Prevrnitev cisterne z nafto pri Slovenski Bistrici
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
gasilec112
- Kraj: slo
Čestitke gasilcem za opravljeno intervencijo in preprečitev večje ekološke katastrofe!
V Večeru sem videl sliko, da je bila za prečrpavanje nafte na voljo Agipova cisterna.
Imam pa nekaj vprašanj:
Kako hiter je bil odziv navedene cisterne glede na uro nezgode, morebitne težave z aktiviranjem?
Ali ste imeli kaj težav z zagotavljanjem prostora za prečrpano gorivo do prihoda te cisterne?
V Večeru sem videl sliko, da je bila za prečrpavanje nafte na voljo Agipova cisterna.
Imam pa nekaj vprašanj:
Kako hiter je bil odziv navedene cisterne glede na uro nezgode, morebitne težave z aktiviranjem?
Ali ste imeli kaj težav z zagotavljanjem prostora za prečrpano gorivo do prihoda te cisterne?
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Tomkat vseh podatkov nimam. Na mestu kjer je bil prevrnjena cisterna je delovala enota PGD Slovenska Bistrica. Naša enota je delovala na drugi strani avtoceste kjer smo preprečili izlitje v potok Bistrica.
Vem samo to da je stik z podjetjem Eko-les d.o. preko ReCo Maribor navezal vodja intervencije in so se potem dogovorili preko telefona o samem delu in sanacijo samega kraja!
Tako ,da je razlito nafto potem črpal še Eko les predhodno pa gasilci! Odvoz zemlje pa je vršilo podjetje Drava, ki je pristojno za urejanje vodotokov.
Razlita nafta se je zbirala v montažnem bazenu, kjer je delovana enota PGD Slovenska Bistrica kar je bilo razvidno tudi iz posnetkov na TV.
Na naši strani pa je bila na razpolago večja plastična cisterna v katero se je zbirala razlita nafta.
Kako točno pa je potekalo prečrpavanje nafte iz prikolice pa nevem!
Lahko zapišem, da je hitro po zahtevi prispel rovokopač, ki nam je pomagal preprečiti širjeneje naftnega madeža.
Upam , da boš vsaj malo zadovoljen z tem Tomkat....
Vem samo to da je stik z podjetjem Eko-les d.o. preko ReCo Maribor navezal vodja intervencije in so se potem dogovorili preko telefona o samem delu in sanacijo samega kraja!
Tako ,da je razlito nafto potem črpal še Eko les predhodno pa gasilci! Odvoz zemlje pa je vršilo podjetje Drava, ki je pristojno za urejanje vodotokov.
Razlita nafta se je zbirala v montažnem bazenu, kjer je delovana enota PGD Slovenska Bistrica kar je bilo razvidno tudi iz posnetkov na TV.
Na naši strani pa je bila na razpolago večja plastična cisterna v katero se je zbirala razlita nafta.
Kako točno pa je potekalo prečrpavanje nafte iz prikolice pa nevem!
Lahko zapišem, da je hitro po zahtevi prispel rovokopač, ki nam je pomagal preprečiti širjeneje naftnega madeža.
Upam , da boš vsaj malo zadovoljen z tem Tomkat....
Tehnika nam lajša življenje!
Vsem, ki ste posredovali v tej intervenciji čestitke tudi iz moje strani, saj ste le s svojim hitrim in prisebnim posredovanjem preprečili večjo ekološko katastrofo. Še posebej velja pohvaliti posredovanje zaradi tega, ker to niso ravno vsakdanje nesreče, sploh s takšno veliko količino nevarne snovi, ki je iztekla v tem primeru, tudi v medijih je mogoče prebrati le pohvalne besede na račun gasilcev
. Končno
LP BAČO
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Nihče ni nič povedal o vzroku nesreče.
Kot sem razbral iz poročil je šofer popoldan šel po nafto v avstrijo (madžarsko) in se je zgodaj zjutraj vračal z polno cisterno.
Na misel mi je prišla izjava gospoda Pintarja iz zbornice (točno ne vem katere), ki vztrajno trdi da so kazni za šoferje previsoke za prekoračitev delovnega časa.
Sedaj bi ga vprašal a se mu zdi prav da imamo po Sloveniji ekološke probleme zaradi šoferjev, ki ne upoštevajo predpisov. Pa naj krije sanacijo.
Darko
Kot sem razbral iz poročil je šofer popoldan šel po nafto v avstrijo (madžarsko) in se je zgodaj zjutraj vračal z polno cisterno.
Na misel mi je prišla izjava gospoda Pintarja iz zbornice (točno ne vem katere), ki vztrajno trdi da so kazni za šoferje previsoke za prekoračitev delovnega časa.
Sedaj bi ga vprašal a se mu zdi prav da imamo po Sloveniji ekološke probleme zaradi šoferjev, ki ne upoštevajo predpisov. Pa naj krije sanacijo.
Darko
Darko sicer nevem kaj točno je botrovalo tej nesreči! Ampak vse bolj se mi dozdeva, da so vozniki sploh privatnih podjetij preveč obremenjeni (predolg delovnik ) Vse gre v smeri večjega dobička in zaslužka linija med varnostjo in nevarnostjo pa se vse bolj tanjša in potem je kar pač je.....
Zadnje čase sem malo več na cesti pa opažam da so vozniki kombijev(dostavniki) pravi cestni dirkači prehitevajo vse kar je pred njimi in na vseh mestih!! Med drugim tudi, da so vse hitrejši vozniki težkih tovornjakov!!

Zadnje čase sem malo več na cesti pa opažam da so vozniki kombijev(dostavniki) pravi cestni dirkači prehitevajo vse kar je pred njimi in na vseh mestih!! Med drugim tudi, da so vse hitrejši vozniki težkih tovornjakov!!
Tehnika nam lajša življenje!
Se popolnoma strinjam!!!Zato pa kr divjajo po cestah inDušan napisal/-a:Darko sicer nevem kaj točno je botrovalo tej nesreči! Ampak vse bolj se mi dozdeva, da so vozniki sploh privatnih podjetij preveč obremenjeni (predolg delovnik ) Vse gre v smeri večjega dobička in zaslužka linija med varnostjo in nevarnostjo pa se vse bolj tanjša in potem je kar pač je.....
![]()
izsiljujejo na vsakem možnem mestu in dobesedno izzivajo nesrečo!Ženejo jih pa šefi oz. lastniki firm
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......