Kmalu državni kviz!
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Kmalu državni kviz!
Temo sem odprl, da izvem od vseh, ki sodelujee pri vzgoji mladine, oz. rad bi mnenja od tistih mentorjev, ki pripravljate otroke na kviz!
Kaj menite o temha na kvizu, kot so splošna vprašanja, ki so bila lansko leto tako težka še za nekatere mentorje, kaj šele za otroke!
So se tudi vam zdela pretežavna?
Kaj menite o temha na kvizu, kot so splošna vprašanja, ki so bila lansko leto tako težka še za nekatere mentorje, kaj šele za otroke!
So se tudi vam zdela pretežavna?
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Preden znorim, bom raje malo povprašal - koliko časa pred samim kvizom pri vas GZ izda razpis?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
No Gregor ne nori!!!Psihiatrija je že skoraj polna
Lej Gregor, lansko leto smo se prvič udeležili kviza, vedeli smo koliko snovi je potrebno predelati...
Ampak moje mnenje je pač tako, da je te snovi(Male sive celice) preveč, če želimo delati tudi preventivne značke, pa čine itd.
Za razpis pa ne vem koliko prej pride!
Lej Gregor, lansko leto smo se prvič udeležili kviza, vedeli smo koliko snovi je potrebno predelati...
Ampak moje mnenje je pač tako, da je te snovi(Male sive celice) preveč, če želimo delati tudi preventivne značke, pa čine itd.
Za razpis pa ne vem koliko prej pride!
Šumadinac
- Gregor K.
- moderator

- Kontakt:
Ne ne, ne bom norel na forumu, ampak nad našo GZ.
Teden dni pred kvizom smo namreč dobili na društva razpis kako in kaj.
Ne vem, lahko da se motim, zadeve ne poznam, ampak zdi se mi vseeno to malo premalo časa, da bi se snov predelala in pripravilo gradivo.
Posebej zato, ker je to prvi kviz v naši GZ.
Res bi lepo prosil za informacije od drugje. Koliko časa pred kvizom dobite razpise na društva v ostalih zvezah?
Teden dni pred kvizom smo namreč dobili na društva razpis kako in kaj.
Ne vem, lahko da se motim, zadeve ne poznam, ampak zdi se mi vseeno to malo premalo časa, da bi se snov predelala in pripravilo gradivo.
Posebej zato, ker je to prvi kviz v naši GZ.
Res bi lepo prosil za informacije od drugje. Koliko časa pred kvizom dobite razpise na društva v ostalih zvezah?
No js lahk povem le to da sem v ponedeljek zacel z pripravami na kviz ki ga imamo to nedeljo. Vidim da so moji varovanci veliko odnesli ze lani (bilismo na drzavnem tekmovanju z 2 ekipama) in so si veliko zapomnili, tako da ni veliko dela. Ponoviti smo morali predvsem vozle, ki so jih nekateri pozabili, novoprispele pa seveda nauciti, ampak moram priznati da se hitro ucijo. Upam da bomo ponovili vsaj lanski dosezek ce ne se kaj bolse.
LP Joco
p.s.:glede vprasanj na lanskem drzavnem kvizu, pa se strinjam da so bila res tezka, saj se mi pri nekaterih vprasanjih ni niti sanjalo kaj bi lahko bil odgovor.
LP Joco
p.s.:glede vprasanj na lanskem drzavnem kvizu, pa se strinjam da so bila res tezka, saj se mi pri nekaterih vprasanjih ni niti sanjalo kaj bi lahko bil odgovor.
Ostanite to kar ste!!
- Gregor K.
- moderator

- Kontakt:
Joco naša GZ ima tudi v nedeljo kviz. Mi se ga žal ne bomo udeležili.
Povej, kdaj ste dobili dopis oziroma razpis na društvo?
Povej, kdaj ste dobili dopis oziroma razpis na društvo?
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Gregor, takšna stvar pride na zveze (govorim za regijsko tekmovanje) kakšne tri tedne prej, za državno pa mislim, da je prišel že septembra. Lahko pa preverim na zvezi. Se pravi, časa je dovolj za priprave, drugih komentarjev zaenkrat ne bi dajal, ker smo letos imeli kviz prvič, danes pa gremo na regijskega. Upam, da se bodo mladi znašli, stari pa ne obupujte preveč, če ne znate odgovorov. Včasih nas mladina prešiša in se zato ne sekirajte. Jim je v veselje in ponos.
LP
Janez
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Mateja
- HazMat Team
- Kraj: Topole in Gornji Logatec
- Kontakt:
Lep pozdrav vsem,
naši mladinci so se danes vrnili z regijskega kviza in so zelo razočarani nad nekaterimi stvarmi. Morda ve kdo drug kaj več, kaj se je dogajalo na kvizu reije Ljubljana III, da je bil še Miha, ki je pri svojih 8 letih z dušo in telesom navdušen gasilec tako razočaran???
Mateja
naši mladinci so se danes vrnili z regijskega kviza in so zelo razočarani nad nekaterimi stvarmi. Morda ve kdo drug kaj več, kaj se je dogajalo na kvizu reije Ljubljana III, da je bil še Miha, ki je pri svojih 8 letih z dušo in telesom navdušen gasilec tako razočaran???
Mateja
Znanost se ni začela z nami.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Jah, odgovor bi moral dati kar jaz, ker sem bil mentor ekipe in moram reči, da sem bil tudi sam zelo razočaran nad obnašanjem posameznikov, ki jim nikakor ne morem reči mentor.
Zato ima Miha popolnoma prav, čeprav mora že tako mlad ugotavljati, kaj si nekateri lahko privoščijo, pa zaradi tega ni nikakršnih posledic.
Gre za lažno potuho, da se zaradi obnašanja posameznikov ne sme diskvalificirati enota otrok, istočasno pa ta ista ekipa otrok z mimohodom ignorira razglasitveni protokol.
Če me vprašate danes, sem se regijskega tekmovanja danes udeležil trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več.
Da pa mi ne bi kdo očital starih zamer, pričakujem, da bo kdo od mentorjev komentiral dogodke in svoje videnje oziroma mišljenje.
Za takšno vzgojo mladine vsekakor hvala lepa.
Organizatorjem sicer vsa čast za lepo pripravljeno organizacijo in izvedbo kviza, saj je vse potekalo v najlepšem redu, da pa se niso odločili za diskvalifikacijo je pa moja osebna ocena, da je bila to nedopustna napaka.
Seveda pa to zopet piše Janez, ki nikoli ničesar ne pohvali in s katerim je nekaj narobe (po FF).
V imenu razočaranega Miha razočarani Janez
Zato ima Miha popolnoma prav, čeprav mora že tako mlad ugotavljati, kaj si nekateri lahko privoščijo, pa zaradi tega ni nikakršnih posledic.
Gre za lažno potuho, da se zaradi obnašanja posameznikov ne sme diskvalificirati enota otrok, istočasno pa ta ista ekipa otrok z mimohodom ignorira razglasitveni protokol.
Če me vprašate danes, sem se regijskega tekmovanja danes udeležil trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več.
Da pa mi ne bi kdo očital starih zamer, pričakujem, da bo kdo od mentorjev komentiral dogodke in svoje videnje oziroma mišljenje.
Za takšno vzgojo mladine vsekakor hvala lepa.
Organizatorjem sicer vsa čast za lepo pripravljeno organizacijo in izvedbo kviza, saj je vse potekalo v najlepšem redu, da pa se niso odločili za diskvalifikacijo je pa moja osebna ocena, da je bila to nedopustna napaka.
Seveda pa to zopet piše Janez, ki nikoli ničesar ne pohvali in s katerim je nekaj narobe (po FF).
V imenu razočaranega Miha razočarani Janez
Tudi jaz ne morem komentirati tegale konkretnega primera, ampak pri nas smo do sedaj imeli samo občinski kviz, potem pa so najboljši odšli na državnega, zaradi tega ker v sosednjih regijah niso pripravljali teh kvizev, so pa hodili opazovati.
Za letos pa smo se v našem društvu odločili, da se udeležimo občinskega kviza, potem pa se bomo odločali naprej za državnega(trenutno smo bolj zato da se ga ne udeležimo)!
Za letos pa smo se v našem društvu odločili, da se udeležimo občinskega kviza, potem pa se bomo odločali naprej za državnega(trenutno smo bolj zato da se ga ne udeležimo)!
Šumadinac
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Najmanj mesec dni, prej dva.Gregor K. napisal/-a:Preden znorim, bom raje malo povprašal - koliko časa pred samim kvizom pri vas GZ izda razpis?
Kviz naše GZ je v soboto 30. 10. 2004 ob 10.h v Vrbju pri ŽAlcu, regije pa teden dni kasneje v Preboldu.
Joco, upam da se vidiva!
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
- Gregor K.
- moderator

- Kontakt:
No, pri nas smo pošto dobili prejšnji vikend, včeraj je bil pa kviz, ki ga je organiziralo PGD Radmirje.
Me je sram povedati, da sem izvedel, da so se kviza udeležili samo "njihovi" otroci, od ostalih 14 društev iz naše GZ pa nihče! Vključno z nami ne, bom kar pljunil v lastno skledo.
Za drugje ne vem, pri nas je razlog "ažurnost" dopisa. Se pa na naslednjem zagotovo srečamo.
Hvala Bogu, da je v naši GZ vsaj delo z mladino začelo laufati kot se spodobi, odkar je mesto na GZ za to prevzel Damijan Nerat iz PGD Radmirje. Ker od ostalega, kar na GZ je ni popolnoma nobenega efekta, le kakšnega kozla kdo občasno ustreli.
Upam, da mu bo uspelo stvari premakniti naprej.
Me je sram povedati, da sem izvedel, da so se kviza udeležili samo "njihovi" otroci, od ostalih 14 društev iz naše GZ pa nihče! Vključno z nami ne, bom kar pljunil v lastno skledo.
Za drugje ne vem, pri nas je razlog "ažurnost" dopisa. Se pa na naslednjem zagotovo srečamo.
Hvala Bogu, da je v naši GZ vsaj delo z mladino začelo laufati kot se spodobi, odkar je mesto na GZ za to prevzel Damijan Nerat iz PGD Radmirje. Ker od ostalega, kar na GZ je ni popolnoma nobenega efekta, le kakšnega kozla kdo občasno ustreli.
Upam, da mu bo uspelo stvari premakniti naprej.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Zgleda, da moram svoj molog nadaljevati, saj se ni oglasil nobeden od mentorjev, ki so bili prisotni na kvizu.Janez Koncilija napisal/-a:
Torej, vprašanje: Kaj storiti, če mentor reče članici sodniškega zbora, "da ga zmešana baba že ne bo..."
Ker v razpisu točno piše da se zaradi nedostojnega obnašanja mentorjev ali ekipe enota diskvalificira, je bilo to normalno pričakovati.
Pa se to ni zgodilo z razlago, da bi zaradi odraslih bili oškodovani mladi. Dobro, sprejel sem to razlago.
Ko pa je šel pionir pri podelitvi mimo predsednika Mladisnekga sveta regije Ljubljana III, brez da bi mu segel v ponujeno roko, potem pa demonstrativno zapustil dvorano, mi je pa počil film. Ampak samo v glavi, ne pred otroki, niti takrat, niti potem, ko smo šli s svojima ekipama na zasluženo pico.
So se pa otroci spraševali, kako si nekateri to lahko privoščijo, še zlasti jih je zanimalo, zakaj so tako grdo raztrgali tablico z napisom ekipe, ki so bile tako lično pripravljene.
Torej, zdaj veste vse. Če tudi sami tako vzgajate mladino, boste seveda tiho ali dali celo podporo takšnemu početju, mogoče pa bo kdo le našel kakšno pametno misel.
LP
Janez