Eksplozija v Novi Gorici
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Eksplozija v Novi Gorici
Nova Gorica - V središču Nove Gorice, na parkirišču v Gradnikovi ulici, je ponoči odjeknila močna eksplozija. Po dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev je razneslo eksplozivno telo, podstavljeno pod avto peugeot starejše izdelave in brez registrskih tablic.
Poleg omenjenega vozila, ki je na parkirišču stalo vsaj že teden dni, sta poškodovani tudi vozili, ki sta bili parkirani v bližini. Kaj je povzročilo eksplozijo in kdo je odgovoren zanjo, naj bi ugotovila nadaljnja preiskava novogoriških kriminalistov, je poročal Radio Slovenija. (STA)
Zanima me če kdo ve kaj več glede tega ?? So že kakšne druge bolj podrobne informacije????
Poleg omenjenega vozila, ki je na parkirišču stalo vsaj že teden dni, sta poškodovani tudi vozili, ki sta bili parkirani v bližini. Kaj je povzročilo eksplozijo in kdo je odgovoren zanjo, naj bi ugotovila nadaljnja preiskava novogoriških kriminalistov, je poročal Radio Slovenija. (STA)
Zanima me če kdo ve kaj več glede tega ?? So že kakšne druge bolj podrobne informacije????
Tehnika nam lajša življenje!
Oskar ne bit tok pikolovski...potem tudi tole ni za gasilce.org: Najbolj bučni prazniki so pred nami. otvoritev je bila včeraj na Visokem pri Kranju, kjer je moški kar doma v primežu sestavljal zabavno pirotehniko.
Pa je naredilo booooom ! Crying or Very sad
Jaz mislim, da ima eksplozija povezavo z gasilstvom,saj ponavadi eksploziji sledi lahko tudi gorenje. Ne vem pa kako je bilo v omenjenem primeru in ali so gasilci kaj intervenirali.
Pa je naredilo booooom ! Crying or Very sad
Jaz mislim, da ima eksplozija povezavo z gasilstvom,saj ponavadi eksploziji sledi lahko tudi gorenje. Ne vem pa kako je bilo v omenjenem primeru in ali so gasilci kaj intervenirali.
No Oskar delom se strinjam s tabo sam vseno me zanima kako je bilo če kdo kaj ve, morda podaki o explozivnem telesu?? itd....Mislim, da pri veliko explozijah posredujejo gasilci ne glede na to če zagori ali ne!?
Oskar zapisal:
Dušan , oprosti , kaj veliko skupnega ta dogodek nima z gasilstvom saj niti gorelo ni !
Mogoče na Portal pod novice.
Pa sem pikolovski , si ne morem pomagat.
Pa poglejmo kaj si ti napisal, da po eksploziji sledi gorenje.
Eksplozija je že itak gorenje !! tak sedaj pa imaš !
Tole mi pa nekako ne gre skupaj??? Ali pa jaz ne razumem????
Oskar zapisal:
Dušan , oprosti , kaj veliko skupnega ta dogodek nima z gasilstvom saj niti gorelo ni !
Mogoče na Portal pod novice.
Pa sem pikolovski , si ne morem pomagat.
Pa poglejmo kaj si ti napisal, da po eksploziji sledi gorenje.
Eksplozija je že itak gorenje !! tak sedaj pa imaš !
Tole mi pa nekako ne gre skupaj??? Ali pa jaz ne razumem????
Tehnika nam lajša življenje!
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Eksplozija je zelo po domače povedano zelo hitro izgorevanje neke snovi. K temu seveda pripomorejo razni dejavniki. Recimo črni smodnik na prostem ne bo eksplodiral če ga bomo prižgali, ampak bo prišlo do bliskovitega izgorevanja-deflagracije(hitrost potovanja plamena je pod pribl.340m/s), če bo zaprt v nekem predmetu (naboj denimo) pa bo prišlo do eksplozije-detonacije(hitrost potovanja plamena oziroma udarnega vala je nad pribl. 340 m/s).
Razumljivo?
Razumljivo?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
-
brez zamere
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Nekako smo se dogovorili da bodo takšne objave brisane ali premaknjene. V stilu "ali kdo kaj ve"
Stran je namenjena intervencijam gasilskih enot ob nesrečah z nevarnimi snovmi.
Novice so urejene na portalu!. Vendar pa lahko novice vpisujejo samo registrirani člani.
Tako da ima Oskar popolnoma prav.
Lp marko NOVAK
Stran je namenjena intervencijam gasilskih enot ob nesrečah z nevarnimi snovmi.
Novice so urejene na portalu!. Vendar pa lahko novice vpisujejo samo registrirani člani.
Tako da ima Oskar popolnoma prav.
Lp marko NOVAK
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Ka pa je narobe s tem? Saj pa kako drugač pa bomo prišli do kakih inf. če ne tak!! Saj pa ne sodelujemo vsi na vseh intervencijah če pa bi vedli ka je blo pa nas itak nebi zanimalo!V stilu "ali kdo kaj ve
No jaz osebno nimam nič proti da kdo začne neko debato tak se lahko s časom pobriše!!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Še vedno trdim , da novica o bombi pod osebnim avtomobilom , kjer ni bilo posredovanja gasilske enote ni za ta forum. To je tudi v skladu z dogovorom na sestanku moderatorjev.
O dogodku je obširno poročala komercialna in nacionalna televizija.
Včeraj je naša soseda Lizika spuščala svinsko mast, baje se ji je pri tem prevrgla posoda , ali kdo ve kaj več o tem ?

Včeraj je naša soseda Lizika spuščala svinsko mast, baje se ji je pri tem prevrgla posoda , ali kdo ve kaj več o tem ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar se strinjam s teboj.Oskar napisal/-a:Še vedno trdim , da novica o bombi pod osebnim avtomobilom , kjer ni bilo posredovanja gasilske enote ni za ta forum. To je tudi v skladu z dogovorom na sestanku moderatorjev.
Včeraj je naša soseda Lizika spuščala svinsko mast, baje se ji je pri tem prevrgla posoda , ali kdo ve kaj več o tem ?![]()
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!