VULKAN
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Vulkan
Pri enem članu se mi je prikradla ena napaka. Vnešeni so spodni podatki:
-------------------------------------------------------------------
ČINI: Zap.št. Status ID čina Naziv čina Datum od Datum do Številka potrdila
1 9 - Neaktivno 21 nižji gasilski častnik 23.7.1995 31.12.1999 304/95
OPRAVLJENI TEČAJI: Zap.št. ID tečaja Naziv tečaja Številka potrdila Datum
1 104 tečaj za vodjo enote 23.7.1982
2 101 osnovni tečaj za gasilca 3.2.1990
3 102 nadaljevalni tečaj za gasilca 3.2.1990
4 103 tečaj za vodjo skupine 23.7.1995
--------------------------------------------------------------------
Treba bi mu bilo dodat Čin gasilec, ki se je nekako izgubil, ne vem kako sem takrat lahko dodal čin NGČ, ce se ni imel cina gasilec.
Pri tecaju za vodjo enote pa sem opazil napačen datum.
Kako je možno napako odpravit?
Dodajanje cina ni mogoce, ker nimam pravic, tudi popravljanje tečajev sedaj ni vec mogoce.
lp,
Tone
-------------------------------------------------------------------
ČINI: Zap.št. Status ID čina Naziv čina Datum od Datum do Številka potrdila
1 9 - Neaktivno 21 nižji gasilski častnik 23.7.1995 31.12.1999 304/95
OPRAVLJENI TEČAJI: Zap.št. ID tečaja Naziv tečaja Številka potrdila Datum
1 104 tečaj za vodjo enote 23.7.1982
2 101 osnovni tečaj za gasilca 3.2.1990
3 102 nadaljevalni tečaj za gasilca 3.2.1990
4 103 tečaj za vodjo skupine 23.7.1995
--------------------------------------------------------------------
Treba bi mu bilo dodat Čin gasilec, ki se je nekako izgubil, ne vem kako sem takrat lahko dodal čin NGČ, ce se ni imel cina gasilec.
Pri tecaju za vodjo enote pa sem opazil napačen datum.
Kako je možno napako odpravit?
Dodajanje cina ni mogoce, ker nimam pravic, tudi popravljanje tečajev sedaj ni vec mogoce.
lp,
Tone
Predlog za odlikovanja za dolgoletno delo
Se eno vprašanje.
Kako se da predlog za dolgoletno delo v gasilstvu.
lp,
Tone
Kako se da predlog za dolgoletno delo v gasilstvu.
lp,
Tone
Trenutne novosti v aplikaciji Vulkan:
28.12.2004 – Novosti v programu Vulkan:
V šifrant tečajev je dodan tečaj za usposabljanje gasilcev za delo z motorno žago (ID 202). tako, da lahko prijavljate tečajnike tudi na omenjeni tečaj. Poleg tega so realizirane nekatere uskladitve pri pogojih za opravljanje tečajev.
V začetku leta 2005 bo dodana obdelava statistični podatki. V prvi fazi bo vsebovala statistične podatke o aktivnem članstvu organizacij. Te podatke boste lahko vključili v vaša statistična poročila.
vir: ko se boste prijavili v Vulkan boste videli na prvi strani
28.12.2004 – Novosti v programu Vulkan:
V šifrant tečajev je dodan tečaj za usposabljanje gasilcev za delo z motorno žago (ID 202). tako, da lahko prijavljate tečajnike tudi na omenjeni tečaj. Poleg tega so realizirane nekatere uskladitve pri pogojih za opravljanje tečajev.
V začetku leta 2005 bo dodana obdelava statistični podatki. V prvi fazi bo vsebovala statistične podatke o aktivnem članstvu organizacij. Te podatke boste lahko vključili v vaša statistična poročila.
vir: ko se boste prijavili v Vulkan boste videli na prvi strani
Spet smo dočakali novosti v Vulkan-u.
No pa za tiste, ki ste bolj poredko v Vulkanu.
No pa za tiste, ki ste bolj poredko v Vulkanu.
5.1.2005 – Novosti v programu Vulkan:
Realiziran je pregled Statistično poročilo. Našli ga boste pod Gasilsko organizacijo (najprej izberete bližnjico Gas.org. in nato Statistično poročilo). To poročilo prikaže podatke, ki se zajemajo z obdelavo konec leta in se potem ne spreminjajo več.
31.12.2004 so bili tako shranjeni prvi podatki za leto 2004. V naslednjih letih se bodo ti podatki dodajali, stari pa se ne bodo izgubili. Pri izbiri podatkov lahko določite leto (trenutno le 2004), tako da so vam podatki stalno na razpolago.
Pri višjenivojskih organizacijah se prikažejo vsote vseh podrejenih organizacij.
..
Mene pa zanima, kje je možno vpisati pri vnosu opreme osnovna sredstva količino opreme.
Primer:
Cevi, armature in pribor - Sesalna cev C to vneseš, kje pa dodaš količino cevi?
LP
Primer:
Cevi, armature in pribor - Sesalna cev C to vneseš, kje pa dodaš količino cevi?
LP
Izkušnja je najboljši učitelj, ampak šolnina je visoka.
Količino lahko vpisuješ samo pri drobnem inventarju. Osnovna sredstva pa moraš vnašati eno po eno.
Torej, če misliš vnesti cevi kot osnovno sredstvo, boš moral za 30 cevi, 30-krat vnesti cev C (tlačna/sesalna).
Z vsemi, ki sem govoril so mi priporočili, da se cevi in podobno, vnese kot drobni inventar, čeprav se mi to ne zdi najbolj logično.
Zaradi takih nedorečenosti, v našem društvu nismo vnesli inventarja v Vulkan in tega ne bomo storili dokler ne bo to nujno ali ne bo nekdo točno povedal kako naj to storimo.
Torej, če misliš vnesti cevi kot osnovno sredstvo, boš moral za 30 cevi, 30-krat vnesti cev C (tlačna/sesalna).
Z vsemi, ki sem govoril so mi priporočili, da se cevi in podobno, vnese kot drobni inventar, čeprav se mi to ne zdi najbolj logično.
Zaradi takih nedorečenosti, v našem društvu nismo vnesli inventarja v Vulkan in tega ne bomo storili dokler ne bo to nujno ali ne bo nekdo točno povedal kako naj to storimo.
Pri nas smo vnesli nepremičnine, vozila in dihalne aparate. Določen del opreme je vpisala že GZ - oprema prejeta s strani GZ v letu 2004. Drugače imamo kompletni seznam opreme (inventuro) priravljen v Excelovi tabeli, tako da upam, da bo možen kakšen prenos podatkov po bližnjici.
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
Pri nas smo vnesli vso opremo in sicer: do 20.000 SIT pod drobni inventar ter vse nad to ceno pod odnovna sredstv. Tako imajo tudi vsa podjetja. So mi pa na naši GZ rekli da je tako tudi prav.
Pa še en primer DI.
LP,
Gasilčk
Pa še en primer DI.
LP,
Gasilčk
- Priponke
-
- primer.doc
- (31.67 KiB) Prenešeno 165 krat
No pa še ena letošnja cvetka glede Vulkana:

Številka dopisa GZS-1/05
Druga izmed novosti bo ta, da bo pogoj za sodelovanje na razpisu za sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme to, da ima društvo v Vulkanu vpisano opremo, ki se poseduje, saj bomo podatke za sofinanciranje opreme črpali izključno iz baze podatkov v Vulkan, s temi podatki bo pogojena tudi delitev opreme iz sredstev požarnega sklada.
Morda cvetka, morda pa tudi ne.pes napisal/-a:No pa še ena letošnja cvetka glede Vulkana:
Številka dopisa GZS-1/05
Druga izmed novosti bo ta, da bo pogoj za sodelovanje na razpisu za sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme to, da ima društvo v Vulkanu vpisano opremo, ki se poseduje, saj bomo podatke za sofinanciranje opreme črpali izključno iz baze podatkov v Vulkan, s temi podatki bo pogojena tudi delitev opreme iz sredstev požarnega sklada.
![]()
![]()
Ker nam je bilo na predstavitvi Gasilskega informacijskega sistema v petek predstavljeno, da bo aplikacija SPIN jemala podatke tudi iz Vulkana glede opreme bo za primerno delovanje aplikacije potem nujno ažurno stanje podatkov v Vulkanu, to pa pomeni tudi enidenca osnovnih sredstev. Je pa res, da se bo po takšnem navodilu našel spet kdo, ki bo zagovarjal skrivanje opreme pred GZS z izgovorom, manj ko vejo da imamo, več nam bodo sofinancirali.
Moram reči, da če bo Vulkan glede prijav na tečaje deloval tako kot mi je Simona par dni nazaj zagotovila, potem je to korak naprej in pohvale vredno. Sedaj lahko na podlagi zaznamka za termin tečaja že za več mesecev naprej planiraš datum tečaja.
LP
Miha
Miha
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Najprej bodo morali v Vulkanu popraviti vsaj imena PGD. Kar nekaj pripomb je že bilo zaradi napačnih imen pri slikah z domovi, čeprav so vzeta iz šifranta v Vulkanu.
Druga stvar pa so šifranti OS, kjer ne moreš na primer vnašati starejših vozil, ki niso v skladu s tipizacijo. Na izbiro imaš, da navajaš neresnične podatke ali pa vozilo vneseš pod Ostalo in ga potem pod vozili sploh ne vidiš.
Ni čudno, da je toliko pripomb glede Vulkana, čeprav bi bila lahko to čudovita zadeva. Pravijo, da preveč kritiziramo in ne ponujamo nobenih rešitev. Žal je drugače, saj smo že na tečaju za Vulkan podali nekaj predlogov, pa še vedno čakamo na njihovo uresničitev.
Druga stvar pa so šifranti OS, kjer ne moreš na primer vnašati starejših vozil, ki niso v skladu s tipizacijo. Na izbiro imaš, da navajaš neresnične podatke ali pa vozilo vneseš pod Ostalo in ga potem pod vozili sploh ne vidiš.
Ni čudno, da je toliko pripomb glede Vulkana, čeprav bi bila lahko to čudovita zadeva. Pravijo, da preveč kritiziramo in ne ponujamo nobenih rešitev. Žal je drugače, saj smo že na tečaju za Vulkan podali nekaj predlogov, pa še vedno čakamo na njihovo uresničitev.
Peter, kakor nam je bilo na predavanju o gasilskih informacijskih sistemih prenešeno, je glede VULKAN-a prišlo kar veliko predlogov, katere pa naj bi namerno zadržali in zbrali, da se vsake malenkosti ne odpravlja posamezno, pač pa se jih skupaj pregleda in nato skupaj odpravi.
Je pa po eni strani res, da smo nekateri takšni, ki da najdemo napake v sami aplikaciji in bi želeli hitre spremembe, po drugi strani je pa še veliko takšnih, ki naj bi delali z Vulkanom, pa še danes sprašujejo, kje bi dobili CD, da bi si Vulkan namestili na računalnik.
Očitno pa je, da se bo pooččaaaasssssiiiiiii nekaj nekam premaknilo.
Je pa po eni strani res, da smo nekateri takšni, ki da najdemo napake v sami aplikaciji in bi želeli hitre spremembe, po drugi strani je pa še veliko takšnih, ki naj bi delali z Vulkanom, pa še danes sprašujejo, kje bi dobili CD, da bi si Vulkan namestili na računalnik.
Očitno pa je, da se bo pooččaaaasssssiiiiiii nekaj nekam premaknilo.
LP
Miha
Miha