Gasilski pas takšen ali drugačen ?

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Lolek ! napisal/-a: Mimogrede, ta vikend na pripravah na Rogli za Varaždin smo testirali gasilci skoraj vseh enot tudi ta isti pas za namen tekmovanja. Pas je proti pričakovanju naredil fenomenalen vtis vseh gasilskih enot, kar je presenetilo tudi g. poveljnika GZS Klariča in g. Lešnika. GASILSKI DELOVNI PAS JE POTREBEN NA VSAKI INTERVENCIJI TAKO NAS UČIJO INŠTRUKTORJI.
Ja, dragi Lolek, za namen tekmovanja je pa dober :twisted: . Je lep, lahek, ima karabin, torej ima vse, kar imajo veliki. Da je naredil fenimenalen vtis ne vem, ga nisem občutil, tako, da ne vem, za katere enote govoriš.

Glede uporabnosti pasu pa vprašaj Oskarja, ker ti očitno še nisi plezal z njim, ampak bi samo dirkal.

Glede zgodovine ugotavljanja ustreznosti pa midva ne bi po forumu, ker moraš imeti vsaj toliko jajc, da se boš predstavil z imenom in priimkom, potem pa lahko nadaljujeva. Lahko tudi v Varaždinu na predstavitvenem večeru ali pa vmes, bo dovolj časa.

Pa da se mi ne bi preveč zameril, me ne obkladaj z gospodom.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Janez Koncilija napisal/-a:Komisija za tehniko je predlagala navedeni pas v obravnavo in nadaljno proceduro poveljstvu GZ z mnenjem, da ustreza predpisanim standardom.
Torej lahko rečemo, da je komisija potrdila, da pas ustreza predpisanim standardom. Ne bi želel, da bi bile na našem spletišču navedene neresnične navedbe in očitno je ustreznost pasu potrdila komisija in (verjetno) tudi poveljstvo, vendar pa pas ni tipiziran, ker tipizacija še ni bila sprejeta. Kaj drugega na prodajalčevi strani ni bilo napisano, je pa delo GZS javno, tako so objavljeni podatki lahko dostopni.

Kar se tiče same uporabnosti pasu se strinjam z vama z Oskarjem. Sicer je pa takle pas dražji, kot pa tisti, kakršnega je predlagal Oskar. V vsakem primeru pa je delo na lestvi, pri pasu z vrvjo, precej bolj opletajoče. :twisted:
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Peter se pravi, da si Franciju v rubriki V&O dal malce napačen odgovor :wink: , no mislim, da nam je pa zdaj v tej temi skoraj vse jasno glede tako opevanega pasu, kar pred skoraj mesecem, ko si objavil odgovor še ni bilo. :wink:

LP BAČO 8)

Zadnja V&O
Zanima me kateri gasilski pas sodi zraven gasilske zaščitne obleke Fireman firme Deva?

Zahteval Franci Modic [frm], odgovoril Peter Lužnik [Peter] - 16.6.2005 (148 x prebrano)

Predlagal bi vam gasilski pas znamke "Habercorn". V prodaji je pri vseh naših ponudnikih zaščitne opreme, je tudi tipiziran, ima tudi pridobljen DIN standard, pa še glavno - za malenkost je cenejši od onih iz Hrvaške (elektromehanika Jurišič)

--- Additional details submitted by Peter Lužnik [Peter] on 11.7.2005

Na strani našega sponzorja si lahko ogledaš pas, ki ustreza zahtevam tipizacije GZS.

http://gasilci.org/mistar/2005/julij/index.html
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Hja, nisem jaz odgovoril, ampak sem samo odobril odgovore, ki jih je, če se ne motim poslal anonimnež. Sam nimam pojma o tem, da kdo npr. prodaja hrvaške pasove. :lol: Res me zdaj malo tepe, da ne prebiram odgovorov, samo ne morem pa skrbeti za njihovo pravilnost. :oops:

Sem stestiral in res pri združevanju odgovorov anonimnežev napiše mene kot avtorja. Zdaj pa moram pregledati vsa V&O :x Se bom potrudil popraviti, drugače bom pa odgovore izbrisal.

Hej, če bi kdo rad lahek in poceni gasilski pas, ki ga zna uporabljati vsak otrok si lahko pogleda tole http://fwk.es-shops.de/eshop.php?action ... id=8509881
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Peter napisal/-a:Res me zdaj malo tepe, da ne prebiram odgovorov, samo ne morem pa skrbeti za njihovo pravilnost. :oops:

Sem stestiral in res pri združevanju odgovorov anonimnežev napiše mene kot avtorja. Zdaj pa moram pregledati vsa V&O :x Se bom potrudil popraviti, drugače bom pa odgovore izbrisal.
Peter se popolnoma strinjam, da ne moreš skrbeti za pravilnost poslanih odgovorov.
Je pa tudi edino pravilno, da izbrišeš odgovore anonimnežev, ki so vpisani pod tvojim imenom če ne boš mogel objaviti dejanskih imen pošiljateljev odgovorov ( npr. anonimnež ). Saj bi drugače lahko ljudje zaradi netočnih odgovorov objavljenih pod tvojim imenom, počasi začeli dvomiti v tvoje znanje in strokovnost, ki ti jo po mojem mnenju ne manjka.

V upanju, da ti čim prej uspe odpraviti napake, te lepo pozdravljam.

BAČO 8)
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Sem žrtev programske napake - hrošča. :lol: Ravno gledam, pa bom očitno moral pobrisati tudi vprašanje, ker ne morem spremeniti pošiljatelja odgovora. Sem pregledal vse ostale odgovore, vendar je bil edino ta takšen, kjer je odgovarjal anonimnež.

Sicer se mi pa zdi prav, da ljudje dvomijo v moje znanje in sposobnosti. Nihče ni popoln in prej ko se bodo tega začeli zavedati, bolje bo za njih.
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Peter napisal/-a:Sicer se mi pa zdi prav, da ljudje dvomijo v moje znanje in sposobnosti. Nihče ni popoln in prej ko se bodo tega začeli zavedati, bolje bo za njih.
Ne boj se, dvomimo. :lol: :lol: :lol:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
MaV
Kraj: Izola

Re: Gas. pas Haberkorn

Odgovor Napisal/-a MaV »

Štefan napisal/-a:Zdravo! Kdaj se bodo uspeli sestati člani predsedstva GZS pa mi žal ni uspelo izvedeti. Upam pa da čimprej, saj je to kot praviš, res v interesu vseh nas operativcev, ki želimo nabavljati kvalitetno opremo. Poleg tega pa je ta pas (karabin z breznavojno 90 stopinjsko zaskočko) edini, ki bo tipiziran. L.p.
Nekateri imajo pa res močne informacije - močnejše od tistih, ki bi to morali vedeti!!!

Pa še dodatek - glede na sklepe, ki so bili sprejeti tako na komisiji kot poveljstvu, še posebaj povezano s sklepom zadnje seje poveljstva, je takšen način reklamiranja preprosto zavajanje.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Dejstvo pa je, da je problem pri tem pasu ugotovil le Oskar in nihče drug v vesoljni Sloveniji.
Pa kaj nimamo glih zato komisije za tehniko da ugotovi probleme in napake?
Ali se pri nas prvo tipizira pol pa ugotavlja napake? :shock: :twisted:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

man 14.284 napisal/-a: Pa kaj nimamo glih zato komisije za tehniko da ugotovi probleme in napake?
Da ti bo lažje, komisija je na problem opozorila, zato jo nikamor ne tunkaj, najdi si koga drugega :twisted: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Se pravi ta odgovor, na vprašanje, ki sem ga zastavil v rubriki V&O ne drži. Vse okoli pasa preseljeno v to temo. Vendar stvari še vedno niso točno definirane. Pas tip-A ali tip-B, ki je bolj v igri se mi zdi?
http://www.pgd-velikelasce.si/oprema5.jpg

me pa prav zanima kdaj bo to jasno?

Lp!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Odgovorov nisem napisal jaz in kot si lahko razbral iz te teme, pas še ni tipiziran, čeprav je predlog očitno že napisan. Če ste deset let od začetka tipizacije lahko zdržali brez ustreznih pasov, boste pa še teh nekaj mesecev.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Peter napisal/-a:Odgovorov nisem napisal jaz in kot si lahko razbral iz te teme, pas še ni tipiziran, čeprav je predlog očitno že napisan. Če ste deset let od začetka tipizacije lahko zdržali brez ustreznih pasov, boste pa še teh nekaj mesecev.
Samo brez panike je dejal vojak Švejk. Prebral in razumel tvojo razlago.
Čakamo ... :roll:
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Da ti bo lažje, komisija je na problem opozorila, zato jo nikamor ne tunkaj, najdi si koga drugega
En problem gor ali dol nekaj pa mormo tipizirat ne? :?: :? :?
Štefan

Gas. pas Haberkorn

Odgovor Napisal/-a Štefan »

Kot bodočega uporabnika me pri debati, ki se je razvila zanimajo sledeče stvari: kako je možno g. Koncilija, da sedaj kritizirate pas, ki ste ga kot član komisije za tehniko "predlagali" in zakaj se potem niste odločili za kak ustreznejši pas (Lolek je napisal, da ste jih imeli več kot štiri), ki bi zadostil vašim željam? Ali veste, da nas uporabnikov ne zanimajo besedne igre - predlagati, potrditi, tipizirati..., saj smo kar se tiče povrnitve stroškov oz. DDV-ja odvisni neposredno od vaših "predlogov" ali kakorkoli jih že imenujete. Zanima me tudi, zakaj bi morale biti informacije o stvareh, ki se dogajajo v naši gas. organizaciji - "vojna tajna". Saj ste tudi vi g. Koncilija (kot član kom. za teh.) izrazili svoje nestrinjanje z izbranim pasom kar preko tegale foruma (kar se mi osebno zdi korektno, tako kot ima vsak pravico povedati karkoli, dokler je to resnica)!!!
Ne strinjam pa se tudi glede vaše izjave o nezmožnosti zapenjanja karabina z eno roko. Na testu, ki smo ga izvedli v naši enoti, so vsi operativci zlahka s sredincem zavrteli zaskočko in odpeli karabin. Ni mi jasno, kako bi to izvedel s karabinom z navojno varovalko.
Odgovori