S ponosom predstavljamo
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Eh tako hudo pa spet ni vozilo od PGE Krško sta kr vredu sploh mi je všeč landrover ki je zelo lepo narajen UNIMOG pa je tako razred zase no v krškem imajo UNIMOGA če se ne motim model U400 tu pa prilagam slikco UNIMOGA U4000 ki je zelo všečno gasilsko vozilo in zeloo uporabno!
Tehnika nam lajša življenje!
No ja saj nimam nič proti tem srojem verjemi! No ta je kar lep no... Sicer pa se meni Landroverje kod je tisti v Kršem ne dopadejo! Pravgotovo pa je zverinca prava hitra in sposobna tehničnega reševanja za kar ga imajo tudi opremljenega če se ne motim!!
LP Marolt
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Če ni skrivnost kateri ljudje pa so v komisiji?darko napisal/-a:komisija je nalogo korektno in pedantno opravila
din norma pa je din norma in baje piše da so v vozilu lahko samo 3 gasilci
Kaj če na komisijskem pregledu padeš?
Kaj če takšno vozilo vseeno uporabljaš?
Ali so tudi poklicne enote podvržene temu pregledu?
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Kaj se bo zgodilo
Vozilo bo operativno uporabno, državi pa ne bo treba vrniti del vplačanega DDV-ja
Preberite si predlagane pogoje za razpis za sofinanciranje opreme. Še malo pa bodo sestavili takšne, da jih nobeno društvo ne bo moglo izpolniti , potem bodo pa sredstva ostala. V Gasilcu pa bo GZS objavila, da jih ne mora razdeliti, ker društva ne izpolnjujejo pogojev. Tipizacija vsebuje veliko napak, zato bi se lahko malo zamislili, ne pa do so jo slabo "preplonkali".
Andrej
Andrej
Mislim, da je bila komisija res korektna. Sicer je pa Darko vnaprej vedel, kaj bo. Komisija nima naloge prilagajati ali ustvarjati pravil igre, so pa bila ta na njen predlog, če je bil upoštevan, marsikdaj "postavljena bolj življensko".
Očitek o slabi prepisanosti:???
Za navedeno vozilo velja v skladu s tipizacijo norma TV-2D
DIN-RW2
14555 3. del
Torej ni bilo treba prepisovati, saj se uporablja osnovna DIN norma. In komisja v skladu s svojimi pooblastili lahko le ugotavlja, ali je vozilo skladno z normo ali ne.
Očitek o slabi prepisanosti:???
Za navedeno vozilo velja v skladu s tipizacijo norma TV-2D
DIN-RW2
14555 3. del
Torej ni bilo treba prepisovati, saj se uporablja osnovna DIN norma. In komisja v skladu s svojimi pooblastili lahko le ugotavlja, ali je vozilo skladno z normo ali ne.
Pa še drugi del.
Vozilo ne more pridobiti drugostopenjske homologacije, če nima potrdila o skladnosti s tipizacijo vozil.
To je dogovor med Ministrstvom za promet, homologacijskimi inštitucijami (ki pravijo, da niso sposobne same oceniti ustreznost izdelave gasilskih vozil in se zato poslužujejo zunanje institucije) ter GZS.
Vozilo ne more pridobiti drugostopenjske homologacije, če nima potrdila o skladnosti s tipizacijo vozil.
To je dogovor med Ministrstvom za promet, homologacijskimi inštitucijami (ki pravijo, da niso sposobne same oceniti ustreznost izdelave gasilskih vozil in se zato poslužujejo zunanje institucije) ter GZS.
Nevem bom dodal še svoj epilog zgodbe! Saj ni teža postavite predpise katere so neživljenski in se jih v bistvu neda izpolnjevati! Samo kolikor jaz poznam Darkota se je on že velilo prej prepričal kaj in kako bo! In močno dvomim da je šel kupovati karoserijo 1+6 kar tko....!
Je pa Andrej precej lepo napisal kaj in kako bo... Samo dragi moji če potrebojemo 1+6 bomo kupili 1+6 in mi pa logično zakj pa mora biti ravno 1+2??? Saj vem da je po standardih tako samo kaj večje število gasilcev pa nesme prepeljati TVD-2?!? Res nevem zakaj ne! Sicer pa din norme so din norme v dobrem ali pa v slabem! Sprememb po mojih izkušnjah nebo!
LP Marolt
Ps:varilec:Odrezat kabino in nardit še en boks
To si verjetno pa ti zmožen.........
Je pa Andrej precej lepo napisal kaj in kako bo... Samo dragi moji če potrebojemo 1+6 bomo kupili 1+6 in mi pa logično zakj pa mora biti ravno 1+2??? Saj vem da je po standardih tako samo kaj večje število gasilcev pa nesme prepeljati TVD-2?!? Res nevem zakaj ne! Sicer pa din norme so din norme v dobrem ali pa v slabem! Sprememb po mojih izkušnjah nebo!
LP Marolt
Ps:varilec:Odrezat kabino in nardit še en boks
To si verjetno pa ti zmožen.........
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!