http://www.gasilci.org/galerija/view_ph ... m65&id=2_8
No recimo če so ida v kabini je dobro da je tam tudi termo kamera
Moderator: Janez Tratnik

Ja, tile so ga pa res najeb.....Oskar napisal/-a:Ja fantje v G. Radgoni se mi kar "smilijo" in naj se pripravijo če ne bo kaj vredu pri GVC Dobračeva.

osnova naj bo GVC16/25 (GV-V2), tudi GVC 16/15 do neke mere (v glavnem na tri rolete v boku).gobi napisal/-a:Kakšen GVC št posadke

Miha, lepo si tole napisal, se popolnoma strinjam s tabo.Miha76 napisal/-a:Vse lepo in prav pri razporeditvi opreme, a to za GVC 16/25 ali GVC 16/15. V nadgradnji GVC 24/50 pa se nahaja ponavadi nahaja še vse povezano z IDA.
Sam menim da je dobro, če je oprema zložena po sklopih. Je pa potrebno upoštevati, kaj je tisto, kar navadno gasilec prvo potrebuje na intervenciji čim bolj pri roki.
Opazil sem pri parih vozilih navijak v zgornjem delu zadaj, kar je po mojem mnenju bistveno bolje, kot v sredini ali spodaj, saj je vse od navijaka, kar mora gasilec prijeti ročnik oz. konec cevi, ostalo pa se potem izvleče in tako nima smisla, da je cel navijak tisti, preko katerega se moramo nato stegovati po ostalo opremo. Je pa vse odvisno od enote do enote, kakšen naj bo navijak oz. premer cevi. Prav je da izhaja oprema iz potrebe na terenu, torej če je veliko požarov v naravi en navijak z manjšo cevjo, če ne pa oba navijaka enaka.
Je pa dobro razmisliti, kaj in kako razporediti ob izdelavi nadgradnje, je potem potrebna manjša mera improvizacije ob uporabi.

Moji komentariji so rdeči!pišuka napisal/-a:
NIZKOTLAČNE CEVI
- se pravi cevi B, C in D je najbolje, da se nahajajo na D3 in L3 nekje na sredini (tudi D2 je ustrezno)
Mislim, da se lokacija boksov pravilna, se pravi D3 in L3 (najbolje vsaka vrsta cevi na eni strani), ne strinjam pa se, da naj bodo nekje na sredini, boljša lokacija se mi zdi na vrhu in navijak v sedini, saj če je navijak na vrhu potem pa nizkotlačnih ceveh teče voda po navijaku, ki se odceja od VT navijaka, pa še VT se večkrat rabi kot NT cevi, tako, da je bolje, če je le-ta nižje!!
- dobro je če imate 2 košari za B cevi kamor lahko spravite po 3 B cevi
- vsi, ki imate veliko gozdnih in travniških požarov so zelo uporabne tudi D cevi, saj so lahke in imajo zadovoljiv pretok za gašenje roba požarišča
- če imate VT navijake je dobro imeti še po 2 H cevi na posamezen navijak v primeru podaljšanja. (opomba: podaljšanje H cevovoda naj se izvaja pri vozilu, saj so H cevi pod tlakom zelo trde in nerodne)
HIDRANTNI NASTAVKI Z OPREMO
- idealno mesto je v izvlečljivem predalu nad črpalko (Z), saj s tem največkrat rokuje kar strojnik (vsaj pripravi orodje in to)
Mi imamo našega kar ob črpalki, s tem je dobro izkoriščen prostor ob črpalki, ki je ponavadi neizkoriščen!