Pri nas te zadeve nimamo organizirane, niti preko zveze, in niti preko društva
V lanskem letu sta dva člana na novo opravila vozniško dovoljenje C. kategorije za potrebe gasilstva na svoje stroške
Obstaja samo ena izjema:!:
To se je zgodilo tako, da ko sem jaz predlagal, da bi omogočili (finančno), opravljanje vozniškega izpita C kategorije članu, kateri:
a.) stanuje v gasilskem domu:!: (hitrost izvoza)
b.) po poklicu je avtomehanik

(pomoč pri vzdrževanju avtoparka)
c.) je mlajši in pripravljen delati po navodilih, oziroma pravilih

(drži se smernic katere sem začrtal za popolno nemoteno delovanje avtoparka)
No s tem predlogom žal nisem uspel, in je bil za to izbran nekdo drug, kateremu je društvo pokrilo polovico stroškov
Fora pa je v tem, da jaz nisem tega voznika predlagal toliko iz razloga pomankanja voznikov, kakor zaradi njegovih ostalih prednosti, ki jih drugi kandidat nima
Sem le glavni srojnik, obstaja pa še veliko funkcij nad mano, tako, da zadnja beseda ni vedno moja beseda

V tem primerih moram reči žal
Povedati pa moram, da moje predloge v ostalih primerih upoštevajo, in je ta zaenkrat zgolj izjema
Pri nas tudi ni v planu, da bi organizirali zadevo, saj zaenkrat niti ni potreb po novih voznikih
Če pa bo kdaj prišlo do realizacije te zadeve, bomo pa prav gotovo izdelali neko pogodbo, ki bo kandidata za vozniško dovoljenje, katerega bi opravil na stroške društva do neke mere obvezovala
Jaz sem pri takih zadevih nasplošno pikolovski tip, in bi bil gotovo prisoten pri sestavljanju take pogodbe s svojimi predlogi in komentarji
Naj omenim le kaj mi pade na pamet ta trenutek:
a.) Član, ki se je za tem ko je na stroške društva opravil vozniško dovoljenje, profesionalno zaposlil kot voznik, mora poravnati društvu vse stroške

b.) Če potrebujemo voznika za kakšen nujen prevoz, ki ni intervencijski (prevoz vode, .....), se mora, če ni zadržan službeno ali zaradi bolezni, na klic odzvati
c.) Če zapusti društvo pred X. časom, mora društvu poravnati stroške

d.) Član se obvezuje, da bo skrbel za vozilo, ki mu bo zaupano, ter nudil pomoč v celotnem voznem parku, če bo to potrebno
e.) .................................
Tako malo sem izkašljal svoje razočaranje, sedaj mi je lažje, in dal nekaj predlogov zaradi katerih upam, da bo vam lažje
Lp
Borut Satler