Požar na cerkniškem - prašna eksplozija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Felc, 800 intervencij ????
25 let poklicne kariere pa še PGD pa ne spravim skupaj te cifre !
Ti lump ti !! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

felc ! :cross:

Smilijo se mi tvoji domači ali pa ti. Ti si ja več v gasilskem domu, kot doma. Zato tisti čas, ko si doma pametno izkoristi. Samo prijateljski nasvet!? :bricks:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
tidl_lidl
Kraj: Ligojna

Odgovor Napisal/-a tidl_lidl »

lp!
mene pa samo zanima če mi lahko kdo potrdi mojo ugotovitev, da je bila na itervenciji prisotna GZ VRHNIKA?Razvidno iz slike http://www.pgd-rakek.si/Intervencije/Brezje/10.JPG
Spoštovanje drugih je cilj, ki ga moramo v ljudeh prebuditi!!!
poklicni

Odgovor Napisal/-a poklicni »

Na kraj dogodka je prispel regijski poveljnik iz Verda pri Vrhniki ,tako da je vodenje intervencije on prevzel.
Uporabniški avatar
tidl_lidl
Kraj: Ligojna

Odgovor Napisal/-a tidl_lidl »

Najlepša hvala za odgovor!
Spoštovanje drugih je cilj, ki ga moramo v ljudeh prebuditi!!!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

-Felc, kar se tiče opreme samega vodje intervencije, ti dam popolnoma prav, in moram povedati, da se tako opremi vodja tudi pri nas...(niste edini, ki se zavedate varnosti), je pa pri konkretnem primeru večji problem v poškodovanih kosteh, ki so zdrobljene, polomljene in premaknjene.
-Kar se tiče t.i.(po tvoje) mojih "bedastoč"--pač se ti zdi da so to bedaste stvari-tukaj ti ne morem pomagati.
-Kar se tiče moje nedoraslosti tej "vaši/naši" organizacij... :roll: Imam že kar zanimiv staž(ki po letih ni dovolj visok-da bi te prepričal-ampak glede na mojo starost) je dovolj dolg, da se počutim izredno bolj doraslega tej organizacij, kot marsikateri gasilec(so pa na forumu večinoma člani, ljudje, ki smo gasilci s srcem in telesom;je pa res da smo registrirani in da v kolikor pride do kakega konflikta--ki ga ti izzivaš z menoj--to rešimo preko ZSja)...2. ne moreš izjaviti tega kar si-oz. če lahko to meni ne pomeni popolnoma nič, pa najsibo, da si vrhunski gasilec--to pa zaradi tega, ker me ne poznaš...
-Kar se tiče, kdo komu stopi na rep oz. odnos članov foruma do vas gostov...To je logično, ampak mislim, da kot gost nastopi samo gost, ki mu nekdo stoji na repu, kvasi POVEČINI same traparije....zato je to tako kot je...ne rečem, da ni nikoli nobene pametne od "vas," najbolj me razjezi res to, da me ocenjuješ ne glede na to, da me ne poznaš, da žališ in dejansko govoriš traparije...V večini primerov, pa temo dejansko speljete na stranski tir, ravno zaradi hudih besed, ki jih upate napisati--seveda naslovnik teh besed mora odpisati in to mora storiti naravnost v temo!

PS:če si pričakoval, da bom žalil nazaj, naj ti že vnaprej povem, da te ne bom, ker te ne poznam, te spoštujem kot gasilskega kolega...Žaljenje pač ni v moji domeni, če je v tvoji, prosim nadaljuj, ampak kot registriranec!

PS2:Se opravičujem Gregorju, ker je prosil da se držimo teme, ampak žal moram napisati repliko!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Šumadinac napisal/-a: PS:če si pričakoval, da bom žalil nazaj, naj ti že vnaprej povem, da te ne bom, ker te ne poznam, te spoštujem kot gasilskega kolega...Žaljenje pač ni v moji domeni, če je v tvoji, prosim nadaljuj, ampak kot registriranec!
Mislim, da si s poudarjenim navedkom precej zgrešil, dokler se fantiček ne predstavi, ne moremo govoriti o gasilskem kolegu. sploh, če kvasi neumnosti :twisted:. Je samo eden od brihtnežev, ki se ima možnost skrivati za nekom nadimkom in kvasi traparije.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Je res Koncilja, je res, ampak očitno je gasilec in to spoštujem pri njemu, ampak samo to!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
tirolc

Odgovor Napisal/-a tirolc »

Ko se že tako dajete glede te intervencije se še vprašajte kako je ta silos grajen, naj vam povem da je bila v dobrem letu to že druga intervencija na tem silosu. Kar pa Felc piše, bi pa po vseh intervencijah ki jih ima za sabo in po vsej praksi že moral izgleda učiti tudi vaditelje na Igu.
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

ŠTEVILO INTERVENCIJ NI VSE............?
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Pa če je ŠTEVILKA prava....
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
bmw
Kraj: Rače :)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bmw »

prav lepo je videt da imate nekoga drugega v obravnavi:) Ja kak je pac je :) res da 800 intervencij dosti, samo pretiravat pa spet ni treba felc ...
En lep pozdrav! :) bmw
http://www.pgdmbmesto.si
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Tirolc , mene pa res zanima kako je grajen ta silos . Morda lahko ti kaj več poveš o tem ?
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
tirolc

Odgovor Napisal/-a tirolc »

Ta silos je čisto navadne štirioglate oblike, recimo oblika podolgovate kocke, notri pa so na dnu sojemala ki žagovino dozirajo v transportni polž, kateri polni biomasno peč za ogrevanje. Kot lahko sklepamo sojemala ki se vrtijo v silosu ne morejo pobirati žagovine po vogalih tega silosa, zato jaz mislim da je to vzrok tej nesreči da se je sesula žagovina prav iz vogalov tega silosa, ravno ko sta gasilca odprla vrata. Če gledamo večino silosov za žagovino so okrogle valjaste oblike, pa še ti se velikokrat vnamejo, navečkrat zaradi dotrajanih ležajev na lesnoobdelovalnih strojih na katere je nameščena ventilacija za odsesavanje žagovine.Ležaji ko zaribajo se ustvari trenje in se segrevajo oziroma se iskrijo, ventilacija pa posesa tudi iskre v silos in tako pridemo do teh neljubih požarov
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

silos

Odgovor Napisal/-a Marolt »

...
Priponke
2.jpg
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Odgovori