državno tekmovanje-mladinci
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
državno tekmovanje-mladinci
Mene zanima, ce ima kdo od vas izkusnje kako zgleda državno tekmovanje za mladince, pa pijonirje v orentacijskem krosu. Zanima me predvsem kaj je potrebno znati od orentacije, kaksne vaje so,...
Zdravo!
Mi smo bili lani prvič na državnem tekmovanju z ekipo mladincev. Zgleda pa približno takole: ekipa treh tekmovalcev na štartu dobi zemljevid na katerem je narisana pot, ki jo morajo preteči (cca 3500m). Označene so tudi kontrolne točke, ki jih je potrebno najti - za mladince so t.i. mrtve točke. To pomeni, da je na toči samo žig, ki ga je potrebno odtisniti nma ocenjevalni list - ni pa potrebno opravljati nobenih nalog, kot je to pri pionirjih. Celotna proga ima okrog 7 kontrolnih točk.
Za pionirje pa še izveš.
Mi smo bili lani prvič na državnem tekmovanju z ekipo mladincev. Zgleda pa približno takole: ekipa treh tekmovalcev na štartu dobi zemljevid na katerem je narisana pot, ki jo morajo preteči (cca 3500m). Označene so tudi kontrolne točke, ki jih je potrebno najti - za mladince so t.i. mrtve točke. To pomeni, da je na toči samo žig, ki ga je potrebno odtisniti nma ocenjevalni list - ni pa potrebno opravljati nobenih nalog, kot je to pri pionirjih. Celotna proga ima okrog 7 kontrolnih točk.
Za pionirje pa še izveš.
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Evo v priponki so vsa navodila za državno orientacijo (tako za mladince kot tudi za pionirje) ki bo 11.9.2005 v Gabrju GZ Novo mesto.
- Priponke
-
- razpis mladinci 2005.doc
- (33.5 KiB) Prenešeno 113 krat
-
- razpis pionirji 2005.doc
- (106 KiB) Prenešeno 108 krat
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Hvala za razpise. Pa se to bi uprasu ali je potrebno za dobit te kontrolne točke res potrebno imeti kompas ali se da orientirat samo z zemljevidom, pa se to, ali proga ni prav nic označena in kaj je to res da za mladince ni vaj na kontrolnih točkah, ker na regijskem tekmovanju so bile. Hvala za pomoč
Res je da nimajo nalog na točkah, tako piše tudi v razpisu.
Tudi proga bo dalša (cca 6 km). Glede kompasa pa je uporaba priporočena in po mojih izkušnjah, če bo proga speljana po kašnih poteh tudi po gozdu, je kar dobro da ekipa obvlada orientiranje karte s kompasom. Drugače se v kašnih razcepih poti hito zgubi pravo smer.
Če pa bodo na razcepih kažipoti pa to ni orientacija ampak kros in jaz ne vidim smisla takega tekmovanja.
Že z ukinitvijo nalog na točkah mislim, da zgublja pomen tekmoavanja v gasilski orientaciji, ker je to že potem tekmovanje v orientacijskem teku, ki jih organizirajo orientacijska društva.
Tudi proga bo dalša (cca 6 km). Glede kompasa pa je uporaba priporočena in po mojih izkušnjah, če bo proga speljana po kašnih poteh tudi po gozdu, je kar dobro da ekipa obvlada orientiranje karte s kompasom. Drugače se v kašnih razcepih poti hito zgubi pravo smer.
Če pa bodo na razcepih kažipoti pa to ni orientacija ampak kros in jaz ne vidim smisla takega tekmovanja.
Že z ukinitvijo nalog na točkah mislim, da zgublja pomen tekmoavanja v gasilski orientaciji, ker je to že potem tekmovanje v orientacijskem teku, ki jih organizirajo orientacijska društva.