Ali mogoce kdo pozna kak program s katerim lahko jaz iz dolocenega (*.mpg *.avi *.wmv) formata filma izrezem ali pa dodam kaksno sceno noter? recimo 2-5 sekund?
thx!
Program za rezanje in dodajanje scen v filme
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Ja, je tako. Samo ima nekaj pomanjkljivosti - v bistvu gre za zelo zelo okleščeno zadevo ki ne omogoča prav veliko manevrskega prosotra. Predlagam da se obrneš na koga, ki ima digitalno video kamero, recimo Sony ali Canon - vem da dobiš ob nakupu te opreme tudi brezplačne programe prav za tako delo. Enega (od Sony-ja) malo poznam in zdi se mi zelo dober. Če ne boš našel ničesar lahko jaz malo pogledam in zapečem kakšno kopijo ... 
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Na voljo je tudi Ulead studio (Video editor) - pri Canonovih kamerah je lažja različica dodana brezplačno.
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
Če kdo želi popolnoma brezplačno varianto, dokaj dobro, seveda ne tako zmogljivo kot so ostali, si lahko ogleda tudi VirtualDub program. Dokaj poceni varianta je Pinnacle-ov Video studio, ki ga je omenil Denis. Adobe Premiere priporočam samo tistim, ki znajo dobro barantati z računalniki in imajo tudi ustrezno opremo. Je dokaj zahteven program, ki ga uporabljajo profesionalci. Tudi okleščene variante Ulead-ovih programov so uporabne.
Znanje je največji zaklad, a na žalost ga moramo vse življenje negovati.