zelo prav pa tudi če pridejo čez eno uro.
Fantje so bili res na pijači v enemu lokalu v Škofjui loki in ne v škofjeloških lokalih kot je bilo rečeno. Zato tudi o vinjenosti ne bom debatiral, ker sem jih na prihodu na našo intervencijo videl.
Zdaj pa še o dogodku.
Fantje so po pedesetih metrih vožnje z parkirišča opazili goreče vozilo in kaj bi vi po vaše naredili !!!!
ODPELJALI SE NAPREJ ALI KAJ, da bi potem napisali naslov, GASILCI PELJALI MIMO GOREČEGA VOZILA. !!
Ko so pogasili goreči avto so na intervencijo prišli domači gasilci, in res so naši fantje hoteli čimprej naprej, vendar so prisotnim (vodji intervencije)obrazložili za kaj je šlo in med drugim tudi policistu, ki je bil tam prisoten. Pustili so podatke in o tem tudi obvestili center za obveščanje.
Če se Vam tu zdi kaj narobe pa presodite sami !
In še da boste vedeli, gre za člane PGD Cerkno.
Pripadnost gasilstvu je prirojena ne priučena !
Uporabniški avatar
borči
Kraj: Postojna - Primorska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a borči »

LP

1. če je vse tako kot je napisal Dčelik, potem ne vidim razloga, kolega Sul, da si beliš glavo s tem, kar si napisal
2. tudi če so bili na pijači ali na parih pijačah in če so opazili požar, ne vidim razloga zakaj ga nebi gasili
3. če bi odpeljali mimo požara, si kolega Sul zamisli, kaj bi rekli ljudje oziroma lastnik vozila, ki bi videl gasilce, kako gledajo skozi okno vozila in se tebi nič meni nič odpeljejo mimo
4. mislim da je to samo foušija, ker so kolegi iz Cerknega ugasnili oz. omejili požar pred vašim prihodom
5. kar se popivanja tiče, je pa to stvar posameznika in mislim da je vsak sposoben oceniti ali je sposoben iti na intervencijo ali ne, če pred tem spije 2,3,4,5 piv v gostilni!
5. če so bili klicani na intervencijo v svoj okraj, pa tudi ne vidim razloga zakaj naj ne bi šli.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

OK vse lepo in prav če opaziš in ukrepaš sam kar se tiče pa par pirov pa intervencije je pa stvar JASNA da okajen nimaš kaj počet na intervenciji :!: :!: :!:
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Šumadinac napisal/-a:No, Ico, mislim, da fizično obračunavanje, nebi pripeljalo daleč, sploh pa ne med gasilci in "gasilci."

Pri nas se večkrat zgodi, da srečam kakega "gasilca," v lokalu v našem rajuonu, ko ga v uniformi mirno ali pa ne tako zelo mirno, pije in se razkazuje...Večina vas ve, kako mnenje imam o pijančevanju v uniformah, tako da tega ne bi sedaj pisal...

Mogoče je malo prepozno, da bi vaša opozorila dosegla svoj namen: v tem smislu: če bi se to zgodilo pri nas, bi gotovo zahteval policijo in test vinjenosti; vsaj za voznika(ne vem namreč če lahko policist kar nekomu odredi test??), potem pa bi s temi dokazi gotovo dosegel kaj več.

Sul(jo), jaz prav tako predlagam, da pišete pritožbo oz. opozorilo njihovemu društvu, njihovi GZ in če nebi dobili odgovora še na GZS...
Menim, da o takih stvareh GASILCI ne smemo molčati!!!

Lp pa srečno
No, saj tisto o fizičnem obračunavanju je mišljeno bolj tako, za hec. Glede na to, da bi krepki domači kmečki fantje hitro naredili red.

Sedaj vidimo situacijo iz obeh strani. Kar piše DČelik, nimam pripomb. Seveda, če so mu fantje povedali po resnici. Druga plat pa je tudi, če so Sul-u povedali njegovi tako, kot je bilo, ali pa so bili prizadeti, pa so malo pretiravali. Morda.

Vsekakor sem vesel, da se je osvetlila zadeva iz beh strani in, če so se oglasili iz PGD Cerkno in povedali, da so bili oni, nimam razloga, da jim ne bi verjel.

Vse skupaj se mi zdi sedaj malo preveč adrenalina pri intervenciji...

LP Ico
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
mitja1santelj
Kraj: postojna-PRIMORSKA

Odgovor Napisal/-a mitja1santelj »

Če prav razumem so cerkljanski gasilci storili to kar bi vsak. Sam bi skušal pogasiti vozilo tudi če bi prej zaužil nekaj flašk ali pa kišt piva, glede na to, da jih je bila v vozilu večja ekipa pa mislim da niso bili vsi med njimi "vinjeni", tako da tukaj ne bi zgubljal besed. Sam ne zagovarjam alkohola, sploh med uniformiranimi gasilci, vendar me prav zanima, če bi se Sul, Šumadinac in ostali podobno misleči znašli v situaciji, ko bi potrebovali pomoč le tej odrekli, zaradi " sumljivega obnašanja TUJIH gasilcev", ki bi se slučajno pripeljali mimo. Sam imam Slovenske gasilce za NAŠE in ne tuje. Cerkljani vi pa upam, da se boste čimvečkrat peljali mimo mene in mi pomagali za pivo bom dal pa jaz. DČelik lepe pozdrave od APerko!
VATRU GASI BRATA SPASI!!!
Uporabniški avatar
Sul

Odgovor Napisal/-a Sul »

No no no fantje

Vidim da ste se kar malce preveč razgreli v tej temi!
Moj namen ni bila nikakeršna provokacija glede same intervencije, glede tega da so se ustavili in pogasili požar. Tudi jaz bi se!!
Če pazljivo preberete moje objave boste opazili da se moja tema ne nanaša na sam potek int. temveč na to, da so bili uniformirani gasilci v soboto zvečer v našem mestu na pijači. ( pač moje mnenje je, če že moraš iti na pijačo se vstavi nekje ob poti domov pojdi na pijačo ter potem naprej. Ne pa parkiraj avta 200 m od lokala, ter se razkazuj po celem mestu v soboto ob poldesetih zvečer - to mi pa ni všeč).
Kar se pa tiče same int. pa sem samo hotel povedati potek dogodkov, ne pa jih zmerjat zato ker so pogasili "naš" ogenj - k... ga gleda .
Sam sem bil na tej int. pa sem videl samo en kup histeričnih ljudi kateri so se drli en čez drugega, nisem pa se imel časa ukvarjati z njimi. Sem pa tudi napisal da se opravičujem če zadeve niso take kot so na prvi pogled izgledale, tako da samo zadevo dramatizirate vi.

LP Jaka
SAŠO2
Kraj: Cerkno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAŠO2 »

Lep pozdrav

No pa bom še jaz povedal moje mnenje o sobotnem dogotku.

1. Smo se ustavili na pijači na poti domov. Parkirali smo kjer je bil prostor in ne zato, da bi se razkazovali po Škofji Loki.

2. Kar se tiče tvoje "histerije" bom povedal tako, da je moj kolega vprašal kdo je vodja intervencije in ga tudi našel. Potem, ko mu je želel situacijo opisat nas je enostavno ignorilal in dodal nekaj izjav kot so (a ste sploh gasilci, kaj počnete tukaj itd...) Hvala bogu, da je prišel policist, da smo mu lahko vso situacijo tudi opisali in nas je pustil naprej. Vodji intervencije smo hoteli tudi dati svoje podatke ampak enostavno ni poslušal.

3. In kar se tiče razbijanja po vratih kamiona. Sam sem šel ob TV-2 styer lahko se motim in ni bilo nobenega razbijanja po vratih.

Nevem zakaj tak halo ampak povejte stavi tako kot so se dogajale.

Tako to je moje mnenje nikoli nisem imel nič čez Škofjeloške gasilce in tudi nimam vendar me je že ob naslovu bolela glava kot da smo nevem živali iz blišnjega gozda, ki ni v vaši upravni enoti.

No lep pozdrav in na pomoč.
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Moj ,tvoj,naš,vaš,njihov,sosedov,neznančev......
KAr mimo jih sej ni naš,mooj, ......je tvoj oz. njihov....
MA dejte no..... že enkrat prenehat z temi bolanimi flustracijami....
Hvaležnost tistega ki mu je pomoč ponujena ne briga od kje si in kdo...tisti moment je važno samo da je rešen naj si bo on ,njegovo življenje ali pa njegovo premoženje....

:idea:

A se ne družno borimo proti ognjenemu peltelinčku in drugim neserčam ki prežijo na nas in druge katerim zagotavljamo varnost....

NEGLEDE KJE ....in Kdaj

Ne?

In kje je potem smisel.... poslanstva?

Mogoče v egu posameznikov?

Z gasilskim pozdravom NA pomoč!
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Odgovori