POŽAR V BEGUNJAH NA GORENJSKEM

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

LESCE2 napisal/-a: Morda bi pa zveza mogla razmišljat o sofinanciranju izpitov...jest bi šel takoj...sam da bi pa za to, zmetal sam premoženje pa ne hvala. Trenutno nimam še viška financ, tovornjaka pa tudi ne. :oops:
Matej, sem že zgoraj odgovoril... Poskušali bomo zrihtat kakšne popuste...

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
HABYANI
Kraj: RADOVLJICA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a HABYANI »

Oskar Objavljeno: 3. marec 2005, 16:11 Naslov objave:

--------------------------------------------------------------------------------

Potem pa je ta Habyni prava zgaga !
Pošljite ga k meni na prevzgojo !
Sicer pa ni edini, veliko se jih najde, le vidti jih moramo !

Oskar prosim če mi tole razložiš! Sklepam pa da si dobil eno lepo napihnjeno zasebno sporočilo...glede na to da ni nobene take objave!
Lahko je v nekomu govoriti ki ga ne poznas!

Oskar Objavljeno: 3. marec 2005, 13:50 Naslov objave:

--------------------------------------------------------------------------------

Sedaj pa še eno zelo resno vprašanje zate:
Ali sta pri vstopu v močno zadimljen in vroč prostor pomislila na možnost povratnega ognja (dimne eksplozije) ?
Ali sta pri ohlajevanju dimnih plinov razmišljala ravno o tej veliki nevarnosti za gasilce ?
To te vprašujem zato ker gasilci , z mano vred , velikokrat pozabljamo na to nevarnost !
Pa pošteno prosim, to je dobro za vse nas !

Vseh zgoraj naštetih stvari sva se točno zavedala, saj na to vsi najbolj opozarjajo še posebej občinski poveljnik Metod...na intervencijah in vajah. Obadva z napadalcem pa sva že velikokrat gasila podobne požare in lahko rečem da imava kar nekaj izkušenj. Ravno tako pa sva že nekaj let prisotna na večini intervencij.

Lepo pa je, da nas še ti na to opozarjaš preko foruma! Nikoli ni prevečkrat!

Lep pozdrav! :twisted: Anže :twisted:
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Anže mislim, da si že dlje časa prisoten na forumih in Oskar je član obeh tko da lahko da te ocenjuje preko objav. :twisted:

Drugače pa veš, da si naredil napako...dvakrat. Glede taktičnosti postopanja pri požaru težko rečem, ker me ni bilo, je pa očitno bilo pravilno in taktično. Le za VT me zanima iz kje je bil potegnjen?
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Iz GVC 16/25 PGD BEGUNJE...

Metod G
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
LESCE2

In s turbo ročnikom?
Uporabniški avatar
HABYANI
Kontakt:

LESCE2 napisal/-a:Anže mislim, da si že dlje časa prisoten na forumih in Oskar je član obeh tko da lahko da te ocenjuje preko objav. :twisted: ?
Ha ha Matej nism jest 5 let str...
LESCE2 napisal/-a:Drugače pa veš, da si naredil napako...dvakrat.
To pa že vem! Itak vsi delamo napake... ampak z mojo napako nisem nikogar prizadel ali pa komu povzočil poškodbe!
LESCE2 napisal/-a:Glede taktičnosti postopanja pri požaru težko rečem, ker me ni bilo, je pa očitno bilo pravilno in taktično. Le za VT me zanima iz kje je bil potegnjen?
Slike vse povejo...

VT je bil potegnjen iz vozila GVC16 24 PGD Begunje!

Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

HABYANI napisal/-a: --------------------------------------------------------------------------------

Obadva z napadalcem pa sva že velikokrat gasila podobne požare in lahko rečem da imava kar nekaj izkušenj. Ravno tako pa sva že nekaj let prisotna na večini intervencij.
:
Anže , lepo si napisal in me veseli ,da sta se nevarnosti zavedala. Veš, veliko nas je ki se je včasih ne zavedamo in ravno takšne analize intervencij nas spominjajo da imamo le eno življenje ! :cry:

Glede tega da si zgaga pa samo to. Že dooooolgo sem na tem forumu in vas na vašem koncu bolje poznam kot si ti misliš in nič nisem napisal na pamet.
Sem vnet zagovornik , da se v notranji napad pošilja le izkušene gasilce, zato te vprašam , če te lahko , koliko si star ?
Po tvoji gornji objavi bi rekel da okrog 25 let. :?: :!:

Tebi in tvojim kolegom pa želim še veliko uspešnih akcij. (če že mora do njih priti seveda :oops: )
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
LESCE2

Ja Anže vem da ne....samo sej veš kako je bilo pred časom z nekim rešilcem...nisem nikogar ogrozil sem slišal tudi takrat, potem je pa čez dva tedna en rešilc delal lupinge. :roll: Vseeno se je potrebno zamisliti. Glej dejansko: požar hiše v Radovljici...imel sem člana, ki bi lahko peljal takoj cisterno ker se je čutil sposobnega pa sem mu prepovedal, in je cisterna prišla kar nekaj časa za nami. Mormo vedt, da nesreča pride, ko najmanj pričakuješ. Izkušnje so pa še kako pomembne pri vožnji intervencijskih vozil...sam ga vozim že 6 leto in me še vedno kdaj kej preseneti. Od teh 6 let sem imel manjšo nesrečo na parkirišču in pa eno izsiljevanje prednosti...v obeh primerih se je srečno izšlo.

Postopanje očitno res ni bilo napačno.Čestitke.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Glede na tole debato se mi zdi če malo berem med vrsticami da bi naj bili vozniki in napadalci vedno starejši in zelo izkušeni!! :shock: :shock:

Kak boš pa prišo do izkušenj če neboš nikol nič smel!! :?: :?: :twisted:

Sem star 21 let pa že mam kr nekaj intervencijskih kilometrov pa tudi nekaj notranjih požarov!! Ka pa naj čakam da bom 40 star pol pa začnem nabirat izkušnje da bom pri 60tih dober??? :evil: :evil: :shock:
LESCE2

Ne vem zakaj potem hodimo na predavanja o ZVCP, če pa potem v realnosti vse zakone izpustimo. MAN tukaj gre za voznika začetnika in le v tem je ketch. Kar se tiče postopanja pa ok...je bilo očitno pravilno. Ampak vožnja 18. letnika z ne vem iz glave rečeno 2 mesecema voznih izkušenj je pa vprašljiva, ali pač ne??? Pa Anže ne bit zej užaljen vem da si napako priznal in vem, da jo boš ponovil,če bo zopet ista situacija.
Pač tak si...nič narobe..želiš pomagati,ampak na način brezglavosti se jih je ževeliko opeklo. Upam, da ne bo to spet ena od žalostnih zgodb Kot je Igor rekel, dokler se nekaj ne zgodi je vse ok, ko pa se nas smatrajo kot vse ostale udeležence v prometu.
Uporabniški avatar
nejč
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nejč »

Habyni, kako to mislis, da ko se je vse vžgalo, da sta pogasila z zelo malo vode daj razloži to :?: Mislim da je to flashover in, če bi bilo tako nebi ti zdaj pisal, bi bil v najbolšem primeru v bolnišnici :shock: Meni so rekli flashover game over za napadalce :twisted:
Pa še eno vprašanje :?: Koliko, intervencij mislim takšnjih pa imaš za sabo :?: :?:
Uporabniški avatar
HABYANI
Kontakt:

Oskar na intervencije hodim približno 7 let! Prisoten sem bil približno na 300-350 različnih intervencijah. Če vrjamete ali ne!!! Kako je to možno pa ne paše v to temo in se v tem sploh nebi rad pogovarjal! :twisted:

nejč Objavljeno: 4. marec 2005, 1:18 Naslov objave:
Mislim da je to flashover in, če bi bilo tako nebi ti zdaj pisal, bi bil v najbolšem primeru v bolnišnici.

Tako ti bom rekel, če bi prišlo da flashoverja bi že vedel in bi to tudi napisal tako ga pa nisem omenil...

Napisal sem da je bilo polno dima in da je bil prostostor dobro zaprt.
Zaradi tega kavč in omara, ki sta prej gorela nista mogla več goreti(pomankanje kisika) ampak sta samo tlela. Ko pa je prišlo v prostor dovolj kisika, pa se je nazaj vžgalo. Upam da me zdej zastopiš!

nejč Objavljeno: 4. marec 2005, 1:18 Naslov objave:
Pa še eno vprašanje Koliko, intervencij mislim takšnjih pa imaš za sabo :twisted:

Gašenje notranjih požarov približno 10x, drugače sem pa sodeloval na veliko takšnih intervencijah. :roll:

Miro

Odgovor Napisal/-a Miro »

[quote="HABYANI"]Oskar na intervencije hodim približno 7 let! Prisoten sem bil približno na 300-350 različnih intervencijah. quote]

Mene pa zanima tudi to, kar te je že spraševal Oskar. Koliko si namreč star? Dobili nismo namreč nobenega odgovora.
LESCE2

Podarjam vam odgovor, da je dečko star 18 let in vem na kaj ciljate...
Skregano z logiko o notranjih požarih in o prisotnosti na intervencijah...Je pa na to že naš poveljnik GZ opozarjal dolgo časa in lahko rečem, da čeprav fant ni slab in res ne želi nikomur škodovati včasih deluje svojeglavo...pa vendar danes je polnoleten in je izprašani gasilec. :roll:
LESCE2

nejč napisal/-a:Habyni, kako to mislis, da ko se je vse vžgalo, da sta pogasila z zelo malo vode daj razloži to :?: Mislim da je to flashover in, če bi bilo tako nebi ti zdaj pisal, bi bil v najbolšem primeru v bolnišnici :shock: Meni so rekli flashover game over za napadalce :twisted:
Pa še eno vprašanje :?: Koliko, intervencij mislim takšnjih pa imaš za sabo :?: :?:
Ja opis je res podoben požarnemu preskoku..morda celo backdraftu...po slikah sodeč sem tudi sam pomislil na možnost teh dveh pojavov...ampak očitno temperatura in "eksplozivnost" vnetljivih plinov ni dosegla še take stopnje, da bi do njih prišlo...potem mislim, da nebi več gasila oz. vsaj z malo vode nebi pogasila saj vemo, da pride pri pojavu do sunkovitega vžiga vseh vnetljivih materialov, ki se nahajajo v prostoru. :?
Odgovori