državno tekmovanje-mladinci

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
rosso

državno tekmovanje-mladinci

Odgovor Napisal/-a rosso »

Mene zanima, ce ima kdo od vas izkusnje kako zgleda državno tekmovanje za mladince, pa pijonirje v orentacijskem krosu. Zanima me predvsem kaj je potrebno znati od orentacije, kaksne vaje so,...
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Odgovor Napisal/-a mailo »

Zdravo!

Mi smo bili lani prvič na državnem tekmovanju z ekipo mladincev. Zgleda pa približno takole: ekipa treh tekmovalcev na štartu dobi zemljevid na katerem je narisana pot, ki jo morajo preteči (cca 3500m). Označene so tudi kontrolne točke, ki jih je potrebno najti - za mladince so t.i. mrtve točke. To pomeni, da je na toči samo žig, ki ga je potrebno odtisniti nma ocenjevalni list - ni pa potrebno opravljati nobenih nalog, kot je to pri pionirjih. Celotna proga ima okrog 7 kontrolnih točk.

Za pionirje pa še izveš.
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Odgovor Napisal/-a mailo »

Evo v priponki so vsa navodila za državno orientacijo (tako za mladince kot tudi za pionirje) ki bo 11.9.2005 v Gabrju GZ Novo mesto.
Priponke
razpis mladinci 2005.doc
(33.5 KiB) Prenešeno 113 krat
razpis pionirji 2005.doc
(106 KiB) Prenešeno 108 krat
Naj bo ogenj naš prijatelj!
rosso

Odgovor Napisal/-a rosso »

Hvala za razpise. Pa se to bi uprasu ali je potrebno za dobit te kontrolne točke res potrebno imeti kompas ali se da orientirat samo z zemljevidom, pa se to, ali proga ni prav nic označena in kaj je to res da za mladince ni vaj na kontrolnih točkah, ker na regijskem tekmovanju so bile. Hvala za pomoč
DČelik
Kraj: Cerkno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DČelik »

Res je da nimajo nalog na točkah, tako piše tudi v razpisu.
Tudi proga bo dalša (cca 6 km). Glede kompasa pa je uporaba priporočena in po mojih izkušnjah, če bo proga speljana po kašnih poteh tudi po gozdu, je kar dobro da ekipa obvlada orientiranje karte s kompasom. Drugače se v kašnih razcepih poti hito zgubi pravo smer.
Če pa bodo na razcepih kažipoti pa to ni orientacija ampak kros in jaz ne vidim smisla takega tekmovanja.
Že z ukinitvijo nalog na točkah mislim, da zgublja pomen tekmoavanja v gasilski orientaciji, ker je to že potem tekmovanje v orientacijskem teku, ki jih organizirajo orientacijska društva.
Odgovori