Osnovni in nadaljevalni tečaj

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
SimonB
GE: Podgorje

Re: Osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a SimonB »

ko sem jaz delal nadaljevalni tečaj in kasneje tečaj za vodjo skupine je bilo na naši zvezi (GZ G.Radgona) več razumevanja...res, da niso bili veseli, če te ni bilo in si to moral nadoknadit kdaj drugič, ampak vse se je dalo zmenit...verjamem da tudi predavatelji in inštruktorji razumejo, da imamo tečajniki ostale stvari... je pa res, da je na nadaljevalnem tečaju relativno veliko neresnih tečajnikov, kjer je po nekaj predavanjih osip tudi preko 20 % in da imajo tečajniki verjetno tisoč in en izgovor pred pristopom na izpit... iz katere gasilske zveze pa si? vso to tvojo izkušnjo pa bi lahko moderator prestavil v forum "saj ni res pa je" ... ta zgodba je res malo čudna no...

lp, Simon Bernard
looney

Odg: Re: Osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a looney »

SimonB napisal/-a:ko sem jaz delal nadaljevalni tečaj in kasneje tečaj za vodjo skupine je bilo na naši zvezi (GZ G.Radgona) več razumevanja...res, da niso bili veseli, če te ni bilo in si to moral nadoknadit kdaj drugič, ampak vse se je dalo zmenit...verjamem da tudi predavatelji in inštruktorji razumejo, da imamo tečajniki ostale stvari... je pa res, da je na nadaljevalnem tečaju relativno veliko neresnih tečajnikov, kjer je po nekaj predavanjih osip tudi preko 20 % in da imajo tečajniki verjetno tisoč in en izgovor pred pristopom na izpit... iz katere gasilske zveze pa si? vso to tvojo izkušnjo pa bi lahko moderator prestavil v forum "saj ni res pa je" ... ta zgodba je res malo čudna no...

lp, Simon Bernard
Ah Bo že. Nobena župa se ne poje tako vroča kot se skuha.
Zadnjič spremenil looney, dne 26. Februar 2015, 18:06, skupaj popravljeno 3 krat.
Investiranje v znanje izplača najvišje obresti. (Benjamin Franklin)
gasilec36
GE: Kozje

Odg: Osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a gasilec36 »

Tvoj poveljnik mora sedaj obvestiti poveljnika GZ s tem primerom pa naj to zadevo rešijo na poveljstvo GZ,če se pač na nivoju GZ ne bo dalo zadevo rešiti potem bo pač moral poveljnik GZ obvestiti GZS potem pa naj oni povejo "vodji izobraževanja" kakšna mora biti prisotnost na tečaju ,vsi tudi ne morejo biti vedno prisotni kot neki "vodja izobraževanja" ,ki je že 10 let v penziji ali pa nima kaj druga za počet kot se izživljati nad mladimi gasilci #-o [-X
Tisto 100% udeležbo si lahko on nekam vtakne pa ne more si vsak na nivoju GPO,izmišljevati pravila [-X
Kot sem rekel najprej do poveljnika GZ ali pa celo do poveljnika regije,če to ne bo pomagal potem pa na GZS osebno :evil:
Potem mu naj oni povejo,da bi bilo dobro,če bi šel še enkrat (vodja izobraževanja) opravljati NTG [-o<

lp martin
looney

Odgovor Napisal/-a looney »

Zadeva je uradno rešena. Opravičujem se za nastalo zmedo. :oops:
Investiranje v znanje izplača najvišje obresti. (Benjamin Franklin)
Tarzan

Odgovor Napisal/-a Tarzan »

looney napisal/-a:Bom kar tule vprašala , da ne odpiram nove teme.

Opravila sem nadaljevalni tečaj za gasilca pisni izpit in zaključno vajo. Vendar mi ga ne priznajo, ker sem, zaradi službenih obveznosti manjkala en dan na praktičnih vajah. Sedaj v našem okolišu do jeseni ni nadaljevalnega tečaja, kar pomeni da izgubim skoraj celo leto in se ne morem nadaljne izobraževati. :(
Z gasilskim pozdravom " Na pomoč!"
Malce preveč strogo je. Mi smo imeli pogoj 80% prisotnost na nadaljevalnem (ko sem delal jaz), sedaj pa imajo, kolko mi jeznano, celo samo 60% prisotnost kot pogoj. Vem pa, da je z nami delalaženska, ki je praktičnega dela niti opravljala ni, pa še teorijo je rešila naknadno. Vendar ker ne gre za operativko, se zaradi tega nihče pretirano ne sekira.
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Pri nas prakticiramo, da je prisotnost na teoretičnem delu tečajev vsaj 70 %. Na tak način se pri tečajnikih doseže tudi nek nivo odgovornosti, da so pri stvari in da dejansko od tečaja odnesejo še kaj drugega, kot le diplomo in oznake činov.
Kar pa se tiče praktičnih vaj...vsekakor pomaga, če se termin praktičnih vaj določi dovolj zgodaj, da si večina uspe urediti dopust, seveda pa je termin potrebno izbrati tako, da večina nima nekih neodložljivih obveznosti. Ampak v razumljivih primerih odsotnosti (bolezen, služba,...) se tudi da kaj urediti.
Odgovori