Mostički?

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
čupa
Kraj: PGD Bled-Rečica
Kontakt:

Mostički?

Odgovor Napisal/-a čupa »

Lep pozdrav vsem skupaj! Zanima me kaksne mosticke za preckanje preko cevi se splaca kupiti? V nasem gasilskem drustvu imamo zelo dotrajane lesene mosticke, ki niti za pogledati niso vec! Odlocamo se o nabavi novih vendar se nekako ne moramo odlociti med lesenimi ali aluminijastimi, zato me zanima se vase mnenje, kaj uporabljate, kako se obnese materijal, trpeznost, stabilnost ,del ki je namenjen za speljevanje cevi itd... :roll:
LP.
kadar gori nas ni(-:
http://www.pgd-bledrecica.org
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Čupa,najprej moraš gledati na ceno,kajne.
Mislim da jih večina uporablja lesene,vendar vsekakor imajo aluminjasti nekatere lastnosti,se pravi: veliko so lažji in ne uničijo se tako hitro. Če bi jaz imel na razpolago dovolj finančnih sredstev bi se odločil za aluminijaste.
LP,Razby
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Obstajajo pa tudi mostički iz umetne mase, ki ravno tako ustrezajo svojemu namenu, pa še lažji so :!: :wink:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Pri nas smo pred kratkim kupili cevne mostičke iz gumjaste mase, kako se obnesejo vam ne morem povedati ker jih še nismo testirali. Mislim pa da so med ugodnejšimi. (so pa malce težji)

LP Jaka
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

Pri nas imamo iz umetne mase, se dobro odnesejo ker jih lahko hitro in enostavno sestavljaš, edina slabost je to, da pride cev na vrhu v neposredni stik z vozilom ( B cev), ki pelje čez ter teža ( so velik težji od aluminjastih in lesenih).
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Jaz pa ne maram aluminjastih, ker jih avto "poriva" pred sabo, če jih ne prečka pravilno. Pravilno pa jih znamo oz. se jih upamo prečkati povečini samo gasilci, ki pa jih ne bomo prečkali, če gasimo! Mislil sem tudi, da so kaj bolj vzdržljivi, pa se prehitro zvijejo! Pri nas imamo lesene še vedno zraven!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Kaj pa gumjasti? Jutri jih slikam.
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Cena za gumjaste???
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
čupa
Kontakt:

Jah takole je! Jaz osebno sem bolj za aluminij oziroma les ceprav sem ze veckrat slisal, da lesene mosticke vozila veckrat potegnejo za seboj -predvsem zaradi nepravilnega preckanja - kar se pa gumijastih tice pa mislim, da so preozki pa se del ki je namenjen za cevi oziroma cev je na vrhni strani kar mi ni prevec vsec ,slisi pa se tudi o poskodbah na vozilih oz. pnevmatikah ki prckajo tako zadevo -zakaj pa ne vem.- Z aluminijastimi pa nimam izkusen pac nekateri pravijo da se jih splaca nekateri spet da ne itd...
Slike so pa seveda zelo dobrodosle ce je le mozno :wink:
LP.
kadar gori nas ni(-:
Uporabniški avatar
gobi
Kontakt:

Slike...
Priponke
Dsc04021.jpg
S strani
S strani
Zloženi
Zloženi
LP, Robert Kopatin
Slika
Uporabniški avatar
čupa
Kontakt:

Hmmm zanimivo niti ne zgledajo tako napacno vendar se mi zdi, da so malo preozki predvsem mislim zaradi nesposobnih soferjev ali pa nagajivih (-: vem iz izkusenj nasih starih lesenih mostickev iz praveka ,ki so mogoce za nekaj cm.sirsi vozniki pa so kar vozili po ceveh oh ja ,da neomenjam hehe. Gotovo pa so gumjasti veliko bolj stabilni vsaj zdi se tako.
Ce ima se kdo kaksne slike lesenih in aluminjastih -dobrodosle- :wink:
kadar gori nas ni(-:
Uporabniški avatar
gobi
Kontakt:

Čupa, gumjasti vsaj ti so stabilni :wink:
LP, Robert Kopatin
Slika
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Pri nas uporabljamo sestavljive, ALU cevne mostičke :!:

So zelo kvalitetni, močni, in tudi dovolj široki, da čez nje brez težav zapelje tovorno vozilo z dvojnimi kolesi na zadnji osi :!:
Na spodnji strani, torej na dnu, imajo nameščeno podlago iz umetne mase, ki služi proti zdrsu :!: Vendar moram pripomniti, da kot vkopani na cestišču pa spet niso. Posebno na makadamu ne, kajti pod njimi se v danem trenutku nahaja pesek, ki ima do neke mere valjasto obliko, kar onemogoči popolno stabilnost (kotaljenje pod podlago) :!:
Ampak to je tako in tako problem pri vseh variantah, le gumijasti so na asfaltni podlagi, za odtenek bolj stabilni :wink:

Mi ta problem rešujemo tako, da je ob mostičkih vedno prisoten minimalno en operativec, (to je meni pač samoumevno obvezno), kateri mora po potrebi premikati mostiček glede na širino vozila (osebno - avtobus), ob enem pa te mostičke, če se premaknejo, postavi nazaj v prvotni položaj :idea:

Jaz osebno sem za ALU mostičke, ker so po mojem mnenju, bolj kompaktni in vzdržljivi, poškodbe na njem praktično niso možne :!:

Ob priliki poslikam :wink:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

čupa napisal/-a:Hmmm zanimivo niti ne zgledajo tako napacno vendar se mi zdi, da so malo preozki predvsem mislim zaradi nesposobnih soferjev ali pa nagajivih
Tisto kar vidiš na sliki je en sestavni del ( skupaj se zlagajo kot lego kocke) tako da si s širino omejen samo s količino mostičkov !
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Aluminjasti ter leseni
Priponke
292702.jpg
292600.jpg
Ta hudi PGD VRBJE.
Odgovori