Požar na cerkniškem - prašna eksplozija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Felc....močno dvomim, da bi osrednja enota v občini ne imela podkap...in ne niso kupili GVC za 50 mio in se še kako požvižgajo na osebno opremo-ampak pač na žalost le kar se nabave tiče--kdo in koliko jo pa nosi je pa večja težava!
Kar se menjave gasilcev tiče, enega od poškodovancev poznam osebno... On je bil brez podkape, opeklo ga je...druga žrtev pa je bil vodja itervencije, ki je ravno prišel pogledat situacijo na tem mestu!Tako, da tu nisem zasledil napake, razen seveda v opremi, kaj pa se je na silosu dogajalo(s tistim žaklom) je pa druga zadeva in pa seveda oprema!!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Re: lalala

Odgovor Napisal/-a Marolt »

felc napisal/-a:!Saj je vse v redu vsi vcasih mkalo trapamo ker bi radi cim hitreje pomagali in tukaj delamo velike napake! Mogoce pa drustvo ni kupilo podkap in so raje kupili tovornjak za 50 mil. na osebno zascito pa se pozvizgajo! Srcno upam da to ni res kajti na Ig hodijo v predpotopnih oblekah ko pa jih vprasas kaksen avto imajo pa ti recejo najnovejsega Mercedesa,Ivecota! Temu lahko recem le to,da so popolne zgube,ki se hocejo igrati gasilce!
Danes gasilstvo ni vec hobi ampak je zelo resna stvar,ki jo moramo zelo resno in profesionalno jemati na vseh podrocjih!
Vsi delamo napake,tudi ta dva gasilca,ki sta se poskodovala sta jih naredila,vendar bi me pa zelo zanimalo kje je bil vodja intervencije ko sta sla zamenjati kolege saj je gotovo ce je bil v blizini videl kako sta bila opremljena!Pa tudi ta ki je ce se ne motim obcinski poveljnik bi lahko videl kako je opremljen in mu nebi smel dovoliti priblizati se objektu!
Zal pa imamo tudi v sami GZS nekaj nesposobnezov,ki so pametovali se v prejsnem rezimu z predsednikom na celu!
Casi mahanja s rdecimi knjizicami je koncan in dajte ze enkrat priloznost sposobnim kadrom,ki jih v tej drzavi kar nekaj!
Felc!
Ne klati neumnosti ker večino stvari, ki si jih navedel ne držijo.
Jaz se bom vzdržal komentarja glede tega ker mislim, da ni potrebno nič komentirati. Če poznaš PGD Cerknica veš kakšno opremo imajo.Nekaj ti je šumadinac napisla in to drži.
Nesreče kod je bila tale pa se lahko zgodi praktično vsakemu.Vprašanje je samo uporaba zaščitne podkape ostalo pa posledic nebi spremenilo!

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

felc. Ja res ne vem kakšne informacije imaš. Sicer sem sosednja zveza ampak te neumnosti,ki jih kvasiš ti so brez besed,verjemi pa mi ,da se tebi zgodi ista napaka kot kolegu Srečkotu,če bi bil ti tam bi te šetebe zabrisalo kam. :evil:
felc

Odgovor Napisal/-a felc »

Ja kaj naj recem!Nisem rekel ,da je drustvo neprimerno opremljeno samo pomislil sem nato!Ali pa je res ker ste vsi naenkrat skocili pokonci!
Je bila pa to le lahkomiselnost gasilcev ,ki sta bila prepricana ,da se ne more nic vec zgoditi!Ce niste hodilina Ig le lezati in cakati,da se tecaji koncajo potem morati vedeti,da je potrebno skozi celo intervencijo biti previden ali pa vi ko vidite da je ogenj vgasnil zacnete vse jemati z levo roko!
Malo si na tujih straneh preberte koliko nesrec se zgodi tudi proti koncu kjer gasilci dobijo na zalost tudi hude opekline!
Tu Brko pa se midva razlikujeva!Bil sem ze na vecih intervencijah v nevarnosti in moram reci,da sem prav po zaslugi izobrazevanj in po svoji zdravi logiki,da se v ogenj ne gre pomankljivo zasciten ,dozdaj se neposkodovan!
Zato ne klobasajte raznih bedastoc in to nakladajte ljudem,ki ne poznajo razmer,ki so na zalost v tej nasi organizaciji!
tirolc

Odgovor Napisal/-a tirolc »

Felc,če je zate tam vreden 50 miljonov, za nas v PGD Cerknica ni, ampak denarja trenutno ni za novega, ker smo trenutno v izgradnji novega gasilskega doma. :horseshit: Trenutno pa bomo ostali še nanašem starem tamu, saj veš tisto: bolje se slabo vozit, kot dobro hodit! Sicer pa še ni za v staro šaro!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

felc napisal/-a:Bil sem ze na vecih intervencijah v nevarnosti in moram reci,da sem prav po zaslugi izobrazevanj in po svoji zdravi logiki,da se v ogenj ne gre pomankljivo zasciten ,dozdaj se neposkodovan!
Zato ne klobasajte raznih bedastoc in to nakladajte ljudem,ki ne poznajo razmer,ki so na zalost v tej nasi organizaciji!
Boš še prišel na vrsto. nič bat :?

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Felc ti ga malo :toilet:

Opečen je bil(očitno ti moram povedati še enkrat) tudi vodja intervencije, ki je pač bil na obhodu in je v trenutku prašne eksplozije pač ravno stal v bližini, ne vem sicer kako je bil opremljen, ampak maske in podkape gotovo ni imel na sebi-ker se pač vodja intervencije ne opremi z vso opremo(IDA+podkapa,vrv,kramp,baterija,...)-tako je na našem koncu in povsod drugje, razen če si iz kakšnega posebnega društva oz. če si na predavanjih preveč padel v samo teorijo in ne spremljaš kako to poteka v praksi, čeprav trdiš nasprotno oz. da imaš za sabo več intervencij(koliko?? 2-3??). Torej je vodja intervencije nastradal po nesrečnih okoliščinah, to bi se lahko navsezadnje zgodilo prav vsakemu. Za kolega, napadalca, ki ni imel podkape:pa sem mnenje že večkrat napisal, pač...po obrazu opečen zaradi lastne krivde in spleta okoliščin!(ga ne zagovarjam, tudi rekel sem mu da je podkapa ZAKON za gasilce!!

LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Marolt

Šumadinac napisal/-a:Felc ti ga malo :toilet:

Opečen je bil(očitno ti moram povedati še enkrat) tudi vodja intervencije, ki je pač bil na obhodu in je v trenutku prašne eksplozije pač ravno stal v bližini, ne vem sicer kako je bil opremljen, ampak maske in podkape gotovo ni imel na sebi-ker se pač vodja intervencije ne opremi z vso opremo(IDA+podkapa,vrv,kramp,baterija,...)-tako je na našem koncu in povsod drugje, razen če si iz kakšnega posebnega društva oz. če si na predavanjih preveč padel v samo teorijo in ne spremljaš kako to poteka v praksi, čeprav trdiš nasprotno oz. da imaš za sabo več intervencij(koliko?? 2-3??). Torej je vodja intervencije nastradal po nesrečnih okoliščinah, to bi se lahko navsezadnje zgodilo prav vsakemu. Za kolega, napadalca, ki ni imel podkape:pa sem mnenje že večkrat napisal, pač...po obrazu opečen zaradi lastne krivde in spleta okoliščin!(ga ne zagovarjam, tudi rekel sem mu da je podkapa ZAKON za gasilce!!

LP pa srečno
Šumi bo držalo...
=D> =D>
felc

lalala

Ja no ne vem potem so pri nas in drugje po svetu vodje intervencij na kraju ponavadi v kopalkah! Kako mora biti opremljen vodja intervencije je vsem jasno samo vam ne!Vodja intervencije mora na sebi ravno tako imeti zascitno obleko.rokavice,PODKAPO in seveda celado ter skornje!In po zdravi logiki ko se priblizuje objektu mora to imeti vse na sebi!Jaz osebno bi takega,ki leta na pol nag okoli lastnorocno vrgel s prizorisca!V nasem drustvu in tudi obcinski poveljniki pridejo VEDNO na intervencije popolno opremljeni!
Ne nimam 2-3 intervencije ampak jih imam za sabo okoli 800!
Kot sem ze rekel mal si tuje strani poglejte pa mal bl podrobn pa boste vidl!
Sumadinac ti pa ne kvasi bedastoc ker se s tvojih besed vidi da nisi dozorel tej nasi organizaciji!
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Felc!

Po eni strani imas prav, ampak da gres zalit clane foruma, je pa prevec. Ce hoces, se registriraj, pa se pogovorita prek ZS, ce te kaj muci, drugace pa mirno kri :wink: :!: Vem, da nisem pristojen za red in mir na tem forumu (saj imamo zato moderatorje in upravnika), ampak malo se mi zdi neumno, da gost pride enkrat na forum, prebere objavo, ki mu ni po volji, in zacne kritizirati njenega avtorja :evil: . To se mi ne zdi prav!

LP,
Martin Plavec
felc

Ja sej na temu forumu sem ze nekajkrat zasledil,da ce gost nekoga ki je clan
malo okrega ali pa ce nekdo pove resnico ali pa malo stopi macku na rep takoj skocite v zrak in obtozujete da se zali clana!
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Ce poves resnico, ni nic narobe, ce pa to preide v zalitve, pa spet ni v redu :!: Finta je edino v tem, da ko gost zali clana foruma, mu le-ta ne more odpisati prek ZS, ker gost ni registriran (ali pac :roll: ). Potem pa se vse nepotreben stvari naberejo na forumu in smetijo dolocene teme :wink: Upam, da nisi jezen prevec. Vseeno si vabljen, da se registriras - izgubiti nimas kaj, saj ves - SKUPAJ SPREMINJAMO STVARI NA BOLJE!

LP,
Martin Plavec
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Felc na mladih svet stoji. Nekateri mladostniki imajo več znanja kot pa tista stara garda.
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Ali bi se lepo prosim dalo držati teme in reči še kakšno okrog samega posredovanja pri konkretnem požaru (če kdo misli, da je potrebno)? Hvala!

LP!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Marolt

Ja, očitno stvari nebomo prišli do dna.
Zato malo trezne glave. Vsi vemo kakšna opremo je imel vodja intervencije. Vsi vemo, da je vodja odgovoren za stanje in poteze ne požarišču?
Neizpodbitno dejstvo pa je, da je sedaj ta vodja invalid oziroma, da je zelo močno poškodovan in, da bo imel trajne posledice. Mislim pa, da ga negre obtoževati saj bi stvari katere je napravil on napravil vsak vodja. Pa naj mi reče kateri vodja intervencije, da lahko vodi intervencijo iz naslonjača doma? Jaz že ne! Niti nihče! Tako se je tudi on želel pozanimati kakšno stanje je v silosu in kako naprej. Na žalost je bil ravno ta trenutek, ko je opravljal to nalogo prišlo do ekspozije. To se lahko vsem zgodi. Ograje na balkonu ni bilo, in padec je bil neizogiben.

Zakaj ni bil priveza zakaj ni imel podkape zakaj je sploh bil na kraju nereče, zakaj, zakaj zakaj???
Nekaterih stvari se pač neda napovedovati. Verjemite pa, da vsi delamo napake tudi jaz in tudi on jo je napravil. Zato se ne "kavsajmo" tukaj kaj bi bilo, če bi bilo in zakaj ni imel opreme, in kakšno vozilo imajo za gašenje....
To nima smisla. Opozorili smo na napake iz tega smo se nekaj naučil saj večina! Sedaj pa zaželimo njemu dobro okrevanje in glejmo na sebe, da se to ne zgodi nam jutri, ko bomo vstali iz postelje pa nam bo zgrmel strop na glavo.Možno je vse ene stvari se, da napovedati druge žal ne!

Jaz se umikam iz te teme, ker mislim da nima smisla!
Pa lep večer
Marolt
Odgovori