Motorola DP4600e in DM4600e

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Motorola DP4600e in DM4600e

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

V društvu za v vozilo nabavljamo nove radijske postaje.

Žal postaje GP360 (ročna) in GM360 (mobilna) niso več dobavljive in morali bomo vzeti nekaj drugega.
Od enega od slovenskih ponudnikov s tovrstno radijsko opremo sem dobil ponudbo za ročno postajo Motorola DP4600e ter mobilo postajo DM4600e in me zanima če že ima kakšno društvo izkušnje z omenjenima postajama. Zanima me predvsem uporabniška izkušnja pri uporabnikih ki jim novejša tehnika ne leži najbolje.
Nad modelom DP3600 (starejši model) smo bili v društvu (predvsem jaz) močno razočarani zaradi izbiranja med kanali (razdeljeno v ZONE po 16 kanalov - 1-16, 17-32, ....) in ko preklapljaš med recimi 32 in 38 (kanala sta v uporabi na našem področju) je namesto 2sec da prevrtiš kolešček ali odtipkaš kanal trajalo predolgo saj je bilo potrebno v meniju menjati ZONE.
Obe postaji (DM4600e in DP4600e) sta glede na fotografije in posnetke izdelani kakovostno (kar pri Motoroli nisem niti dvomil).

Kaj pa vi nabavljate od novih ročnih in mobilnih radijskih postaj?
Jure
Kraj: Ljubljana

Re: Motorola DP4600e in DM4600e

Odgovor Napisal/-a Jure »

Za DP4800 lahko trdim da gredo vsi kanali ZARE tudi v eno "cono".
Uporabniški avatar
Jacksy

Odg: Re: Motorola DP4600e in DM4600e

Jure napisal/-a:Za DP4800 lahko trdim da gredo vsi kanali ZARE tudi v eno "cono".
Ja, to vem. Je bilo baje da veliko pritožb ravno na te cone in z novejšimi postajami naj bi te cone bile umaknjene.
Je postaja primerljiva z GP360? Glede preprostosti uporabe.
mad_milkman
GE: Civilna Zaščita
Kraj: Malo tu,malo tam :)

Odg: Motorola DP4600e in DM4600e

Odgovor Napisal/-a mad_milkman »

Zdravo!

Pri omenjenih modelih postaje lahko daš vse v eno cono! Izgovori,kako je teżko z menuji,so nepotrebni. Kdor se je naučil rokovanja z gsm,se v manj kot pou ure lahko tudi dela s temi postajami!!!
Samo razjasnene pojme mora imeti kaj pomenijo določene stvari;)
Uporabniški avatar
Jacksy

mad_milkman napisal/-a:Zdravo!

Pri omenjenih modelih postaje lahko daš vse v eno cono! Izgovori,kako je teżko z menuji,so nepotrebni. Kdor se je naučil rokovanja z gsm,se v manj kot pou ure lahko tudi dela s temi postajami!!!
Meni osebno stvar ni težka, kvečjemu nadležna. Opažam pa, sploh pri starejših gasilcih, da jih precej moti oziroma se ne znajdejo s to menjavo con. Pač nekoliko ponesrečeno je to bilo rešeno pri modelih DP3600.
Žal kljub vsem vajam ki jih imamo v društvu na temo radijskih zvez se vedno najde nekdo ki ga je strah dela s postajo... Zakaj? ne vem ;)
mad_milkman
GE: Civilna Zaščita
Kraj: Malo tu,malo tam :)

Odgovor Napisal/-a mad_milkman »

Jacksy napisal/-a:
mad_milkman napisal/-a:Zdravo!

Meni osebno stvar ni težka, kvečjemu nadležna. Opažam pa, sploh pri starejših gasilcih, da jih precej moti oziroma se ne znajdejo s to menjavo con. Pač nekoliko ponesrečeno je to bilo rešeno pri modelih DP3600.
Žal kljub vsem vajam ki jih imamo v društvu na temo radijskih zvez se vedno najde nekdo ki ga je strah dela s postajo... Zakaj? ne vem ;)

Kar 80%,če ne 90% uspešnosti interveniranja je v komunikaciji. Če bi imel čas,bi jim brezplačno tupil v glavo,dokler ne bi bilo kristalno jasno!!!:)
aznidaric

Re: Motorola DP4600e in DM4600e

Odgovor Napisal/-a aznidaric »

Imamo DM46000 v avtu. Sprogramirana je po conah, kar zna biti problem za koga, ko se ne znajde najbolje. Sicer je ena cona, kjer so sprogramirani lokalni kanali za naše območje. Drugače deluje brez nekih zaznanih problemov. Zagon in ugašanje sta kar dolga. Dolgo moraš držati tipko IO in potem še kako sekundo da se prižge ali ugasne. Sicer pa bo to pričakovati pri kar nekaj modelih novih postaj.
Jure
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Jure »

jacksy, če boš kaj hodil mimo LJ lahko sprobaš pa sam preveriš uporabnost.

LP
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Mene pa pri omenjeni postaji motorola zanima funkcija "Selective Call" to se nam izpiše vedno pri stisku PTT tipke in nekaj sekund to ostane izpisano tako da druga ne deluje dokler ta zapis ne izgine. Zanima me če se to lahko kako izklopi oz v čem je štos tega Selective Call

Hvala za pomoč
Odgovori