Opravila na nujni vožnji

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

Martina napisal/-a: fantje, fantje :roll: se mi zdi pa zanimivo, da ni nobena od gasilk kaj konkretnega napisala.... :?
Lp
Verjetno si hotela izzvati tudi mene, kajti gasilk, ki objavljajo na tem forumu je bore malo kot vidimo. :shock:

Ta tema mi nekako ne leži, pa ne, da ne bi imela svojega mnenja (ženske obline me res ne zanimajo, prej kakšne druge :oops: ) - seveda ga imam, pa tudi hec, smeh in humor mi ni tuj.

Vendar, eno je družabno srečanje, izlet ... , drugo pa nujna vožnja na intervencijo. Moj namen ni dajat nauke - ampak odgovor na izziv Martine.

Na tem forumu smo že veliko govorilo o obnašanju, oblačenje, pitju alkohola - skoraj vsi smo mnenja, da moramo poskrbet, da se te stvari izboljšajo. :twisted: Razmislite - je ta tema k temu izboljšanju kaj pripomogla :?:
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :)

ja, marjetica, tebe sem mislila :wink:
Na tem forumu smo že veliko govorilo o obnašanju, oblačenje, pitju alkohola - skoraj vsi smo mnenja, da moramo poskrbet, da se te stvari izboljšajo. Razmislite - je ta tema k temu izboljšanju kaj pripomogla
vedno govorimo eno in isto... v eni temi kritizirate "pomanjkljivo" oblečene dekline ala atomik harmonik... v tej temi jih hvalite... a kot je "v naravi" moških, se seveda pogledi ustavijo še kje drugje, kamor se po oliki in bontonu gleda (v oči - če jih sploh uspete videti) :roll:

mislim, da ne bi bilo primerno, če bi sedaj v "protiutež" začele gasilke govoriti, dokazovati, opominjati kaj, kako, na kakšen način gledamo druge moške predstavnike... za to obstajajo drugi forumi :wink: pa se tam razpišite o takšnih in drugačnih oblinah :roll:

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

gdemsa napisal/-a:Takrat pa vidi, da jo iz gasilnega avta opazuje kup pohotnežev, in si kaj hitro ustvari "dobro" mnenje o gasilcih...
Med vožnjo na intervencijo se zato raje zmenite kaj se bo na kraju sam počelo, se primerno pripravite, ...
Jaz te teme nisem razumel kot to, da bi gasilci potrebovali brisalce tudi na notranji strani stekel v vozilu, temveč povsem resno - kdor se je sposoben zbrati v stresni situaciji za vožnjo, ta naj vozi, pa tudi če loto listek izpolnjuje med vožnjo (če je peder naj gleda moške, če mu ženske ne pašejo). Vsak pa naj ve kaj bo delal še pred intervencijo (na vajah), ne pa da se dogovarja med vožnjo. Ko pa prideš tja, je situacija spet drugačna, se je treba pa spet dogovarjat - povej enkrat jasno in glasno, med vožnjo se pa poskušaj sprostit, da ti herca ne zabriše ven.

LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Jaz sem ravno včeraj vozil na intervencijo.Pa smo se hitro sporazumel kaj bo kdo delal.Kolega je krasno igral dee jay-a in pretikal zvoke sirene,jaz pa sproščeno z nekoliko povišano hitrostjo na kraj požara. Opazil sem tudi kolegico,ki se je peljala mimo...preklel ena dva,tri ki so bili gluhi in slepi,z navdušenjem pokimal vozniku ki je kljub zeleni na križišču lepo počakal in me spustil..... 8)
Uporabniški avatar
gdemsa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gdemsa »

Lesce2 bravo tko se dela, tudi mi imamo ponavadi tak sistem, pa res prav dobro deluje...
dobro si opisal!!!!

Do prihodnjič
Take only memories, leave only bubles
http://www.parketarstvo-gepart.si
Uporabniški avatar
Matej K
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a Matej K »

Rolf je napisal:
Vsak pa naj ve kaj bo delal še pred intervencijo (na vajah), ne pa da se dogovarja med vožnjo.

Ja Rolf pa veš, da mogoče ne boš imel v avtu istih ljudi kot na vajah, tak da po moje se lahko vsaj okvirno dogovoriš kdo bo kaj počel na intervenciji! :roll:
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!

Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Dajva počakat, da kdo iz GBL pove, koliko se oni "okvirno" dogovarjajo med vožnjo kaj bodo počeli. Pa sem siguren, da tudi tam niso vedno isti ljudje - okvire ti podre že sama situacija na kraju. Poznam zadeve in vem kako ta okvirno na koncu izpade: trije okvirno gledajo, kako eden konkretno dela.

LP.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Pogovor je že v redu saj nekaj podatkov že imaš ob izvozu ostalo pa dopolniš ob prihodu na kraj dogodka po ogledu situacije.

Za preklinjanje in opazovanje raznih oblin imaš dovolj časa ob povratku.

LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
andrej.k
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a andrej.k »

a niso v gbl že prej zmenjeni kaj bo kdo počel?
lp
Uporabniški avatar
kosma
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kosma »

mislim da je čisto naravno se razgledati na okoli :oops:
kosma
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Samo »

LESCE2 napisal/-a:Jaz sem ravno včeraj vozil na intervencijo.Pa smo se hitro sporazumel kaj bo kdo delal.Kolega je krasno igral dee jay-a in pretikal zvoke sirene,jaz pa sproščeno z nekoliko povišano hitrostjo na kraj požara. Opazil sem tudi kolegico,ki se je peljala mimo...preklel ena dva,tri ki so bili gluhi in slepi,z navdušenjem pokimal vozniku ki je kljub zeleni na križišču lepo počakal in me spustil..... 8)
Isto pri meni. Kakor vsakodnevna vožnja v službo, samo malo hitreje.
Bogu v čast, ljudem v pomoč
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Sam sem velikokrat v GBL in grem z njimi na intervencije in ko smo nekega petka okoli 23 ure zvečer odšli gasit električne vodnike in se peljali mimo BTC-ja so fantje odprli okno in kričali puncam če grejo z nami na intervencijo.Mislim da je tudi sprostitev blažitev živcev koristna ko se peljemo na kraj dogodka.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Samo »

zgonc napisal/-a:Sam sem velikokrat v GBL in grem z njimi na intervencije in ko smo nekega petka okoli 23 ure zvečer odšli gasit električne vodnike in se peljali mimo BTC-ja so fantje odprli okno in kričali puncam če grejo z nami na intervencijo.Mislim da je tudi sprostitev blažitev živcev koristna ko se peljemo na kraj dogodka.
Ali pa ko se po Celovški bentijo nad vozniki, ki se ne umaknejo in to kar preko megafona! Da počiš od smeha. Fantje so res face. :goofy:
Bogu v čast, ljudem v pomoč
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Ja enkrat je bilo še posebej zanimivo ko smo šli ravno tako na eno intervencijo in se na južni obvoznici en voznik kar nikakor ni hotel umaknit,prvo so kričali da je bilo še mene strah potem pa so odprli vrata pa na ves glas kričali skoti vrata in žugali vozniku.Ja magnrtofon je pa kar že stalnica pri njih sem mislil da bo tudi on kar pregorel od njihovega rjovenja vanj.Z njimi je vedno veselo kamor greš.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

zgonc napisal/-a:Ja enkrat je bilo še posebej zanimivo ko smo šli ravno tako na eno intervencijo in se na južni obvoznici en voznik kar nikakor ni hotel umaknit,prvo so kričali da je bilo še mene strah potem pa so odprli vrata pa na ves glas kričali skoti vrata in žugali vozniku.Ja magnrtofon je pa kar že stalnica pri njih sem mislil da bo tudi on kar pregorel od njihovega rjovenja vanj.Z njimi je vedno veselo kamor greš.
Ko bodo tole prebrali, boš šel verjetno še velikokrat z njimi, to te bodo veseli :twisted: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Odgovori