Moje razmišljanje, ki ga poizkušam prenesti na svoj teritorij. Smo pač Bogu za hrbtom. Koncesionar je 27 km stran, 5 km iz Žirov je koncesionar 45 km stran, koncesonar sosednje regije pa je oddaljen 14 km, ki pa (predvidevam) na našem področju ne bi bil nikoli aktiviran.
Andrej Štremfelj napisal/-a:No pa še vprašanje za vse tiste ki bi na kraj poslali vse živo.
Kako bi pokrili območje gorenjske v primeru druge, tretje... prometne nesreče? ?
V primeru nesreč (oz. ostalih intervencij) večjega obsega je po mojem mnenju najbolje, da se aktivirajo tudi enote (v tem primeru koncesionarji), ki so bližje kraja nesreče pa čeprav to ni njihovo območje (meje koncesionarjev ali občinske meje) tudi če pride do vzporedne intervencije na "njihovem" območju. Je pa res, da naj se take enote čim prej vrnejo v bazo. Hvala Bogu statistika dela nam v prid in so vzporedne intervencije bolj izjema kot pravilo (kar pa še vedno pomeni, da jih ne smemo upoštevati). V tem primeru (če sem prav informiran) je GARS Jesenice bolj oddaljen kot PGD Bled.
Pri prometnih na žalost velja, da je tudi važno kje se zaletiš. Jaz se rajši sredi LJ ali KR kot pa pri nas par km iz Žirov, ko bi čakal na gasilce tudi do 40 min (zaradi oddaljenosti, da ne bo pomote).
Andrej Štremfelj napisal/-a:
Zakaj mislite nisem dal zahteve po aktiviranju tudi ostalih dveh enot?
Sklepam. Ker zadeva hvala Bogu ni bila večjega obsega oz. ker mora vsak pokrivat svoj teritorij.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!