Pozdravljeni,
malo me zanima, kako imate po gasilskih zvezah urejeno financiranje gasilskih društev.
Ali so društva financirana direktno s strani občine in le pokrivajo administrativne stroške delovanja gasilske zveze, ali pa je gasilska zveza direktno financirana s strani občine, nato pa gasilska zveza naprej razdeljuje denar društvom (tripartitna pogodba)?
Če denar deli zveza, kako se razdelijo sredstva med društva, glede na kategorizacijo društev?
Meni se zdi prvi model dosti bolj transparenten in verjamem, da se v končni fazi na ta način "izgubi" manj denarja in imajo tako društva več finančnih sredstev za delovanje.
Vsaka informacija bo več kot dobrodošla!
Hvala!
Lp,
Marko Zaletel
PGD Trbovlje-mesto
Način financiranja gasilskih društev
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Način financiranja gasilskih društev
Smo društvo I. kategorije in dobivamo sredstva direktno iz občine, ker v naši občini nimamo svoje GZ, ampak smo pridruženi zvezi, ki ima sedež v drugi občini. Financiranje imamo razdeljeno v dve veji. V prvi dobimo finančna sredstva s strani občine, namenjena za delovanje gasilskega društva. V drugi pa dobimo namenska finančna sredstva s strani občine, namenjena za gasilsko opremo. Ta namenska sredstva dobimo na vsake 3 leta, prav tako dobimo na vsake 3 leta požarno takso. Zakaj na 3 leta? Ker smo v naši majhni občini, 3 majhna društva in je boljše na enkrat dobiti malo več denarja s katerim potem lahko naredimo malo večji nakup opreme. Poleg tega nam občina pokrije sredstva za izobraževanje, zdravniške preglede, določene stroške za vaje in še kakšne malenkosti bi se našle. Občina nam pomagati tudi s pomočjo sofinanciranja pri nabavi novega ali rabljenega vozila, motorne brizgalne,... ali pri razni obnovi gasilskega doma.
Toliko z moje strani. Verjamem pa, da imajo v drugih društvih ta sistem financiranja urejen precej drugače.
Lp
Toliko z moje strani. Verjamem pa, da imajo v drugih društvih ta sistem financiranja urejen precej drugače.
Lp
Denis Trstenjak
Poveljnik PGD Banovci I. kat
V SLOGI JE MOČ, NA POMOČ!
Poveljnik PGD Banovci I. kat
V SLOGI JE MOČ, NA POMOČ!