Volitve organov GZS
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Volitve organov GZS
V več temah sem zasledil govorice o volitvah, zato me zanima, če ima kdo kaj več podatkov. Na primer, kdaj bodo, kdo so kandidati, kje se vloži kandidatura
in podobno.
Ja pika na "I" bo prav gotovo 26. Maja 2003 na Bledu
takrat se bo izvolilo (po predlogu predsedstva) predsednika GZS, ta pa bo predlagal "svojo ekipo" članov predsedstva. Izvoli se še poveljnik, NO in Častno razsodišče.
Za nekatere je poglavitna naloga uskladiti se na regijskih svetih do te mere, da bo na kongresu nastopal samo eden kandidat za vsako voljeno funkcijo
in te aktivnosti se bi naj vršile ter v tem smislu tudi "izgradile" na "regijskih svetih", ki pa so tudi organi predsedstva, skratka: "mutne vode" se planirajo, ker se enim drugače pač ne bi izšlo
Za kandidate se po "koluarjih" sicer že govori (za predsednika mislim), čisto zares pa bodo znani, ko jih bodo predlagale članice GZS, ki pa so (kot je že znano) GZ (njih 109). Na GZ bodo prispeli obrazci za predloge kandidatov, ki se potem vrnejo na strokovno službo GZS. Tu naj znova opozorim na razliko med "voljenimi" in "imenovanimi" funkcijami
lp
Za nekatere je poglavitna naloga uskladiti se na regijskih svetih do te mere, da bo na kongresu nastopal samo eden kandidat za vsako voljeno funkcijo
Za kandidate se po "koluarjih" sicer že govori (za predsednika mislim), čisto zares pa bodo znani, ko jih bodo predlagale članice GZS, ki pa so (kot je že znano) GZ (njih 109). Na GZ bodo prispeli obrazci za predloge kandidatov, ki se potem vrnejo na strokovno službo GZS. Tu naj znova opozorim na razliko med "voljenimi" in "imenovanimi" funkcijami
lp
Predvolilne kampanije za takšne in pa drugačne volitve se do sedaj na spletni strani GASILCI.ORG nismo šli. Petru predlagam, daj odpre novo temo VOLITVE GZS, kjer bomo lahko malo pokramljali s kandidati za vodstvene funkcije in P GZS, saj gre za vodstvo naše organizacije.
Mnenja sem, da usklajevanje na regijskih svetih ni prava zadeva. V GZS so vključene GZ in usklajevanje je možno le v okviru GZ. Bog ne daj, da bi bilo za posamezne voljene funkcije več kandidatov že z GZ.
Mnenja sem, da usklajevanje na regijskih svetih ni prava zadeva. V GZS so vključene GZ in usklajevanje je možno le v okviru GZ. Bog ne daj, da bi bilo za posamezne voljene funkcije več kandidatov že z GZ.
Naj se skliče seja predstavnikov GZ po regijah, ki bodo na svojih GZ-jih dobili predloge oz. se naj bi odločili za po enega kandidata za vsako funkcijo, na regiji pa naj bi tega predstavnika predstavili oz. bi se sam, prestavniki GZ-jev pa bi morali striktno upoštevati sklep društev v posamezni GZ in ne nekaj palamudrit po svoje.
Potem, bi pa videli razliko, veliko stolčkov bi dobilo novo rit. Pa še nekaj, take funkcije bi morale imeti omejitev 2 mandatov ( mandati naj bi veljali od začetkov gasilstva v Sloveniji, ker nekateri mislijo, da imajo doživljenske funkcije ). Mislim, da imamo v Sloveniji dovolj ljudi, ki imajo znanje in izkušnje, da bi vodili oz. prevzeli najvišje funkcije v GZS. Če pa kdo misli, da jih ni potem pa lahko gasilarijo zapremo in gremo na pir.
Jaka:
Ker me danes verjetno ne bo na sejo ( obveznosti ), predlagaj na naši seji ( 2 mandata za predsednika in poveljnika GZ, ter za občinskega poveljnika ), seveda če se s tem strinjaš.
Potem, bi pa videli razliko, veliko stolčkov bi dobilo novo rit. Pa še nekaj, take funkcije bi morale imeti omejitev 2 mandatov ( mandati naj bi veljali od začetkov gasilstva v Sloveniji, ker nekateri mislijo, da imajo doživljenske funkcije ). Mislim, da imamo v Sloveniji dovolj ljudi, ki imajo znanje in izkušnje, da bi vodili oz. prevzeli najvišje funkcije v GZS. Če pa kdo misli, da jih ni potem pa lahko gasilarijo zapremo in gremo na pir.
Jaka:
Ker me danes verjetno ne bo na sejo ( obveznosti ), predlagaj na naši seji ( 2 mandata za predsednika in poveljnika GZ, ter za občinskega poveljnika ), seveda če se s tem strinjaš.
Omejitev mandatov na 2 je po mojem mnenju vprašljiva. Če nam kak sedanji kandidat ne paše, bi omejili mandate. Potem nam bo odgovarjal kandidat, ki ne bo mogel zaradi določil statuta več biti izvoljen
, pa bomo spet spreminjali statut
.
Sem pa za zdravo kadrovsko konkurenco
in malo predvolilne kampanije kandidatov
. Slovenija je tako majhen kurnik, da se dobri petelini takoj lahko vidijo
. Če mislimo, da bi bile stvari boljše, so možne tudi tajne volitve. Samo pravi čas je potrebno stvari predlagati in pripraviti tehniko.
Sem pa za zdravo kadrovsko konkurenco