S ponosom predstavljamo

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Dušan napisal/-a: :shock: Pa nekako se mi zdi upognjen v sredini??
Zato pa so začeli delat ekrane z ravnim zaslonom!!!

Dvigalo je firme Fassi F110 A22 (http://213.82.21.8/ENG/HomeENG.html

"Grd" je pa zato, da ne boste ostali gasilci po Sloveniji užaljeni :wink: .

LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

No fantje saj je g.Darko Muhič kapo di banda tam v Postojni! Tako da bo on kaj več povedal o omenjenem avtomobilu!JE tudi tukaj med nami na forumu! Sicer se strinjam da je tisto belo na zadnjem blatniku sila čudno narejeno, sicer pa je mogoče to zaradi funkcijonalnosti! Pa raje počakajmo da nam g.Muhič zrihta še ostale podatke,vklučn z opremo potem pa bomo lahko govorili kaj o tem Renaultu! Vsekakor pa ga negre primerjati z Kranjskim Steyrejm(MAN) ali Ljubljansko 13 tako ne po tehničnem vidiku kakor tudi ne po cenovnem.... Sicer pa želim kolegom iz Postojne čim manj intervencji z omenjenim vozilom, pa čestitke za novo pridobitev!!!

BRAVO DARKO IN KOLEGI!

Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Rolf
Kontakt:

Pa prosim, ne nas primerjat s Kranjem ali Ljubljano. PRI NAS NIMAMO NE STRAHA, NE DENARJA!!!
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No Rolf moj ekran na računalniku je čist raven tako da ni panike da bi RENAULT bil zaradi tega povešen na sredini!! No kakorkoli avto je kakršen pač je sam z tistim blatnikom bi se pa ziher lahko vsaj malo bolj potrudili poglejte si dobro sliko....upam da je v resnici lepši!!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Marolt

No ja dragi moji res negre primerjati Postojne z Ljubljano ali pa Kranjem Vendar roko na srce če sem prav informiran imate v Postojni poklicno jedro gasicev! Od nji pa se pričakuje veliko več kod pa od PGD jev! Zato je tako priletela debata na Kranj in LJ! Sicer pa nimam nič proti Renauultu!!! Prav dobro tehnično vozilo bo če mene vprašate!

LP Marolt
Uporabniški avatar
brankos
Kraj: Ihan
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brankos »

Vprašanje je čemu so fantje dali prednost ali obliki ali uporabnosti ali pa nardili še kompromis z danimi finnačnimi možnostmi. Prav gotovo se, bi dalo naredit vizualno lepše vozilo iz Renaulta. :)
http://users.volja.net/pgdihan/pctreno1_1.jpg
http://users.volja.net/pgdihan/pctreno2_1.jpg
Res pa je da je to GVC 16/25.

CPV Domžale ima novo vozilo TVD2 MAN, ki je oblikovno zelo všečen, dvigalo ima za kabino, kako pa je funkcionalno pa bo pokazal čas.
MaV
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a MaV »

Zanimiva razprava. Saj sem vedel, da bo vozil dvignilo kaj prahu. Ker se tako Darko kot Rolf nočeta isprsiti : že ko sem vozilo videl v Euro GV na dodelavi, sem imel pripombo (saj veš katero, a ne Darko).

In dejstvo je, da se vam je zdelo vozilo čudno in drugačno in sploh...
Zakaj? Ker je to prvo vozilo TV2-D z kabino 1+6!!!

Zato tudi čudno izgleda, saj je potreben prostor za dvigalo, prostori za opremo pa so temu primerno skrajšani in zato nekoliko povišani. In verjetno je to vse, kar vas vizuelno moti.

No, če ste res spravili v avto vso opremo TV2D in je avto konstrukcijsko (kar je stvar proizvjalca) ustrezen, potem ostane le še borba na poveljstvu za korak čez tipizacijo.
Rolf
Kontakt:

MaV napisal/-a:Zakaj? Ker je to prvo vozilo TV2-D z kabino 1+6!!!

To seveda ni res. Bo prvi TV-2D ki bo ocenjen iz strani komisije, ni pa "osamljen" primerek (PGD Kamnik,...) kompromisa med sredstvi, potrebami in razpoložljivim prostorom.

LP.
Uporabniški avatar
Volkec
GE: Kobarid
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a Volkec »

Zdaj bomo iskali dlako v jajcu in gledali na lepotne napake v imenu vseslovenske fovšije, ali kaj?

Mao Zedong je izjavil: "Ni važno, kakšne barve je mačka, važno je, da lovi miši".
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)

LP Borut Volk
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Jaz pa "LE" čestitam za pridobitve.... :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Tudi sam se pridružujem čestitkam in upam, da vam bo koristil kot ste hoteli. =D>

Kar se pa tiče oblike, pa najprej poglejte poglejte kakšni "sekreti" se vozijo po RS, mogoče celo v vaših zvezah ali društvih, pomislite kakšne so bile njihove finančne zmožnosti, s katerimi je povezan tudi izvajalec tega vozila, potem pa komentirajte o lepoti! :evil: :haha2:

VSAKE OČI MAJO SVOJGA MALARJA!!!
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabniški avatar
Marolt

Ja no je že res da se konju ne gleda v zobe! Sicer vem da ni bil šenkan! Sicer pa kaj bi rekli na landroverje ki so meni grdi po "prasica" sam kaj ta živalca dela na terenu pa verjetno veste!Ali pa novi Unimog....Lep kakor za koga na njegovo uporabnost pa neupam dvomiti!

Sicer pa še enkrat čestitke!
Pa se priporočam za en ogled ko bom v Postojni:)

LP Marolt
KOLESAR

Odgovor Napisal/-a KOLESAR »

rafter napisal/-a:Jaz nisem pristojen za to, da odločam, al je avto lep ali grd, boste pa videli na prvi intervenciji, ko se bodo gasilci raje za kamionom z bicikli peljali :twisted: :twisted: :twisted:
Dragi rafter. :monkey: Bi te prav rad videl kakšen izgledaš v resnici in ne samo na fotografiji! Moje mnenje je, da je avto v prvi vrsti uporaben, lepota pa je šele daleč za uporabnostjo. Če se vi šminkirate z gasilskimi avti, jih mi uporabljamo za intervencije. Avto je suženj človeka, ne pa ravno obratno. In tega se nekateri ne zavedate. Pa še to; večino tehničnih intervencij gasilci na postojnskem opravimo na avtocesti, kot pa verjetno tudi sam veš, je vožnja z bicikli po avtocesti prepovedana.
Pa lep pozdrav v upanju, da si boš ob priliki vozilo ogledal.

P.S.: Vrečke za bruhanje sem že pripravil!!! :vomit:
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No Marolt Landrover pa Unimog sploh nista grda a si že videl novega U5000 pa U4000 no morda sta res komu....sam kašne zmoglivosti pa ponujata????? Škoda je edino da jih gaslici več ne kopujejo...to mi še danes ni jasno zakaj ne ?????? :wink:
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Marolt

[quote="Dušan"]No Marolt Landrover pa Unimog sploh nista grda a si že videl novega U5000 pa U4000 no morda sta res komu....sam kašne zmoglivosti pa ponujata????? Škoda je edino da jih gaslici več ne kopujejo...to mi še danes ni jasno zakaj ne ?????? :wink:[/quote]+

Nevem če pogledaš vozila iz Krškega!
Land rover za moje pojme zmaličena stara škatla sicer nova samo oblika pa zastarela! Unimog vesolsko zaobljeno plovilo! Po obliki no! Samo o uporabnosti pa nebi govoril!!Zverince ki si jih vsak želi imeti v svojem društvu! Tudi sam se jih nikakor nebi branil!Prave zverinice za po terenu! Sam glede oblike pa me ne navdušujejo!Seveda vsake oči imajo svojega malarja na obliko se "poščijemo" vbažna je uporabnost saj za nas gasilce!
Zakaj pa jih več ne kupujejo pa je razlog pravgotovo v ceni!

LP Marolt
Odgovori