Varovanje ognjemeta in kresa
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- gasilec janez
- Kraj: Stražišče
Varovanje ognjemeta in kresa
Včeraj smo gasilci iz Stražišča ob dnevu državnosti varovali kres in ognjemet na Joštu nad Kranjem. Na upravno ento v Kranju smo gasilci dali izjavo o varovanju kresa in ognjemeta.
Organizator ognjemeta pa je bil mestni svet stranke SDS.
Enega gasilca smo tudi zadolžili, da je malo usmerjal avtomobile po parkirnem prostoru (bilo je največ do 40 avtomobilov).
A glej ga zlomka, na Jošt je pritekel tudi en možakar v kratkih hlačah in prišel do mene ter mi rekel, da nas bo prijavil, ker redar nima okrog rokava rdečega traku za redarja. Imel je namreč samo delovno gasilsko obleko. Predstavil se je kot policaj , ter nato začel komplicirati glede ognjemeta, da on nič ne ve zato. Pokazal je tudi izkaznico, da je res policaj.
Samo ne more nas on zajebavat, če ni v službi.
Zgleda je to en nadut policaj iz PP Kranj.
Pa nas gasilce ne bodo policaji zajebavali (izven svojega delovnega časa), ki delamo zastonj, pa še vse je bilo prijavljeno.
Kaj o tem mislite ostali?
Organizator ognjemeta pa je bil mestni svet stranke SDS.
Enega gasilca smo tudi zadolžili, da je malo usmerjal avtomobile po parkirnem prostoru (bilo je največ do 40 avtomobilov).
A glej ga zlomka, na Jošt je pritekel tudi en možakar v kratkih hlačah in prišel do mene ter mi rekel, da nas bo prijavil, ker redar nima okrog rokava rdečega traku za redarja. Imel je namreč samo delovno gasilsko obleko. Predstavil se je kot policaj , ter nato začel komplicirati glede ognjemeta, da on nič ne ve zato. Pokazal je tudi izkaznico, da je res policaj.
Samo ne more nas on zajebavat, če ni v službi.
Zgleda je to en nadut policaj iz PP Kranj.
Pa nas gasilce ne bodo policaji zajebavali (izven svojega delovnega časa), ki delamo zastonj, pa še vse je bilo prijavljeno.
Kaj o tem mislite ostali?
Lep pozdrav!
Ne se sekirat to so tisti ta "pametni" policaji, ki mislijo, da nekaj so
Kaj bi bilo če bi se mi gasilci tako pametne delali
(če ni bil v službi zakaj potem bi moral on vedeti za ognjemet)
Ajej
Ne se sekirat to so tisti ta "pametni" policaji, ki mislijo, da nekaj so
Kaj bi bilo če bi se mi gasilci tako pametne delali
(če ni bil v službi zakaj potem bi moral on vedeti za ognjemet)
Ajej
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Ali je bilo to ali pa ga je imel še kak kozarček v riti in potem so takoj pametni...Obstajajo ljudje, ki mislijo da imajo v rokah "pimpeka" od tistega tam zgoraj, če res obstaja--tudi med gasilci se najde kdo tak, da ne bomo samo o policistih...BAČO napisal/-a:Verjetno je bil iz vrst kakšne druge politične stranke in ne iz vrst SDS, ki je bila organizator prireditve.![]()
![]()
![]()
Ne sikeraj se, ker to res ni živcev vredno,... Ne vem pa kako je s tem trakom-je to res tako obvezno nositi, če se ureja promet.
Kar se ognjemeta tiče je moral poskrbeti organizator, ki je najverjetneje prijavil prireditev in plačal za dovoljenja, ki so potrebna, tako da policist ni imel pravne podlage da je težil.
LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Zakaj prevzemate še druga dela, za katera niste pozvani. Je bil redar na parkirišču zavarovan za koordinacijo parkiranja in možnih poškodb na vozilih.Na upravno ento v Kranju smo gasilci dali izjavo o varovanju kresa in ognjemeta.
Poznam podoben primer, ko so krivdo zvalili na gasilca, saj je on rekel da moram tam parkirati, pa tam nisem hotel in mi je ukazal je bil odgovor voznika, ko je povzročil škodo in je bil še velik zaplet tudi s strani policije in dovoljenj za prireditev.
Zato bodite previdni.
Gasilec Janez kot vsi ostali te lahko samo potolažim - škoda živcev. Lahko se pa zamislimo o IQ policista ki si je ob "veselem dogodku" kar naj bi kresovanje bilo vzel čas in oblast in malo pokazal svojo moč. Po domače bi temu rekli, da se je popraskal tam, kjer ga ni srbelo. Vemo pa tudi, da vicev o policistih ni, ker...
Kot pravi šumadinac - sto ljudi, sto čudi.
-
BorisGoličnik
- Kraj: Šoštanj
- prostovoljni gasilec
- Kraj: ob izviru Ljubljanice
-
Medo