tuš podpira gasilce

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
gasilko112

tuš podpira gasilce

Odgovor Napisal/-a gasilko112 »

Reklama ki jo oglašuje trgovsko podjetje tuš
[ZA ŽIVLJENJA GRE]
Delo gasilcev je častno, prežeto s tradicijo in dolgo zgodovino. Že več kot stoletje so v službi človeka, ko izpostavljajo svoja življenja zato, da bi varovali naša, naše premoženje in naravo. Ponazarjajo sodelovanje, pomoč in solidarnost, zato v Tušu spoštujemo slovenske gasilce.
V okviru velikega dobrodelnega projekta bomo to jesen z nakupi posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš gasilcem omogočili nakup prepotrebne gasilske opreme, ki jim lajša njihovo požrtvovalno delo.
Hvala vam, dragi kupci, ker z nakupi v Tušu, gasilce podpirate tudi vi.

Menim da je to izkoriščanje gasilcev in gasilskih društev. Vsa ta sredstva bo dobila GZ Slovenije. A bodo od tega imela kaj gasilska društva, verjetno nič?
Maverik
Kraj: obala

Odg: tuš podpira gasilce

Odgovor Napisal/-a Maverik »

Menim da je to izkoriščanje gasilcev in gasilskih društev. Vsa ta sredstva bo dobila GZ Slovenije. A bodo od tega imela kaj gasilska društva, verjetno nič?
Kaj te točno žuli? imaš mogoče kakšen podatek več, kateri širši javnosti ni znan?
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Da bi privabili v SVOJE trgovine čim več kupcev so trgovci pripravljeni storiti marsikaj. Ne le Tuš, pač pa vsak trgovec. Razne AKCIJE, POSeBNE PRILOŽNOSTI in podbni triki naj bi kupca privabili, hkrati pa mu dopovedali, da potrebuje prav to kar mu ponujajo.

Pa saj ima TUŠ še eno akcijo za otroke. Ob to se ni nihče obregnil. Ob vseh nesrečnih dogodkih v Sloveniji, smo gasilci kar spoštovana organizacija (pa tega ne znanmo izkoristiti). So pa spretni propagandisti sposobni dobro vnovčiti visoko stopnjo zaupanja prebivalstva v gasilce.

Ne ukvarjam se s tem, kaj se dogaja v vrhu Gasilske zveze Slovenije. Mi pa pride na ušesa marsikaj. Menda je bila akcija Tuš-a že vzrok (stalnega) nesoglasja na relaciji predsednik - poveljnik. (nekaj se je pisalo in spraševalo zudi na tem forumu)

In za kaj se bo porabil zbrani denar? Dobila ga bo naša krovna organizacija Gasilska zveza Slovenije. Tam pa so strokovnjaki in bodo že porabili zbrani denar za kaj koristnega. Morda za kakšno novo gasilsko in šprtno tekmovalno disciplino. Morda za organizacijo še kakšnega gasilsko-šprtnega tekmovanja (beri dirke).

Morda pa za kaj drugega.

LP

Janez
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Tole se mi zdi, da je povezano z zbranimi sredstvi od Tuš-a. Pišem bolj po spominu ker je že nekaj časa odkar sem imel videti nek osnutek pogodbe mevd GZS in Tuš-em.

http://www.gasilec.net/povabilo-k-oddaj ... b-poplavah

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
SimonB
GE: Podgorje

Re: tuš podpira gasilce

Odgovor Napisal/-a SimonB »

bom rekel tako...spomnim se, da so po žledolomu pred nekaj leti potekali različni humanitarni koncerti (in ogromno nekih akcij) za zbiranje denarja za opremo za gasilce....naše društvo je dobilo na koncu dvojne gozdarske hlače (brez gozdarske čelade in rokavic)...to nam ni na koncu pomenilo nič...skoraj nič.... meni bi bilo bolj všeč da se namesto 1000 društvom pri nas namesto nekaj malega kupi 30 društvom nekaj velikega..

ker če sedaj prav razumem bodo vsa gasilska društva dobila mogoče ene ribiške škornje....saj je super, če so zastonj...ampak boljše bi bilo kupiti 20 društvom mulno črpalko? ali pa kaj več vrednega.... no to je moje mnenje ....
Uporabniški avatar
Tomcater
GE: PGD Celje - Gaberje
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tomcater »

Sam imam mešano mnenje. Sem hkrati za takšne akcije (pod določenimi pogoji) in hkrati proti.

Ne moti me, da poskušajo trgovci najti najlažje, najkrajše, najučinkovitejše in čimbolj poceni marketinške trike, vključno z izkoriščanjem trenutnega ugodnega vala neke entitete, dogodka in podobno. To se dela v vseh branžah in marketinških oddelkih. Bodimo realni, smo v (nekem čudnem) kapitalizmu, ki to ni, in smo v 21. stoletju. Dejstvo je, da nikoli verjetno ne bomo našli konsenza okoli podobnih zadev. Enostavno nas je "preveč". Je pa vedno potrebno paziti, da se podoba gasilca in gasilskih organizacij ne kvari oz. poslabšuje. Spomnimo se poskusa resničnostnega šova... Naša podoba mora biti vedno na prvem mestu. Težko je priti na vrh, težje je gor ostati, zelo enostavno pa padeš dol!

Mene od vsega moti še najbolj to, da do gasilskih društev takšne akcije, ugodnosti, -izberipoljubenizraz- sploh ne pridejo!? Tuš ima še eno akcijo za gasilce, in sicer 11% in priznam, odkar obstaja akcija nabavljam več v Tušu, ker se pozna. Vsaj takšen imam pač občutek. Menim, da bi morala krovna organizacija, t.j. GZS obvestiti po hierarhiji navzdol o takšnih aktivnostih. Sam sem v lastnem PGDju precej aktiven in če me nekdo od znancev povpraša o tej akciji nimam pojma kaj mu naj odgovorim. To pa je resničen problem. Občutek imam, da gre za solo akcijo posvečenih. Mislim da izpademo vsi zelo neresni, če verjetno 99% gasilcev ta moment ne ve kaj bo ta akcija prinesla, čemu je namenjena, komu bo šel denar, ali bodo društva kaj imela od tega ipd. Informiranje je res na psu (pustimo ob strani to, da danes obstaja x kanalov preko katerih lahko širimo informacije). Še dobro pa, da je celotna stran gasilec.net polimana s tekmovanji... =D> #-o

Kar se tiče opreme. Problem je kako boš določil tistih 30 društev katera bi naj dobila konkretno opremo? Po eni strani bi bilo to dobro in bi tako nadaljevali, ampak našlo se bo ostalih 1000 društev, ki bodo skočila v luft. Po drugi strani pa je tudi butasto, da kot je rekel predhodnik, vsak dobi po 1 par škornjev. Dobro... bolje to kot nič. Ampak ob takih akcijah bi se moralo točno vedeti kaj in kako. Obstajati bi moral nek enostaven dokument, kjer bi bilo navedeno kaj se zgodi z zbranim denarjem.

Še vedno pa upam, da bo iz te akcije samo pozitiven izkupiček (za nas, za Tuš sem prepričan, da bo).
Matej Ž., GČ
Gasilec75

Odgovor Napisal/-a Gasilec75 »

Bom kar tukaj vprašal.
Kolikor vem, je Tuš predal vse tri donacije posameznim društvom po regijah. Mi smo bili v tretji akciji donacije. Dobili smo plakat (https://www.tus.si/v/za-zivljenja-gre) na katerem piše, da smo prejemniki donacije in to je bilo tudi vse.

Od takrat je preteklo že kar nekaj časa in do danes nismo prejeli še ničesar in nobenega obvestila!

Zanima me če je kdo od posameznih PGD-jev dejansko dobil kakršno koli donacijo? Tukaj pod dejansko mislim to, da je dejansko dobil npr. škornje, reševalne jopiče.....???
robit

Re: tuš podpira gasilce

Odgovor Napisal/-a robit »

Očitno so PGD Središče ob Dravi že prejeli opremo v januarju.

https://www.facebook.com/14842142184214 ... =3&theater
Odgovori