Firbci na požaru

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Mi je pa tale tvoja izjava všeč, sploh drug del o vaji MH, ker res veliko društev sploh nima toliko placa, da bi postavili orodje za to vajo.

Za program vaj Dimni trening pa se priporočam.
Pošlji!
:thankyou:
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

No, danes sem tudi sam na intervenciji uporabil znanje nekega "firbca."
Okoli 17.00 ure smo dobili poziv, da se kadi iz stanovanja. Posadka 4 gasilcev smo se odpravili na kraj dogodka, kjer smo izvedeli, da stanovalcev v stanovanju ni, ker so odšli pol ure pred tistim, ko so sostanovalci opazili dim. Policije na kraju samem še ni bilo, zato nismo udirali skozi vrata. Po krajšem ogledu, smo našli okno, ki je vodilo v stanovanje. Okno je bilo odprto "na škarje," sedaj pa Kako noter, ne da bi delali dodatno škodo? V gruči ljudi okoli nas se je našel monter oken, ki je kasneje na dovoljenje odprl okno.

PS:V kolikor bi bilo videti iz stanovanja veliko dima in ogenj bi seveda brez premislekov udrli, tako pa sta 2 gasilca vstopila skozi okno, ne da bi povzročali dodatno škodo(na račun "firbca").
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

In nauk te zgodbe zgoraj: Tudi "firbci" so lahko koristni. Čestitke za uspešno intervencijo Šumadinac.

Lp, U.
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

V gruči ljudi okoli nas se je našel monter oken, ki je kasneje na dovoljenje odprl okno

Na čigavo dovoljenje pa?
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Šumadinac

Matjaž na dovoljenje vodje intervencije!Povdarjam, da policije ni bilo na kraj še vsaj 25 minut po našem vstopu v prostor!
Šumadinac
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Zakaj omenjaš policijo. Od kdaj pa oni dajejo gasilcem kakšna dovoljenja ob požaru ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Šumadinac

Jah Oskar, brez njih se baje ne sme v stanovanje vdret... ReCOju sem po postaji povedal kakšna je situacija in je rekel naj počakamo policijo(da bo kmalu).

PS:Spreminjamo temo!!
Šumadinac
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Vodja intervencije naj vrne čin in gre med jagre !
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Šele sedaj sem dobro prebral . RECO je rekel naj počakamo policijo , kaj tak bedastega pa že dolgo ne ! :D :D :D
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Samo »

Priporočeno je, da so v situacijah, ki jo je opisal Šumadinac in podobnih prisotni policisti. Glavni je seveda še zmeraj vodja intervencije, ki odredi kje, kdaj in kako bodo vdrli. Šumadinac je lepo napisal, da so počakali na navodila vodje intervencije (ki se lahko odloči za vstop tudi brez prisotnosti policije), po danih informacijah pa je logično tudi priporočilo ReCO, da naj počakajo policijo.
Bogu v čast, ljudem v pomoč
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Jah , no , pa v Medvodah je bila včasih dobra gasilska šola ! :D

Dovolj bo , držimo se teme, rumeni karton podarjam tudi sebi ! [-X
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Samo napisal/-a: Šumadinac je lepo napisal, da so počakali na navodila vodje intervencije (ki se lahko odloči za vstop tudi brez prisotnosti policije), po danih informacijah pa je logično tudi priporočilo ReCO, da naj počakajo policijo.
Pa daj še meni enaga rumenega, samo tukaj ne morem mimo. Tovarišija, zakaj pa nam potlej zakon daje pooblastila. Zato, da nam bo ReCO priporočal, policija pa kimala. Bog se usmili takih gasilcev.

Seveda pa mora vodja pooblastila dobro poznati, če jih ne, je rezultat na koncu lahko takšen, da kakšna hiša tudi pogori.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Šumadinac

Žal, grem tudi jaz na listo za rumenega! :(
Moram dati repliko na Janeza: poglej imaš napisano, da je bilo videno, zaradi česa se kadi-medtem ko smo čakali policaje pa smo vstopali v prostor-pač s pomočjo "firbca"(s to besedo sm se verjetno rešil kartona :lol: ) --dejansko NI BILO potrebe za novo škodo!!!!

PS:sedaj pa se res odstranimo iz te intervencije:namen je bil tisti firbec!!!

LP pa srečno
Šumadinac
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Šumadinac napisal/-a:Moram dati repliko na Janeza: poglej imaš napisano, da je bilo videno, zaradi česa se kadi-medtem ko smo čakali policaje pa smo vstopali v prostor-pač s pomočjo "firbca"(s to besedo sm se verjetno rešil kartona :lol: ) --dejansko NI BILO potrebe za novo škodo!!!!

LP pa srečno
Naj mi bo dovoljeno, oglasil sem se na samotov komentar, ne na tvojega. Torej firbec je bil dobrodošel (pa sem v temi :lol: )

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Najbolje bo da ta primer zaključimo. Tako Janez kot jaz govoriva o pooblastilih ki jih ima vodja intervencije in o pristojnostih ki jih ima policija in RECO.
Torej kako boste reševali požare pri vas je vaš problem. Vedite pa da mi en gimnazijski maturant v RECO ki je šele pred kratkim od blizu videl gasilski avto ne more in ne sme reči kaj naj naredim na terenu. Oni so naš servis in dajmo jih bolj iskoristit saj imajo veliko tehničnih možnosti.

Seveda se pa strinjam , da če je situacija jasna ni potrebno lomit vrat in oken. Kdaj pa je situacija jasna. ? To je sedaj vprašanje. Sosedi povedo , da je moški šel od doma , kaj pa če je imel doma ljubico in je skočil po kondome ??? :D :D :D

Oskar-rdečega ! :smackbottom:
Odgovori