Prevrnitev cisterne z nafto pri Slovenski Bistrici

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Mene pa zanima kako je potekala sanacija katero podjetje se je s tem okvarjalo če se sploh je ?
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

A ni ta intervencija potekal ponoči????

Po slikah sodeč je dan oz. se dela jutro, ali so samo slike posnete takrat???

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »

gapi - Intervencija je potekala od zgodnje jutranje ure 3.27, pa vse do popoldanskih ur.
Glede sanacije Denis, pa je že Dušan objavil v prejšnjem sporočilu.
Sanacijo je opravil Eko les d.o.o. (nevarni odpadki, ekologija, zbiranje odpadkov..)
in Drava vodnogospodarsko podjetje...
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Čestitke gasilcem za opravljeno intervencijo in preprečitev večje ekološke katastrofe! :D 8)
V Večeru sem videl sliko, da je bila za prečrpavanje nafte na voljo Agipova cisterna.
Imam pa nekaj vprašanj:
Kako hiter je bil odziv navedene cisterne glede na uro nezgode, morebitne težave z aktiviranjem?
Ali ste imeli kaj težav z zagotavljanjem prostora za prečrpano gorivo do prihoda te cisterne?
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Tomkat vseh podatkov nimam. Na mestu kjer je bil prevrnjena cisterna je delovala enota PGD Slovenska Bistrica. Naša enota je delovala na drugi strani avtoceste kjer smo preprečili izlitje v potok Bistrica.

Vem samo to da je stik z podjetjem Eko-les d.o. preko ReCo Maribor navezal vodja intervencije in so se potem dogovorili preko telefona o samem delu in sanacijo samega kraja!

Tako ,da je razlito nafto potem črpal še Eko les predhodno pa gasilci! Odvoz zemlje pa je vršilo podjetje Drava, ki je pristojno za urejanje vodotokov.

Razlita nafta se je zbirala v montažnem bazenu, kjer je delovana enota PGD Slovenska Bistrica kar je bilo razvidno tudi iz posnetkov na TV.
Na naši strani pa je bila na razpolago večja plastična cisterna v katero se je zbirala razlita nafta.

Kako točno pa je potekalo prečrpavanje nafte iz prikolice pa nevem!

Lahko zapišem, da je hitro po zahtevi prispel rovokopač, ki nam je pomagal preprečiti širjeneje naftnega madeža.

Upam , da boš vsaj malo zadovoljen z tem Tomkat....
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Ja, ni panike! Hvala za odgovore.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Vsem, ki ste posredovali v tej intervenciji čestitke tudi iz moje strani, saj ste le s svojim hitrim in prisebnim posredovanjem preprečili večjo ekološko katastrofo. Še posebej velja pohvaliti posredovanje zaradi tega, ker to niso ravno vsakdanje nesreče, sploh s takšno veliko količino nevarne snovi, ki je iztekla v tem primeru, tudi v medijih je mogoče prebrati le pohvalne besede na račun gasilcev =D> . Končno :!: :!: :!:

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Res končno tudi pohvale za delo gasilcev v medijih . Čestitke za opravljeno težaško delo tudi z moje strani .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Nihče ni nič povedal o vzroku nesreče.
Kot sem razbral iz poročil je šofer popoldan šel po nafto v avstrijo (madžarsko) in se je zgodaj zjutraj vračal z polno cisterno.
Na misel mi je prišla izjava gospoda Pintarja iz zbornice (točno ne vem katere), ki vztrajno trdi da so kazni za šoferje previsoke za prekoračitev delovnega časa.
Sedaj bi ga vprašal a se mu zdi prav da imamo po Sloveniji ekološke probleme zaradi šoferjev, ki ne upoštevajo predpisov. Pa naj krije sanacijo.
Darko
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Darko sicer nevem kaj točno je botrovalo tej nesreči! Ampak vse bolj se mi dozdeva, da so vozniki sploh privatnih podjetij preveč obremenjeni (predolg delovnik ) Vse gre v smeri večjega dobička in zaslužka linija med varnostjo in nevarnostjo pa se vse bolj tanjša in potem je kar pač je.....

Zadnje čase sem malo več na cesti pa opažam da so vozniki kombijev(dostavniki) pravi cestni dirkači prehitevajo vse kar je pred njimi in na vseh mestih!! Med drugim tudi, da so vse hitrejši vozniki težkih tovornjakov!!
:shock: :evil:
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

Dušan napisal/-a:Darko sicer nevem kaj točno je botrovalo tej nesreči! Ampak vse bolj se mi dozdeva, da so vozniki sploh privatnih podjetij preveč obremenjeni (predolg delovnik ) Vse gre v smeri večjega dobička in zaslužka linija med varnostjo in nevarnostjo pa se vse bolj tanjša in potem je kar pač je.....

Zadnje čase sem malo več na cesti pa opažam da so vozniki kombijev(dostavniki) pravi cestni dirkači prehitevajo vse kar je pred njimi in na vseh mestih!! Med drugim tudi, da so vse hitrejši vozniki težkih tovornjakov!!
:shock: :evil:
Se popolnoma strinjam!!!Zato pa kr divjajo po cestah in
izsiljujejo na vsakem možnem mestu in dobesedno izzivajo nesrečo!Ženejo jih pa šefi oz. lastniki firm :!: :!: Ko pa pride do nesreče je pa čistov sega kriv šofer, saj je vozil tak dolgo na lastno odgovornost.... :evil: :evil: Saj poznamo ono: Če ti kaj ne paše pa lahko greš.......
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
Kraški
Kraj: Primorska - Nova Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kraški »

Ja fantje res svaka čast. Pohvalno.
Andrej - KRAŠKI
041-790-044

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.
Odgovori