Požar palet zaradi neustrezne uporabe zabavne pirotehnike

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Oskar napisal/-a:
To je to česar se vsi po malem bojimo . Kaj bom dajal gor neke slike in nekaJ pisal ČE SMO PA GA NA INTERVENCIJI SRALI ! ITD....
:P
Jaz pa mislim, da je to dobro in da se tisti, ki hočejo kaj objavit pa si premislijo zaradi "nefotogeničnosti" slik, zavedajo svojih napak in jih naslednjič ne bojo več naredili, in potem brez skrbi sliko objavili gor mar ne??
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Odgovor na tvojo repliko boš dobil v ZS.
Tukaj pa še ena slikca.
Priponke
DSC09916.JPG
Gasilska Oprema

Odgovor Napisal/-a Gasilska Oprema »

Uvau... Super... Katero drustvo pa je nabavilo ognjevarne kavbojke in zaščitne opanke??? Zanimivo!!! :roll: Takega gasilca kot vodja intervencije nebi spustil niti 100m v bližino intervencije! Pa naj bo košek za smeti ali pa še kakšna manša stvar! :evil:
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Saj nikjer ne piše, da je bil to vodja intervencije.

Z gasilskim pozdravom:

NA POMOČ!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Gasilska Oprema napisal/-a:Uvau... Super... Katero drustvo pa je nabavilo ognjevarne kavbojke in zaščitne opanke??? Zanimivo!!! :roll: Takega gasilca kot vodja intervencije nebi spustil niti 100m v bližino intervencije! Pa naj bo košek za smeti ali pa še kakšna manša stvar! :evil:
Fantje, enkrat sem že napisal, naj se javi tisti, ki je v vseh intervencijah bil opremljen, tako, kot je predpisano. GA NI :!: . Zato ne zapenjajte na ognevarnih kavbojkah, ampak sliko sprejmite kot informacijo za usposabljanje svojih ekip in takšnih slik bo vedno manj.

So pa dobrodošle, kert si jih res zapomnimo.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Janez se strinjam,vendar vseeno ni prav in res tega ne bom zagovarjal.Lahko povem le njegovo izjavo: "... ko sm prišel je ogenj zajel paleto,če bi se šel še preoblečt bi ogenj zajel pa še straho." Po mojem mnenju res kakšne bistvene ogroženosti za gasilce tu ni bilo...šlo je za gorenje 5 palet in nekaj PVC-ja v katerega so bile palete ovite.Res pa je da so bile naslonjene tik ob stavbo in cca. pol metra pod ostrešjem, ki bi se zlahka vnelo v kolikor nebi hitro ukrepali.Tako da vsem mojim fantom in občanu, ki je bil prvi na kraju in je poiskušal pogasiti začetni požar izrekam zahvalo in ob enem malo pogledam skozi prste,vendar v slednje bi si res želel da se opremimo kot se po navadi,pa tudi če gre za bližnjega soseda.Prav tako hvala Radovljici, ki se je odzvala na pomoč,čeprav so prišli bolj ko ne obrniti,saj je bila zadeva že pogašena.

Mislim, da bi v slednje morali bolj sodelovati v smislu pomagati drug drugemu, kot pa da si že vrsto let mečemo polena pod noge.In trače kot ta je rekel to, da je oni videl to...mislim da je že čas da zginejo iz jedilnika. Škoda ker je stara garda začela z tem rivalstvom,nekateri ga pa vozite še kar naprej v smeri:MI SMO CARJI IN BREZ NAPAK,VI PA LOLEKI.Pa vsi vemo kako je mar ne?
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Okrog po Sloveniji počasi kroži 20 minutni filmček ene izmed bolj odmevnih intervencij. Ni važno katere. Na njem so vidni celo gasilci, ki so gasili v kratkih hlačah in bosi, in to v prvih linijah, potem gasilci, ki jim je drug hobi kaskaderstvo, pa tudi taki, ki so bili opremljeni po PS-u, pa vse skupaj ni nič pomagalo ker je bilo vodenje intervencije povzeto po risanki A je to.
Ampak dragi moji takole je. To so dejstva, ki se ne bodo spremenila če bomo vsepovprek šimfali kje in kak je bil kdo, ampak najprej pometli pod svojim pragom. Pometli stran in počistili, ne pod preprogo - torej zadeve med sabo razčistili!!!

Ni sramota če nimaš, ker ni sredstev, ni posluha, ni denarja, je pa želja pomagati.
Sramota je, če nekdo ima opremo pa je ne uporablja bodisi zaradi malomarnosti bodisi zaradi trditve "da se njemu ne bo noč zgodilo" itd.

Razpravo okrog tega, kje je kdo član pa lepo prosim nadaljujte po ZS ali pa po Organizacijske zadeve.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Šumadinac

Šumadinac napisal/-a: Jaz pa mislim, da je to dobro in da se tisti, ki hočejo kaj objavit pa si premislijo zaradi "nefotogeničnosti" slik, zavedajo svojih napak in jih naslednjič ne bojo več naredili, in potem brez skrbi sliko objavili gor mar ne??
Z to objavo sem mislil na splošno in ne samo na omenjeno društvo, da ne bo pomote. Jaz slik ne objavljam iz dveh razlogov, nimam digitalca s skenerjem se mi pa ne da igrat in pa seveda zaradi napak, ki jih delamo vsi skupaj; povsod se najede napaka.
Na kontkretno opremljenost gasilcev na tej intervenciji pa misli, da so člani videli, da ne vem kako velike nevarnosti ni! Važno je da ni prišlo do poškodb, ker drugače pa bi pomojem tudi sami imeli slabo vest, ane?
No pa lep deževen pozdrav!

LP
Šumadinac
Andi

Odgovor Napisal/-a Andi »

Mene samo zanima tole Mihaelovo članstvo, in ker je v tej temi napisano tudi to, me zanima predvsem to, kako je mihael član dveh gasilskih društve.

Hvala lepa!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Andi registriraj se in Mihaela povprašaj to preko ZS. Nadaljne objave v tej smeri bodo izbrisane.

LP!

Uporabniški avatar
M.J.
Kraj: Gatina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a M.J. »

Mihael vsa čast ti, ker objaviš tudi "nepopolne slike". Takih slik, kot ste že drugi ugotovili, je ogromno. Dejstvo je, da se to dogaja in se bo tudi v prihodnje. Razlogi pa so seveda različni, če gre za pomanjkanje sredstev se še nekako razume, če pa gre za malomarnost bi pa bilo bolje to opremo prepusti drugim, "zagnanim" gasilcem, ki prav zaradi pomankanja zaščitne opreme ne morejo sodelovati na intervencijah, nekateri pa celo niti ne na izobraževanjih.
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Drugič pa kar v gatah !
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Šumadinac

Hej gobi!
Ne tako na "oštro"!
Objavil je sliko in takoj priznal, da je bila narejena napaka--to je dobro, bolje kot tisti, ki objavijo slike, jih vprašaš zakaj je to bilo tako in te napadejo, da kaj te briga ali kaj podobnega :wink:
Šumadinac
Uporabniški avatar
sandi88
Kraj: Lj-BARJE

Odgovor Napisal/-a sandi88 »

Gregor K. napisal/-a:Okrog po Sloveniji počasi kroži 20 minutni filmček ene izmed bolj odmevnih intervencij. Ni važno katere. Na njem so vidni celo gasilci, ki so gasili v kratkih hlačah in bosi, in to v prvih linijah, potem gasilci, ki jim je drug hobi kaskaderstvo, pa tudi taki, ki so bili opremljeni po PS-u, pa vse skupaj ni nič pomagalo ker je bilo vodenje intervencije povzeto po risanki A je to.

A pa bi se dal dobot kašen naslov?

Če je seveda ta zadeva na netu
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Ne bi se dal, ker ta zadeva ni na netu in tudi ne bo.

Odgovori