Pri nas uporabljamo sestavljive, ALU cevne mostičke
So zelo kvalitetni, močni, in tudi dovolj široki, da čez nje brez težav zapelje tovorno vozilo z dvojnimi kolesi na zadnji osi
Na spodnji strani, torej na dnu, imajo nameščeno podlago iz umetne mase, ki služi proti zdrsu Vendar moram pripomniti, da kot vkopani na cestišču pa spet niso. Posebno na makadamu ne, kajti pod njimi se v danem trenutku nahaja pesek, ki ima do neke mere valjasto obliko, kar onemogoči popolno stabilnost (kotaljenje pod podlago)
Ampak to je tako in tako problem pri vseh variantah, le gumijasti so na asfaltni podlagi, za odtenek bolj stabilni
Mi ta problem rešujemo tako, da je ob mostičkih vedno prisoten minimalno en operativec, (to je meni pač samoumevno obvezno), kateri mora po potrebi premikati mostiček glede na širino vozila (osebno - avtobus), ob enem pa te mostičke, če se premaknejo, postavi nazaj v prvotni položaj
Jaz osebno sem za ALU mostičke, ker so po mojem mnenju, bolj kompaktni in vzdržljivi, poškodbe na njem praktično niso možne
SE POPOLNOMA STRINAJAM ! Vse kar si napisal - saki - bi moral vedeti vsak - glede varovanja, poskodb itd... vsaj gasilci! Zelo podobno razmislava hehe!
No v glavnem moramo se zavedati ,da opremo ki jo kupujemo pac kupujemo za vrsto let - itak se ve zakaj, pac ni denarja itd...- in je dobro premisliti preden se odlocimo za nakup in tudi mislim, da na tem forumu ni se bilo taksne debate vsaj jaz osebno jo nisem nikjer zasledil tako, da bi bilo ali je priporocljivo objaviti slike tudi kaksnih drugih primerov vseh vrst mostickov prav tako tudi opisov za lazje odlocanje pri nakupih takih zadev. Če ima kdo kakrsne koli podatke-cena,nosilnost,material,proizvajalec itd... kar na dan z njimi!
LP.
Tudi pri nas imamo aluminijaste pa tudi lesene cevne mostičke. Aluminijasti so taki kot na sliki od Denisa, leseni pa so domače izdelave. Izdelava je dolaj enostavna: malo lesa za povezavo pa kose B cevi. Izdelek je brez vštetega dela v bistvu zastonj, spolh če imate v društvu kakšnega mizarja da les primerno oblikuje. Mostiček je lahko narejen iz kvadrov (podobno kot na sliki od Denisa) ali iz plošč - slike sledijo.
Skerca hvala za nasvet tega sploh opazil nisem hehe se zgodi!
Michael moram ti povedati, da smo se v nasem drustvo ze menili o izdelavi mostickev na tak nacin samo ne vem kaj je ze prislo vmes, da se tega nismo lotili, sicer se pa se lahko hehe pa vseglih hvala za nasvet. Kar se pa drugih mostickov tice je pa vsaj dobro vedeti kaj se pri nas v sloveniji lahko dobi za kaksno ceno itd.. in pa izkusnje v ostalih gasilskih drustvih s takimi zadevami.
LP.
Malo lesa, stara gasilska cev, malo barve in seveda še volja do dela. V enem tednu imate lepe, doma narejene in cenene, vendar povsem uporabne mostičke - lastna izkušnja.
No takole v nasem drustvu smo se odlocili za nakup alu mostickov in so ze naroceni. Upam da nam bodo dobro sluzili , ko pridejo jih takoj poslikam ,so pa znamke Zigler. Del namenjen za cevi naj bi bil kolikor vem 2xB,2XC , v kratkem pa se bomo lotili tudi izdelave lesenih za rezervo
Hvala za pomoc !
LP.
Mogoče so pa fantje videli, da požara ne bo mogoče ukrotiti in so za lažji izgovor poskusili iztiriti vlak
Vsak izgovor je dober, pa tud če ga pes na repu prinese
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice