GAS2000

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Zbiranje EMŠO številke v gasilstvu ni v skladu z zakonom, Zato te številke ne smemo zbirati.
To so nam jasno povedali na posvetu povlejnikov v Zrečah!

Metod G :P
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Si me razveselil z odgovorom. Sem se že bal, da bi blo treba še MŠ iskati in klicati okrog. DŠ imamo, prav tako podatke, zdaj pa se zaženemo še k vnosu....uf, dela nikol ne zmanjka. Hvla za odgovore! Lp! B.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Ker nam je Peter uredil možnost dodajanja večjih datotek, sem vaše dosedanje vnose zamenjal, da se lažje vidite :twisted:

lp DC
Gost

Lep pozdrav vsem skupaj!

Danes sem prišel na ta forum in ko sem videl debato o GAS-u 2000, sem si rekel, moram se registrirat in napisat mnenje.

Po mojem je GAS 2000 ponesrečen poizkus sistematizacije podatkov.

Z letošnjim letom sem prevzel funkcijo tajnika v našem društvu in s tem posledično dobil tudi napol izpolnjen program GAS 2000. Program podpirajo nekateri tako stari programi, da enostavno nisem mogel prenesti podatkov. Narejen bi bil lahko veliko bolje (ma pustmo to, ker je bilo verjetno že velik napisanega)

Dejstvo je, da potrebujemo bazo podatkov v elektronski obliki in verjetno vsi pozdravljamo prizadevanja odgovornih za ureditev te problematike. Zato mislim da čevlje sodi naj kopitar, to pomeni da naj program naredi priznano podjetje, ki se z ustvarjanjem tovrstnih programov ukvarja in bo tak program lansirala v enem mesecu.

Vse vas lepo pozdravljam!!!
Uporabniški avatar
icko

Odgovor Napisal/-a icko »

No Velenje ima zdaj do 31.3.2003 vnesenih in poslanih na GZS okrog 933 gasilcev iz sedmih društev.
Uporabniški avatar
Mato
Kraj: Bukovica

Odgovor Napisal/-a Mato »

Živjo!

No nekaj o GAS 2000, nam je uspelo vnesti skoraj Vse člane razen nekaj
izjem ki niso hoteli dati davčne št. ampak to lahko zaobitete z črkami v polju namesto številk. Gas je dobordošla zadeva, je pa vendar pomanjkliv. Tudi mi bi radi podatke malo po naše uredili. Primer: v GAS imam podatke od vseh članov pa ne moren tiskati naslovov na pisma tudi izobražebanje napišeš brez pogojev itd, saj so tudi bazo podatkov zaklenili :evil: . Pa saj bo sedaj Vulkan, pa jovo na novo z učenjem uporabe. Bom veseno imel pri sebi malo vode, če pride do izbruha hi hi hi. :wink:
Mato
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
Uporabniški avatar
mezan
Kraj: Bled
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mezan »

Drago

VULKAN bi z 30.03.2003 moral začeti delati, pa niti vstopnih gesel še ni bilo poslanih.

Ali kaj veš o tem?
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Mezan: :lol:

Da bo Vulkan za vse nas dosegljiv 30. 03. 2003 :shock: to je zdaj sigurno, da ne bo :lol: na seji P GZS se je omenjala sredina aprila, jaz osebno pa niti v to ne verjamem :evil: Kaj več bo vedela Simona, če bo povprašala Darjo :lol:

lp DC
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Gas 2000 je zelo ponesrečen primer programa! Pa ni to samo moje mnenje.

Poleg tega me zanima nekaj. Tile podatki koliko je vpisov po posameznih zvezah... Kdo posreduje te podatke na GZS?
100% sem namreč prepričan da so vsaj 3 društva iz GZ Zg. Savinjske doline oddala podatke na imenovano zvezo, pa piše da ni vpisov...
Gost

Gregor:

Da ne bo nesporazuma :lol: podatki, ki so ti na vpogled se nanašajo na vnose do datuma objave :!: zdaj bi bila ta slika bistveno drugačna, ker smo se v zadnjem času "zelo trudili" :lol: Res je pa tudi, da je marsikdo mislil, da je s tem ko je "aktiviral" FTP izmenjavo podatkov z GZS, vse uredil oziroma prenesel podatke tja kamor spadajo. :shock: No, ker navedena izmenjava ni delovala, se sedaj marsikdo najde "na nuli" :evil:

Ka pa se tiče tvoje kritike o GAS2000 pa bi rekel: Vsak začetek je pač začetek in ..... ( o "pokojnih" vse dobro ) :twisted:

lp DC
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Eto :x :!: To se nam pa dogaja, če prijava ponagaja ( ali je pa ni... :lol: )

lp DC
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Juh...

Eno vprašanje v zvezi z GAS2000. Ve kdo mogoče, zakaj GAS2000 neha delati, ko instaliraš OFFICE 2000?! Prej je bil na PCju Office 97 in je program deloval normalno. Po instalaciji 2k pa noče odpreti baze.

Bye
A.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Del paketa MS Office je tudi MS Access (upam, da sem prav napisal). No in GAS 2000 ob namestitvi namesti tudi MS Access, ki pa je starejšega datuma in GAS 2000 deluje samo s to verzijo. Ko si inštaliral Office 2000 pa si star MS Access prepisal s tem, ki je vključen v Office 2000. Kot pa sem že omenil GAS 2000 s tem (novejšim) Accessom ne bo deloval.

Rešitev je ta, da ponovno inštaliraš Office 2000, daš med namestitvijo možnost Po meri in potem izbereš, da MS Accessa ne bi namestil. Tako ti bo ostal notri Access, ki ga je inštaliral GAS 2000. Če pa to ne bo delovalo pa poskusi še enkrat inštalirati GAS 2000.

Ob vsem tem se mi poraja vprašanje, zakaj sploh hočeš imeti GAS 2000, saj je sedaj aktualen Vulkan, ki je tudi bolj prijazen do uporabnika... :roll:
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Juh...

Hvala za odgovor. Tale PC je v društveni pisarni in GAS2000 se še vedno uporablja za pisanje poročil o intervencijah in za tekmovanja. Oba modula pa v Vulkanu na žalost še ne delujeta.

O tem, da ta novi Access ne zna odpirati statih baz sem tudi sam razmišljal. Poizkusil sem z instalacijo Accessa iz Office 97 in ponovno instalacijo GAS2000, pa ni pomagalo. Se pravi, deinstalacija Office 2k in ponovna istalacija brez Accessa. Bomo probali.

Bye
A.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Ja to je bila edina možnost, ki sem jo jaz našel, ko sem se ukvarjal s tem problemom... :?

Mogoče bi delovalo tudi to, da odstraniš samo Access iz paketa Office in ti ni treba kompleta deinštalirat in ponovno nameščat. Malo eksperimentiraj pa bo... :P
Odgovori