Prometna Podvin

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
M.J.
Kraj: Gatina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a M.J. »

Frenk napisal/-a:Opažam, da nas ima veliko težave z objavlanjem slik na forum.Ali obstaja kakšen program ali druga verzija, da bi slike teleportirali na forum . Mislim bolj enostavni način.Ajde računalničarji na plano.....
Mislim da vam preglavice delajo velikosti slik, saj je omejena največja velikost slike 256kb. Več o tem pa na: viewtopic.php?t=1063&start=0

lp
@ndrey
Kraj: GZ Postojna

Odgovor Napisal/-a @ndrey »

Saj res, da imajo bogi policaji zmeraj preveč dela. Mogoče bi pa bilo dobro spremeniti prioritete in najprej konkretno poskrbeti za varnost prometa in šele potem pisati papirje.

V križišču s strani Jesenic ni bilo nobene patrulje, zgolj triopan in trak čez cesto. Nobene utripajoče luči ali česa drugega. Glede na zgodnje jutranje ure nedopustno. Če bi gasilci za vsako posredovanje pri prometnih nezgodah tako katastrofalno poskrbeli zase, bi bil vsak mesec kakšen manj. Poleg tega imajo možje v plavem poleg enot v službi še dežurne enote. A nesreča s 40 udeleženci ne potrebuje dovolj pozornosti? Dobro, da se vse ni končalo slabše. Če bi pa jaz bil tisti Nizozemec v mercedesu na vrhu klanca, bi pa tožil to državo, da bi se kar bliskalo. Potegneš trak čez cesto in hitra cesta je zaprta, ali kaj? Nenormalno!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Po številu udeležencev nesreča sodi med masovne nesreče, je pa zanimivo, da ni bilo alarmirano nobeno PGD, ki bi lahko vsaj poskrbelo za zavarovanje območja intervencije.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Meni je hecno to da ni bil poklican PGD Bled, ki je najbljižji koncesionar, vendar mislim, da to ni njegovo območje. Verjetno plan alarmiranja tega ne upošteva vendar bi glede na masovko lahko.

Mošnje - Bled 10,5 km
Mošnje - Jesenice 18,5 km
Mošnje - Kranj 18,8 km
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Meje so razdeljene nekako tako:

JZGRS Kranj in Jesenice vsak do črpalke v Radovljici
PGD Bled pa do Križišča v Lescah.

Alarmiranje je bilo v skladu z načrtom... Je pa Peter dal dobro kost, v katero bomo najverjetneje kmalu ugriznili. Masovne nesreče....

Dela nam še en bo zmanjkalo...

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kontakt:

metodg napisal/-a: Alarmiranje je bilo v skladu z načrtom... Metod G.
Se mi je zdelo. Vendar menim, da glede na masovko in bližino bi lahko bil zraven tudi PGD Bled.
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

ena slikca
Priponke
126_2672.jpg
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Andrej Štremfelj

Odgovor Napisal/-a Andrej Štremfelj »

Da ne bo ugibanja, enota GARS Jesenice je bila aktivirana na mojo zahtevo, takoj po našem izvozu. Po ogledu mesta nesreče sem zahtevo preklical, vendar so bili že blizu in so se pripeljali na kraj in se nato tudi vrnili na Jesenice. Sam sem namreč zagovornik mehkih meja območja posredovanja in sem z enoto GARS Jesenice že večkrat sodeloval in vedno na "našem območju" in mojo zahtevo.

No pa še vprašanje za vse tiste ki bi na kraj poslali vse živo.
Kako bi pokrili območje gorenjske v primeru druge, tretje... prometne nesreče?
Zakaj mislite nisem dal zahteve po aktiviranju tudi ostalih dveh enot?

Glede masovnih nesreč pa lahko samo povem, da smo skupaj s PHE Kranj, (sem eden od treh avtorjev) že pred leti izdelali elaborat opremljanja in posredovanja ob masovnih nesrečah. ( kogar zanima mu lahko osebno pokažem ) Ko smo zadevo predstavili na URSZR, so nam odgovorili, da to pripravljajo oni. Mislim, da je od takrat minilo že pet do sedem let.

Naših slik je zelo malo, pa še te so slabe, je pa ena (osebno vozilo) objavljena na straneh ZSPG.

Andrej Štremfelj
JZGRS Kranj
Uporabniški avatar
metodg
Kontakt:

Andrej,
glede na to, da je URSZR že pred petimi leti nekaj "pripravljala" pa še vedno ni nič od njih, potem je to že pozabljeno.
Sem zelo zainteresiran da se dobimo in pogovorimo o masovnih nesrečah , na kakšen način bi posredovali in kakšno opremo bi rabili v občini Radovljica, ki jo pokriva tudi vaša enota.

Metod G.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kontakt:

Moje razmišljanje, ki ga poizkušam prenesti na svoj teritorij. Smo pač Bogu za hrbtom. Koncesionar je 27 km stran, 5 km iz Žirov je koncesionar 45 km stran, koncesonar sosednje regije pa je oddaljen 14 km, ki pa (predvidevam) na našem področju ne bi bil nikoli aktiviran.
Andrej Štremfelj napisal/-a:No pa še vprašanje za vse tiste ki bi na kraj poslali vse živo.
Kako bi pokrili območje gorenjske v primeru druge, tretje... prometne nesreče? ?
V primeru nesreč (oz. ostalih intervencij) večjega obsega je po mojem mnenju najbolje, da se aktivirajo tudi enote (v tem primeru koncesionarji), ki so bližje kraja nesreče pa čeprav to ni njihovo območje (meje koncesionarjev ali občinske meje) tudi če pride do vzporedne intervencije na "njihovem" območju. Je pa res, da naj se take enote čim prej vrnejo v bazo. Hvala Bogu statistika dela nam v prid in so vzporedne intervencije bolj izjema kot pravilo (kar pa še vedno pomeni, da jih ne smemo upoštevati). V tem primeru (če sem prav informiran) je GARS Jesenice bolj oddaljen kot PGD Bled.
Pri prometnih na žalost velja, da je tudi važno kje se zaletiš. Jaz se rajši sredi LJ ali KR kot pa pri nas par km iz Žirov, ko bi čakal na gasilce tudi do 40 min (zaradi oddaljenosti, da ne bo pomote).

Andrej Štremfelj napisal/-a: Zakaj mislite nisem dal zahteve po aktiviranju tudi ostalih dveh enot?
Sklepam. Ker zadeva hvala Bogu ni bila večjega obsega oz. ker mora vsak pokrivat svoj teritorij.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Ja Andrej zelo žalostna kaj ne, da se nekateri trudijo in trudijo, nato te neki kravatarji povozijo,češ da bodo že uštimali zadevo oni, nato pa mine še 5 do 7 let pa še vedno isti "šmoren"!!!
Drugače pa Metodova želja ni slaba...morda bi lahko res kaj skupaj dorekli.Tako bi združili vašo dolgoletno usposobljenost in pa našo željo, da pripomoremo k varnosti.
In seveda še enkrat vse čestitke za dobro izpeljano intervencijo. =D>

P.s. In pa še eno zanimivo razmišljanje, ki sva ga včeraj razglabljala z mojim inštruktorjem vožnje....:V TAKEM PRIMERU ODVITI IN ZVRNITI 30 ALI VEČ ŽIVLJEN ALI RAJE MALO ZAMIŽATI IN SE PROBATI ČIM BOLJ UMAKNITI? Ampak človeška reakcija je vedno taka, da odvijemo stran od sebe....Vsaj zdi se mi. :oops: Vsekakor pa je tukaj bila in to z velikimi črkami SREČA V NESREČI!
Andrej Štremfelj

Metod zadeva ni mrtva in jo predstavljamo kjer koli je mogoče, počasi pa nabavljamo tudi opremo. Manjka seveda tudi koncept kako in koliko enot pri množičnih nesrečah aktivirati. S tem mislim tudi pri dogodkih, kjer se zbira oziroma se nahaja večje število ljudi ( gledališča, koncerti, kino predstave, hoteli, železnica, letalo itd )

Pišuka tudi pri odgovoru na vprašanje, kako pokriti s koncesionarji gorenjsko?, sem sodeloval, pa to ne bi javno.

Lesce2, ja res so imeli srečo, posredno pa tudi mi. Če bi se avtobus, tik pred prevračanjem, premikal hitreje, bi ga dobili na strehi in bi se nas sedem in štirje jeseničani pošteno nagarali.

Govorimo le o avtobusu, kje pa je osebno vozilo in voznik? Ja tudi mi smo prejeli obvestilo le o prevrnjenem avtobusu polnem potnikov. Osebno vozilo smo našli na kraju dogodka. To osebno vozilo je bilo ravno tako prevrnjeno v jarek skoraj na streho. Zadržal ga je steber ograje, ravno tako kot avtobus. Pred našim prihodom je bil tudi ta že rešen iz vozila.

Andrej Štremfelj
Uporabniški avatar
metodg
Kontakt:

Andrej,
bom zorganiziral sestanek, pa se bomo pogovorili o zadevah,kot so
način, kdo in s čim bi posredovali ob masovnih nesrečah na našem območju.

Metod G.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Seveda na osebno vozilo smo pa res pozabili (kakšna sebičnost samo na brate gasilce mislimo)..Ja no drugače je bilo objavljeno po radiju, da naj bi se zvrnila v jarek oba, samo sej pravim čist smo sebični. :)
Metod zadeva ni mrtva in jo predstavljamo kjer koli je mogoče, počasi pa nabavljamo tudi opremo. Manjka seveda tudi koncept kako in koliko enot pri množičnih nesrečah aktivirati.
No potem vendarle zadeva plove proti nekemu cilju. Škoda je le ta, da se v Sloveniji vse tako počasi premika. :oops: No pa upejmo, da bo pogled zajemal tudi "širši spekter" in ne bo vse skoncentrirano na eno področje, ker le skupaj lahko hitro in čim bolj učinkovito ukrepamo. No sicer pa, če si ti en od akterjev potem se nam ni treba bati.

Lp,Matej-Lesce2
Andrej Štremfelj

041 603 085
Andrej Štremfelj
Odgovori