Prometna Creknica-Podskrajnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Prometna Creknica-Podskrajnik

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Danes ob 15.44 nas je ReCO Postojna obvestil o prometni nezgodi v naselju Podskrajnik. Izvozili smo s HTV in AC, na kraju dogodka smo bili v parih minutah. Takoj smo izvršili požarno varovanje in pa zavarovanje kraja. Po odredbi dežurne zdravnice smo pričeli z odstranjevanjem voznikovih vrat in pa kasneje tudi strehe. Voznik je imel precej pokrčene noge od trka, zato smo tudi namestili verige in odmaknili volanski obroč, tako smo reševalcem omogočili dostop do ponesrečenca. Naj omenim, da sta trčili dve vozili čelno. V enem vozilu je ostala vkleščena oseba v drugem pa je imel voznik le nekaj prask. Na žalost nismo imeli seboj fotoaparata tako da slik ne bo, jih pa bom poskusil dobit od kolegov s policije.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Baje je "mulc" prehitaval in čelno nabasal... Sreča da ni smrtne žrtve. Na koncu pa jo bo odnesel z 500 jurji kazni. Jast bi mu noge polomil... Zgonc, kako je z poškodbami drugega, nesrečnega udeleženca? Menda ima poškodovane noge?
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Ja so kar dobro ubrisali ja...
Sicer je pa to bilo ravno po dežjui in je bila cesta spolzka.... Sicer gre vzroke izkati predvsem drugje.
Vselej pa me preseneča to, da so gasilci vedno zadnji klicani na nesrečo, če sploh so... Na cerkniškem je posredovanje gasilcev prej izjema kod pravilo. Sicer so se stvari že precej spremnile vselej pa bi vprašal nekaj?
Na podlagi česa se odloči center za obveščanje da obvesti tudi gasilce (enoto za tehnično reševanje)? Saj vem, da v nekaterih občinah gasilci skoraj vedno izvozijo kakor izvori reševalno vozilo na prometno nesrečo! Mislim, da v naših krajih tega ni. Se pa je zadeva napram letom po prej precej izboljšala.

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Baje da so ponekod tako zmenjeni. Če tudi pade samo motorist in pozivajo NMP, je ekipa z HTV tam.
No brain - No tumour
ZGONC ml.

Odgovor Napisal/-a ZGONC ml. »

Za istočasno posredovanje gasilcev in ekipe NMP je potrebno s strani odgovornih obeh služb podpisati dogovor o medsebojnem sodelovanju katerega podpišejo tudi župani občin v katerih te enote posredujejo. In šele na podlagi podpisanega dogovora, katerega se dostavi v ReCO, nato dispečer aktivira tudi gasilce.
zgonc
Kontakt:

Ja glede poškodb drugega voznika čigar smo ga ven spravili s tehničnim posegom je tako: na kraju dogodka je bilo opaženo z moje strani da je imel noge precej skupaj pokrčene na obrazu pa je imel poškodovan nos,kar je pogosto pri trkih,pozneje sem izvedel da z njim ni hujšega.Ja drug voznik kateri naj bi povzročil nesrečo je star 21 let in prav gotovo je na nepreglednem delu ceste prehiteval in trk je bil neizbežen.Ravno sem bil v sobi in se z bratom nekaj menil ko sem zaslišal sirene pa sem malo v šali dejal :sigurno je prometna pa nas SPET ne bojo alarmirali.Od prijave v center do alarma je minilo 6 minut kar je precej veliko saj v takih primerih šteje vsaka minuta.S centrom,vsaj kakor jaz vem imamo dogovor ,da nas kličejo na vsako prometno nesrečo ne glede na vrsto poškodbe udeležencev a žal pri nas ni tako.Če bi bilo kot sem napisal bi jih letos imeli že blizu 30 intervencij samo v prometu.Ja očitno bo porebno se usesti za mizo in se dogovoriti kaj in kako saj tako ne gre naprej.
LP Tomaž
zgonc
Kontakt:

ZGONC ml. napisal/-a:Za istočasno posredovanje gasilcev in ekipe NMP je potrebno s strani odgovornih obeh služb podpisati dogovor o medsebojnem sodelovanju katerega podpišejo tudi župani občin v katerih te enote posredujejo. In šele na podlagi podpisanega dogovora, katerega se dostavi v ReCO, nato dispečer aktivira tudi gasilce.
Kolikor vem je podpis narejen s strani županov občin Cerknica, Loška dolina in Bloke ter dostavljen je dopis o alarmiranju v ReCO Postojna no tolk na kratko.
LP Tomaž
opazovalci

Odgovor Napisal/-a opazovalci »

Zgonc raje ne vtikaj nosu vsepovsod (npr. kontejnerji), in razčisti prvo pri sebi.Saj vemo da si poklicni ampak naučil se pa nisi niti osnov poklicnega gasilca (stiskanje ponesrečenca z razpiralom)! Prosimo te razčisti, da ne bo blatena vsa skupina katera je bila na intervenciji
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

opazovalci napisal/-a:..............(stiskanje ponesrečenca z razpiralom)! Prosimo te razčisti, da ne bo blatena vsa skupina katera je bila na intervenciji
Kaj je pa teb gost zdej zašpilal???
......dream until your dream come true......

Bobby
Nemelk

Odgovor Napisal/-a Nemelk »

@zgonc
morde bi lahko se povedal s koliko ljudmi ste izvozili? ce se ne motim, ste imeli izvoz v priblizno 4min in 6 ljudmi, je tako? ce je, ste si zasluzli pohvalo!

@opazovalci
po vojni so vsi zmagovalci, ane?!?
Nemelk (tm)
zgonc
Kontakt:

Ja Boby samo da mene kritizirajo pa so prav veseli.In ker sem edini poklicni pa majo pol še večje veselje me zafrkavat.Še posebej so me ko smo šli gasit kontejner pa sem samo glavo malenkost nagnil da bi videl žarišče pa je bilo že vse narobe.No izvoz na prometno smo imeli med dvema in tremi minutami .No glede stiska razpirala s poškodovancem je pa sploh neresnična in ne vem zakaj nekateri pišejo oslarije pa forumu da jih pol jaz poslušam.Sam sem delal z razpiralom in vem kaj sem počel.Zakaj pa naši pametnjakoviči ne pokrijejo poškodovadca ko se opravlja poseg pa ne vem,daj tirolc povej ko že vse veš. So delali tečaj ampak izgleda da se jim ne da nič dopovedat.Nekateri v naši enoti naj raje kaj naredijo pametnega na intervenciji oz. če jih ni na kraju dogodka naj ne pišejo neumnosti.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Fantje mislim, da lahko lokalne spore in zamere oz. "fovšijo" kar pozabite tukaj na forumu, sicer pa bo, če bo posredoval moderator!Ne razumem nekaterih društev, kjer se člani takole, oprostite izrazu, podjebavajo. Enostavno mi ne potegne kako lahko potemtakem enota deluje, kot bi morala?

Zgonc, pa vi na Blokah imate koncesijo za tehnične intervencije? Če jo imate, mislim da ne bi smel biti problem, da se zmenite, da vas aktivirajo istočasno kot NMP, ker v določenih primerih štejejo sekunde, tukaj pa se izgubljajo minute...

LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
mitja1santelj
Kraj: postojna-PRIMORSKA

Odgovor Napisal/-a mitja1santelj »

Šumadinac vrjetno ne veš od kje je zgonc lahko ti jaz povem ,da je iz Cerknice ne pa iz Blok. Cerknica pa ima koncesijo za TR. Intervencija je bila OK. lp
VATRU GASI BRATA SPASI!!!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Šumadinac napisal/-a:Zgonc, pa vi na Blokah imate koncesijo za tehnične intervencije?
Zgonc se ti opravičujem, sem spregledal v tvojem profilu, Mitja tebi pa hvala za opozorilo.
:oops:
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Pozor , Notranjci :!:

Ne se pustit provocirat in ne podjebavajte drug drugega. Lepa beseda lepo mesto najde. Ste že pozabili. :lol:

Po majhnih vedno pljuvajo "veliki" , ampak na koncu je "moker vsak". :twisted:

Če vam v mojem postu kaj ni jasnega si preberite še enkrat pravila foruma. In to vzemite dobronamerno :wink: .

Držite se teme in za božjo voljo pokažite dobro voljo in tovarištvo ,če ne nam uideta kot tole indijansko poletje.

Pa lep pozdrav iz Zasavja......moderator
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Odgovori