"GASILEC" naše stanovsko glasilo ?!

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Moje osebno mnenje je, da je za padanje naklade kriva vsebina revije.

Imam pa še vprašanje, ali že kje obstaja koledar tečajev za specialnosti na Igu, za koledarsko leto 2003.

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Fireman
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fireman »

[quote="Matej B."]
Kako pa je s tistim posvetom "Aktivna požarna varnost". Cena je 17.000 SIT. Zame, ker sem študent, velja menda 50% popust, kar potem znese 8.500 SIT. KLjub temu se mi ta cena še vedno zdi previsoka za vsak žep, še najbolj pa za študentskega. Kdaj točno v soboto 3. oktobra 2002 pa se izvaja ta posvet, koliko časa traja in kaj vse se bo na njem dogajalo -vsebina posveta?? In sploh, kje bo ta posvet -stavba in ulica?? Kdo bo pa sploh predaval?? A boš z udeležbo sploh kaj pridobil?? V primeru da se nas v društvu več članov odloči da pridemo na ta posvet, a dobimo količinski popust??

Posvet je v
četrtek 3. oktobra in ne v soboto 3.oktobra! :twisted:
Gleden na to, da stanejo enodnevni posveti od 40.000,00 SIT dalje se mi 17.000,00 SIT res ne zdi veliko :D . Sploh pa zate , ki plačaš le polovico.
Pričetek je ob 9.00 uri, predvidoma do 17.00 ure, v prostorih Fakultete za strojništvo , predavalnica "Boruta Pečenka" v Mariboru, Smetanova ulica 17.
Vsebina:
1.Pregled tehničnih predpisov, standardov, smernic
2.Naprave za odkrivanje, javljanje in alarmiranje
3.Električne komponente
4.Kontrola dima
5.Sistemi za gašenje z vodo
6.Sistemi za gašenje s peno
7.Sistemi za gašenje s plinastimi gasili
8.Sistemi za gašenje z gasilnimi praški
9.Hidranti, ročni gasilniki in druga gasila za začetno gašenje
10.Pregledovanje sistemov
11.Zavarovanje objektov
(Organizatror si pridržuje pravico do spremembe programa)

Če pa boš kaj priodobil ti pa jaz ne morem garantirati. Mnenja pa sem da tehnologija napreduje s takšno hitrostjo, da moramo biti gasilci sezannjeni tudi z zahtevnejšimi vsebinami, če želimo delovati efektivno.
Za popust pa se moraš zmeniti sam na zgoraj navedeneih telef. številkah.
Uporabniški avatar
mezan
Kraj: Bled
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mezan »

Matej:Ceno revije gasilec dobiš na spletni strani GZS ( mislim pa da je okoli 3.500 sit ), da pa pri nas član prispeva za to revijo 1000,00 sit ostalo pa društvo je stvar UO oz. kako se boste dogovorili na Občnem zboru. Daj predlog na glasovanje, pa boš videl rezultat.

Drago: V reviji Gasilec bi bilo verjetno tudi več strokovnih člankov in analiz požarov, če bi se ti prispevki primerno honorirali, saj bi s tem marsikoga spodbudili, da kaj napiše.

Fireman: Seminar o aktivni požarni zaščiti, ki ga organizira SZPV, je v četrtek 3. oktobra v Mariboru. Tisti, ki želite sodelovati, pa morate vedeti, da je število prijav omejeno (300), v primeru večjega števila, bo veljal vrstni red prijave. :!: :!:

mezan
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Matjaž: Razpisa izobraževanj za leto 2003 predsedstvo GZS še ni obravnavalo. Takoj, ko ga bo bom povedal, sicer pa bo verjetno istočasno tudi objavljen na straneh GZS.

mezan: Vsi prispevki za Gasilca (kolikor vem) se honorirajo, zdaj, kolikšna je višina teh honorarjev pa trenutno ne vem, lahko se pa pozanimam.

LP
Uporabniški avatar
mezan
Kraj: Bled
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mezan »

Drago

Na žalost ti glede honoriranja prispevkov ne verjamem.

Objavil sem 2, v naslednji številki bo tretji, "o denarju pa ne duha in sluha".
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Kriza ej ! Zaradi tega foruma bo točka "Razno" naslednje seje predsedstva GZS trajala vsaj 3 ure ! :D :D
Andrej
Kraj: Duplje

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Drago odlično :D ! Če bo točka "razno" na naslednji seji GZS trajala res 3 ure, potem lahko rečemo da ima forum tudi stranske (pozitivne) učinke, ker je predramil tudi druge strukture naše organizacije.
Andrej

Matej !

Letna noročnina za revijo "Gasilec" stane 4150 tolrjev, izide pa 10 številk. V našem društvu imamo naročenih 22 izvodv, kar predstavlja kar precejšen strošek, ker društvo plača naročnino v celoti. Zato že resno razmišljamo, da potrebno število izvodov zmanjšati. Razočarani smo tudi nad vsebino. Stvari ki jih je potrebno spremeniti ste opisali že ostali, zato nima smisla da še enkrat ponavljam. Lahko samo upamo, da bo forum bral še kdo od odgovornih pri GZS.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Andrej: Priporočal bi, da v društvu dobro premislite preden zmanjšate število Gasilca (pa ne razumet, da se "grebem za naklado). Dolgoročno se ti namreč zadeva vrne (bumerang efekt :) ) in negativno rezultira ravno tam kjer bi si najmanj želel. Kakorkoli že, nekaj je pa le treba priznati; tiste elementarne informacije, ki so nam potrebne za spremljanje sprememb v gasilski organizaciji pa Gasilec vsekakor vsebuje. Hitro se ti lahko zgodi (moja izkušnja), da ti bo na kakem občnem zboru kdo "zabluzil" z poznavanjem "gasilerije" izpred 50 let :twisted: , ali pa, da ti upravni odbor ne bo odobril denarja niti za osebno zaščitno opremo operative, ker "tega pač ni treba !". Skratka, neinformiranost se na dolgi rok maščuje. Lahko je zrušit, veliko težje pa zgradit !

LP
Andrej

Drago, strinjam se s tvojimi argumenti za ohranitev čim večjega števila revije Gasilec v društvu. Treba je priznati, da revija s takšo vsebino kot jo ima sedaj nima bodočnosti, kar dokazuje tudi naklada ki iz leta v leto upada. Pobuda ki je bila dana na 32. seji predsedstva GZS, da je potrebno v revijo vključiti tudi križanke je pa totalno nesmiselna. Za tiste, ki želijo reševati križanke pa predlagam, da je priloga k reviji Gasilec še revija Razvedrilo.

Kaj pogrešam v reviji Gasilec?
1. Informacije iz področja zakonodaje
2. Predstavitve in testi opreme (trgovci nas posiljujejo z vsem mogočim)
3. Predstavitve vozil ( tipizacija, opremljenost,....)
4. Predstavitve poklicnih gasilskih brigad
5. Sezname dobaviteljev in trgovcev, ki imajo znak "GZS"
.
.

(pa še marsikaj bi se našlo)

Andrej
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

FIREMAN: Hvala za pojasnila v zvezi s posvetom. Sem Študent Fakultete za gradbeništvo, ki se nahaja v istih prostorih kot Fakulteta za strojništvo, tako da glede lokacije ne bo problema. Problem bo le čas ker so predavanja čez ves dan (tudi 3.oktobra), katerih se redno udeležujem. Če ne bo predavanj in če bo še kakšno prosto mesto takrat 3.oktobra zjutraj, se bom posveta udeležil. Vendar ne verjamem da bo šlo časovno skoz.

Matej B.[/b]
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Če želimo, da bo Gasilec dobra in brana revija moramo narediti revijo bralcu prijazno. Stroke ne sme biti ne preveč ne premalo. Biti mora tudi zanimiva. Jaz sem na primer pripravljen pisati kolumno in sicer pod mojim imenom. Seveda mora biti dogovor v naprej. Teme bi bile zelo različne, včasih strokovne, včasih pa čisto lahkotne za kratek čas, zagotavljam pa da zanimive. Kolumna bi imela svoj naslov in obliko. Biti bi morala tudi barvna saj imam dosti zanimivega slikovnega materiala.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Milan: Vsekakor bom posredoval tvojo pobudo naprej ! Osebno jo takoj sprejmem :)

Ej fantje, nekdo na anketi ocenjuje revijo Gasilec s 5 ! Zdaj pa ne vem; al mu je zaštekala miška, al je pijan, al pa nas urednik "špijunira" :D :D :D

LP
Uporabniški avatar
Fireman
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fireman »

Zanima me ali bo urednik ostal isti ali bo njegovo mesto prevzel kdo drug :?:
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

kako bo pa po novem s prispevki? A boš morla za objavo prispevka, ki se bo nanašal na novosti iz tvojega društva plačati??

Glede urednikov in novinarjev pa takole. Iz vsake regije bi moral izhajati vsaj en novinar. Tako bi se zagotovila dokaj dobra ažurnost podatkov iz posameznih regij. Nesmiselno je da ima Gasilec npr. 5 novinarjev, ki vsi živijo v Ljubljani, potem pa se morajop voziti npr. v 200 km oddaljeno Mursko soboto da napišejo en prispevek iz tamkajšnega območja. Sestanki uredništva pa bi morali biti vsaj 3x mesečno, tako da se bi zagotovila večja učinkovitost.
Odgovori