Gasilska enota 14
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Gasilska enota 14
Še moje mnenje. Najprej, ko sem izvedel za ta šov sem itak bil avtomatsko proti brez, da bi malo uporabil glavo.
Kdo smo mi, da nekomu prepovemo sodelovati? Lahko (upravičeno) se mu prepove uporabo društvene opreme, logično.
Vendar, kot vas je že mnogo prej napisalo so problemi slabe publicitete gasilstva tudi drugje, ki se ponavljajo iz vikenda v vikend in leta v leto (vsi vemo kaj mislim). Samo, če pogledamo socialna omrežja, koliko sranja je tam objavljenega, ko se "gasilci" obnašajo v totalnem nasprotju kodeksa.
Nevem zakaj se dovoli, en način škodovanja, sam niti enkrat še nisem slišal, da bi kdo odgovarjal za svinjarije, ki se počnejo v javnosti pod našim imenom. Takoj bi pa bojkotirali in prepovedali pol leta v naprej nekaj za kar niti ne vemo kako bo izpadlo. Zelo dvolično.
Sam še vedno mislim, da ta šov NE bo izpadel dobro ali atraktivno. Konec koncev dvomim, da je finančno izpeljivo da bi bilo vse skupaj gledljivo z tako temo. Ter tudi po izkušnjah predhodnih šovov vsi vemo, da ljudje to gledajo zaradi spletk in drame. Vendar še vedno dopuščam možnost, da bo stvar izpadla dobro. Sam nebi nikoli sodeloval na temu, ker se mi zdi samo ideja resničnostih šovov zelo zelo butasta za poneumljanje naroda ter sodelujočih.
In tudi mislim, da povprečen državljan loči med TV šovom in dejansko resničnostjo.
Ne bit stereotipni Slovenci in vsako novo idejo iz prve osrat in prepovedovat sam zarad fovšije.
EDIT: Reklamo smo nadril pa najbolšo, in to zastonj.
LP
Kdo smo mi, da nekomu prepovemo sodelovati? Lahko (upravičeno) se mu prepove uporabo društvene opreme, logično.
Vendar, kot vas je že mnogo prej napisalo so problemi slabe publicitete gasilstva tudi drugje, ki se ponavljajo iz vikenda v vikend in leta v leto (vsi vemo kaj mislim). Samo, če pogledamo socialna omrežja, koliko sranja je tam objavljenega, ko se "gasilci" obnašajo v totalnem nasprotju kodeksa.
Nevem zakaj se dovoli, en način škodovanja, sam niti enkrat še nisem slišal, da bi kdo odgovarjal za svinjarije, ki se počnejo v javnosti pod našim imenom. Takoj bi pa bojkotirali in prepovedali pol leta v naprej nekaj za kar niti ne vemo kako bo izpadlo. Zelo dvolično.
Sam še vedno mislim, da ta šov NE bo izpadel dobro ali atraktivno. Konec koncev dvomim, da je finančno izpeljivo da bi bilo vse skupaj gledljivo z tako temo. Ter tudi po izkušnjah predhodnih šovov vsi vemo, da ljudje to gledajo zaradi spletk in drame. Vendar še vedno dopuščam možnost, da bo stvar izpadla dobro. Sam nebi nikoli sodeloval na temu, ker se mi zdi samo ideja resničnostih šovov zelo zelo butasta za poneumljanje naroda ter sodelujočih.
In tudi mislim, da povprečen državljan loči med TV šovom in dejansko resničnostjo.
Ne bit stereotipni Slovenci in vsako novo idejo iz prve osrat in prepovedovat sam zarad fovšije.
EDIT: Reklamo smo nadril pa najbolšo, in to zastonj.
LP
- Chief Boden
- GE: CFD
https://www.youtube.com/watch?v=YYBvFZ6g1u8
https://www.youtube.com/watch?v=bGR5xICFt7U
https://www.youtube.com/watch?v=zwNB5utklzQ
https://www.youtube.com/watch?v=PqmiO7wGWPM
https://www.youtube.com/watch?v=5dgThyDyNG0
https://www.youtube.com/watch?v=Ti01izlrRL0
https://www.youtube.com/watch?v=WbmftLG32BI
https://www.youtube.com/watch?v=QyDhl0Gv4Ms
Berem te komentarje in razmišljam, kaj vse se najde na svetovnem spletu, pa ni nikogar, ki bi to obsodil ..
In vas moti to, da hoče POP TV pokazati, kaj gasilci zares počnemo, brez nepotrebnih folklornih zajebancij? Narobe svet.
https://www.youtube.com/watch?v=bGR5xICFt7U
https://www.youtube.com/watch?v=zwNB5utklzQ
https://www.youtube.com/watch?v=PqmiO7wGWPM
https://www.youtube.com/watch?v=5dgThyDyNG0
https://www.youtube.com/watch?v=Ti01izlrRL0
https://www.youtube.com/watch?v=WbmftLG32BI
https://www.youtube.com/watch?v=QyDhl0Gv4Ms
Berem te komentarje in razmišljam, kaj vse se najde na svetovnem spletu, pa ni nikogar, ki bi to obsodil ..
In vas moti to, da hoče POP TV pokazati, kaj gasilci zares počnemo, brez nepotrebnih folklornih zajebancij? Narobe svet.
Zadnjič spremenil Chief Boden, dne 27. December 2014, 0:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Vidiš v tem je problem,da hoče pop tv prikazat realno sliko gasilskega dela skozi show,ne vem mogoče pač ne spremljaš oddaj
od tega programa,ker če bi nebi pisal take bedarije, ali pač nisi gasilec in ti je delo gasilca malo tuje jaz si osebno ne znam predstavljati kako bi še lahko predstavljali delo PGD??? Razloži mi to kako še lahko kaj več pokažemo kot pokažemo na vseh intervencijah pa ne samo velikih,kot so žled poplave...
Druga zadeva,če kateri gasilec misli,da potrebujemo slavo(da nas vsi vidijo) in še to prikazano skozi nek show pol se pa naj resno povpraša po zdravju
Pa še tretja zadeva PGD smo NEPROFITNA ORGANIZACIJA,ko pa nekdo ponudi nekaj tisočakov,pa nekateri pozabijo,kaj imajo zapisano v statutu.
Pa še to za konec(na to temo
) zakaj ta gospa rose,govori v množini,gasilci bomo reševali iz gorečih stavb,gasilci bomo reševali na prometnih nesrečah jaz lahko za sebe povem,da mene ne bo v tem showu,in kako lahko govori v mojem imenu?:twisted:
lp martin
od tega programa,ker če bi nebi pisal take bedarije, ali pač nisi gasilec in ti je delo gasilca malo tuje jaz si osebno ne znam predstavljati kako bi še lahko predstavljali delo PGD??? Razloži mi to kako še lahko kaj več pokažemo kot pokažemo na vseh intervencijah pa ne samo velikih,kot so žled poplave...
Druga zadeva,če kateri gasilec misli,da potrebujemo slavo(da nas vsi vidijo) in še to prikazano skozi nek show pol se pa naj resno povpraša po zdravju
Pa še tretja zadeva PGD smo NEPROFITNA ORGANIZACIJA,ko pa nekdo ponudi nekaj tisočakov,pa nekateri pozabijo,kaj imajo zapisano v statutu.
Pa še to za konec(na to temo
lp martin
Men se še zdi pomemben en vidik... vsi vemo (zapisano je v vseh dokumentih) da smo gasilci tudi hierarhična organizacija, oz. organizacija v kateri obstaja hierarhija....
torej..jaz sem (zaenkrat NGČ - vodja enote)...to pomeni, da na intervencijah in tudi drugače "ubogam" GČ-je, VGČje itd....mene pa "morajo" ubogati G in VG....
seveda pa so v hierarhični red vklučene tudi pravne osebe....PGD-JI "ubogajo" GZ-je....GZ-JI REGIJE...REGIJE PA GZS (vmes je lahko še kakšno občinsko gasilsko poveljstvo)....
IN ČE NAJVIŠJI ORGAN (GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE) REČE NE, POTEM TO ZA ČISTO VSE ČLANE VELJA NE!!! IN TUKAJ SPLOH NI DEBATE....
in zdaj mi ni treba pisat pa odgovarjat o tem, da če bo en GČ počel neumnosti, če bom jih tudi jaz...ali pa da smo demokratična država....vse to vem..ampak gasilstvo pa je (zaenkrat še) hierarhično....in če najvišji ljudje po funkcijah nekaj rečejo, potem mora to držat...kam pa bomo prišli brez reda, discipline in nenazadnje brez izpolnjevanja ukazov od "višjih"...
torej..jaz sem (zaenkrat NGČ - vodja enote)...to pomeni, da na intervencijah in tudi drugače "ubogam" GČ-je, VGČje itd....mene pa "morajo" ubogati G in VG....
seveda pa so v hierarhični red vklučene tudi pravne osebe....PGD-JI "ubogajo" GZ-je....GZ-JI REGIJE...REGIJE PA GZS (vmes je lahko še kakšno občinsko gasilsko poveljstvo)....
IN ČE NAJVIŠJI ORGAN (GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE) REČE NE, POTEM TO ZA ČISTO VSE ČLANE VELJA NE!!! IN TUKAJ SPLOH NI DEBATE....
in zdaj mi ni treba pisat pa odgovarjat o tem, da če bo en GČ počel neumnosti, če bom jih tudi jaz...ali pa da smo demokratična država....vse to vem..ampak gasilstvo pa je (zaenkrat še) hierarhično....in če najvišji ljudje po funkcijah nekaj rečejo, potem mora to držat...kam pa bomo prišli brez reda, discipline in nenazadnje brez izpolnjevanja ukazov od "višjih"...
Simonjz1, se strinjam s tem kar si napisal, ampak se sprašujem, če bi GZS imela kaj od tega šova recimo kakšno denarno nakazilo za sodelovanje, bi potem dala zeleno luč da se zadeva izpelje?
Dodal bi svoj piskrček pri vsej debati.
No pa da najprej napišem kar sem mislil na koncu
Tudi meni se zdi, da je tak šov nepotreben.
Neprestano se pojavlja stavek "uživamo največji ugled med ljudmi".
V razmislek - in kaj hudiča imamo od tega? Eno veliko nulo! Še vedno fehtarimo in životarimo da preživimo. Imam kot gasilec-operativec kakšno boniteto v primerjavi s sosedom, ki ne gre gasiti ali na prometno nesrečo ob dveh ponoči? NE. Nam zaradi t.i. priljubljenosti država nameni kaj sama od sebe? NE - vsako društvo s tremi člani (in deluje "v dobrobit človeštva") lahko gasilskemu društvu izmakne 0,5% dohodnine posameznika.
Ko se gasilce potrebuje smo TOP, ko leto ali dve ne bo poplav, žleda, plazov, obširnih požarov - takrat se pa na nas pozabi.
Tako da - brezveze. Če šov bo pač bo. Pa kaj. Jaz ga bom kritično gledal, si ustvaril svoje mnenje in to je to. Ker je zraven J.D. zaupam, da bo zadeva na takšnem nivoju, da ne bo pokopala slovenske gasilerije.
No pa da najprej napišem kar sem mislil na koncu
Neprestano se pojavlja stavek "uživamo največji ugled med ljudmi".
V razmislek - in kaj hudiča imamo od tega? Eno veliko nulo! Še vedno fehtarimo in životarimo da preživimo. Imam kot gasilec-operativec kakšno boniteto v primerjavi s sosedom, ki ne gre gasiti ali na prometno nesrečo ob dveh ponoči? NE. Nam zaradi t.i. priljubljenosti država nameni kaj sama od sebe? NE - vsako društvo s tremi člani (in deluje "v dobrobit človeštva") lahko gasilskemu društvu izmakne 0,5% dohodnine posameznika.
Ko se gasilce potrebuje smo TOP, ko leto ali dve ne bo poplav, žleda, plazov, obširnih požarov - takrat se pa na nas pozabi.
Tako da - brezveze. Če šov bo pač bo. Pa kaj. Jaz ga bom kritično gledal, si ustvaril svoje mnenje in to je to. Ker je zraven J.D. zaupam, da bo zadeva na takšnem nivoju, da ne bo pokopala slovenske gasilerije.
Rok Ušen, GČ I. st.
- brumbrum,uiu-uiu-uiu
- GE: PGD Trbovlje-mesto
Torej, kot sem že par strani nazaj napisal sem osebno proti šovu. Med spremljanjem teme pa mi je v oči padla, vsaj po mojem osebnem mnenju, naivnost nekaterih forumašev o ciljih POP TV-ja in priložnostih, ki jih lahko šov prinese slovenskemu prostovoljnemu gasilstvu.
Najprej se je potrebno zavedati, da živimo v (izrazito potrošniški družbi)² kjer, po zaslugi Freudovega nečaka, kupujemo tisto, kar nam je všeč in ne tistega, kar bi potrebovali. Ključen mehanizem za to je propaganda, ki skozi čedalje več inčne ekrane prodira v naše betice v obliki različnih oglasov. Prodor "zlih" informacij v naše možgane pa je podzavesten in torej lahko manipulativen. Zato tudi (predvsem na komercialnih televizijah) obstajajo različni zamaški med reklamami, ki poskušajo vplivati na čustva gledalcev, posledično pa na uspešen prodor teh "zlikovcev".
Suma sumarum, katere pogoje torej izpolnjujejo takšni zamaški (vse oddaje, filmi...), da so potrošniško uspešni?
- imajo visoko gledanost
- vplivajo na čustva gledalcev
Zgoraj napisanega ne dosežemo s predstavitvijo dejstev (požarna preventiva, obseg znanj gasilca ipd.), temveč s populizmom in senzacionalizmom - vezanih na socialno življenje akterjev. Ljudje smo namreč evolucijsko čredne živali in kot taki odvisni od ožjega in širšega družbenega okolja. Vse potrebe, ki jih zadovoljujemo (kar je tudi edino, kar v življenju počnemo), jih zadovoljujemo v socialnem kontekstu.
Ob kombinaciji s splošnim "lenitisom" in pasivnostjo, ki epidemično osvaja Zahodni svet, so takšni zamaški zelo uspešni kot dodatek družbenemu življenju gledalca (televizija kot najboljši prijatelj).
Da konkretiziram zgornji odstavek in ga povežem z resničnostnim šovom, ki ima lahko kmečko ali pa gasilsko tematiko. Ljudje takšne zadeve gledamo, ker na takšen način med drugim:
1) Zadovoljimo potrebe po pripadnosti, saj akterji ustvarjajo "kompleksne"/prototipne interakcije in medosebne odnose (npr. sprejemanje in zavračanje posameznika v skupini, oblikovanje zavezništev in sil osi) ki jih lahko gledalec na mentalni ravni privzame za svoje (morebiti tudi identifikacija).
2) Zvišamo nivo osebne samozavesti, s tem, da degradiramo akterje v šovu (gledalec: "Jaz sem boljši.").
3) Se naučimo socialne dinamike z namenom izboljšanja lastne interakcije z drugimi.
Vse to sicer počnemo tudi brez televizije, vendar nam potem ne morejo prodajati oglasov
Da bo krog sklenjen naj za konec podam še "vplivajo na čustva gledalcev" alinejo. To na televiziji dosežejo tudi z režijo, ustvarjanjem različnih manipulativnih scenarijev, selekcijo igralcev ipd.
1) Potreba po pripadnosti - ustvarjanje socialne bolečine
2) Izboljšanje samozavesti - odmik od realnih problemov
3) Socialna dinamika - lahko je zavajajoča in materialistično usmerjena
Pa še to, zakaj POP TV počaka z drugim resničnostnim šovom, da konča prvega? Ker gledalce črpa iz istega bazena... Gledalci, ki so prej gledali Slovenija ima talent, še prej Gostilna išče šefa, bodo lahko spomladi nadaljevali z Gasilci: enota 14. Mislite, da jih gasilska vsebina zanima?
Sam sem, glede na zapisano, proti vsem resničnostnim šovom in jih tudi (nič več) ne spremljam.
Najprej se je potrebno zavedati, da živimo v (izrazito potrošniški družbi)² kjer, po zaslugi Freudovega nečaka, kupujemo tisto, kar nam je všeč in ne tistega, kar bi potrebovali. Ključen mehanizem za to je propaganda, ki skozi čedalje več inčne ekrane prodira v naše betice v obliki različnih oglasov. Prodor "zlih" informacij v naše možgane pa je podzavesten in torej lahko manipulativen. Zato tudi (predvsem na komercialnih televizijah) obstajajo različni zamaški med reklamami, ki poskušajo vplivati na čustva gledalcev, posledično pa na uspešen prodor teh "zlikovcev".
Suma sumarum, katere pogoje torej izpolnjujejo takšni zamaški (vse oddaje, filmi...), da so potrošniško uspešni?
- imajo visoko gledanost
- vplivajo na čustva gledalcev
Zgoraj napisanega ne dosežemo s predstavitvijo dejstev (požarna preventiva, obseg znanj gasilca ipd.), temveč s populizmom in senzacionalizmom - vezanih na socialno življenje akterjev. Ljudje smo namreč evolucijsko čredne živali in kot taki odvisni od ožjega in širšega družbenega okolja. Vse potrebe, ki jih zadovoljujemo (kar je tudi edino, kar v življenju počnemo), jih zadovoljujemo v socialnem kontekstu.
Ob kombinaciji s splošnim "lenitisom" in pasivnostjo, ki epidemično osvaja Zahodni svet, so takšni zamaški zelo uspešni kot dodatek družbenemu življenju gledalca (televizija kot najboljši prijatelj).
Da konkretiziram zgornji odstavek in ga povežem z resničnostnim šovom, ki ima lahko kmečko ali pa gasilsko tematiko. Ljudje takšne zadeve gledamo, ker na takšen način med drugim:
1) Zadovoljimo potrebe po pripadnosti, saj akterji ustvarjajo "kompleksne"/prototipne interakcije in medosebne odnose (npr. sprejemanje in zavračanje posameznika v skupini, oblikovanje zavezništev in sil osi) ki jih lahko gledalec na mentalni ravni privzame za svoje (morebiti tudi identifikacija).
2) Zvišamo nivo osebne samozavesti, s tem, da degradiramo akterje v šovu (gledalec: "Jaz sem boljši.").
3) Se naučimo socialne dinamike z namenom izboljšanja lastne interakcije z drugimi.
Vse to sicer počnemo tudi brez televizije, vendar nam potem ne morejo prodajati oglasov
Da bo krog sklenjen naj za konec podam še "vplivajo na čustva gledalcev" alinejo. To na televiziji dosežejo tudi z režijo, ustvarjanjem različnih manipulativnih scenarijev, selekcijo igralcev ipd.
1) Potreba po pripadnosti - ustvarjanje socialne bolečine
2) Izboljšanje samozavesti - odmik od realnih problemov
3) Socialna dinamika - lahko je zavajajoča in materialistično usmerjena
Pa še to, zakaj POP TV počaka z drugim resničnostnim šovom, da konča prvega? Ker gledalce črpa iz istega bazena... Gledalci, ki so prej gledali Slovenija ima talent, še prej Gostilna išče šefa, bodo lahko spomladi nadaljevali z Gasilci: enota 14. Mislite, da jih gasilska vsebina zanima?
Sam sem, glede na zapisano, proti vsem resničnostnim šovom in jih tudi (nič več) ne spremljam.
Urban Stopinšek
Re: Gasilska enota 14
Zato pa je tako kot je, ker si vsi v tej državi mečejo polena pod noge. Po mojem mnenju ne bi show prinesel nič slabega, k večjemu bi približal vlogo gasilca v družbi gledalcu.
Na pomoč!
Sploh ne vem kaj tolko debatirate, ja ali ne.. Teh 14 kandidatov se bo ze naslo za njih pa ce se vsi po trepalnicah mečemo. 
in teh 14 bo osralo ostalih 140 000McKenzie napisal/-a:Sploh ne vem kaj tolko debatirate, ja ali ne.. Teh 14 kandidatov se bo ze naslo za njih pa ce se vsi po trepalnicah mečemo.
Ob vsem tem imam samo eno vprašanje. Nanj naj odgovorijo ljudje, ki vedo kaj o tem in ne tisti, ki ste popisali 12 strani. Zakaj se je mneje GZS in UZR spremenilo iz prvotnega navdušenja v totalno nasprotovanje? Je razlog ta, da se je našel ekonomist in povedal, da bodo to nagrado za izplačilo na POP TV zaslužili z reklamami med predvajanjem prve oddaje, da jo prej nobena omenjena "svetost" ne bo deležna niti z centom, da so v pripravi šova s strani gasilcev ljudje, ki spet nekomu ne odgovarjajo?
Zanima me samo zakaj v dveh mesecih takšna sprememba mnenja?
Pa lep večer še naprej! (moje mneje je sicer nasprotujoče že od začetka, ko sem izvedel za ta namen)
Pa še če kdo ne ve kdo sem:
Boštjan Plahutnik,g.č. I.st. (upam, da je zadosti, drugače lahko napišem še kaj
)
Zanima me samo zakaj v dveh mesecih takšna sprememba mnenja?
Pa lep večer še naprej! (moje mneje je sicer nasprotujoče že od začetka, ko sem izvedel za ta namen)
Pa še če kdo ne ve kdo sem:
Boštjan Plahutnik,g.č. I.st. (upam, da je zadosti, drugače lahko napišem še kaj
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice
- Chief Boden
- GE: CFD
Meni pa se zdi, da nas sramotijo tisti, katerih povezave sem prilepil v prejšnjem postu (pa še jih lahko najdem;takih PGD-jev je še veliko)ssecnik napisal/-a:in teh 14 bo osralo ostalih 140 000McKenzie napisal/-a:Sploh ne vem kaj tolko debatirate, ja ali ne.. Teh 14 kandidatov se bo ze naslo za njih pa ce se vsi po trepalnicah mečemo.
Lp.
Re: Gasilska enota 14
Boštjančk,
sam sicer nisem slišal nič o kakšnem navdušenju s strani UZR ali GZS. Jim je bilo predstavljeno in niso imeli na začetku nič proti. No pa smo pri bistvu problema in sicer kako jim je bilo predstavljeno. To bo promocija in izkazana čast in tako naprej.
Še na zadnji seji upravnega odbora in poveljstva GZS je Dolinar na glas vpil, ''to ne bo nikakršen resničnostni šov, to sploh ne bo resničnostni šov!'' Imeli so pa že posneto reklamo ''prihaja nov resničnostni šov''. In to je problem vidite, pristop teh ljudi je bil zavajajoč. In kako naj zdaj verjamemo še naprej.
Resničnostnih šovov se z gasilci pač ne snema in kot vidim tale in druge forume ni skoraj nobene dileme. Vsi so v glavnem proti, kar kaže, da so gasilci v tej državi tudi moralno nad povprečnim državljanom.
sam sicer nisem slišal nič o kakšnem navdušenju s strani UZR ali GZS. Jim je bilo predstavljeno in niso imeli na začetku nič proti. No pa smo pri bistvu problema in sicer kako jim je bilo predstavljeno. To bo promocija in izkazana čast in tako naprej.
Še na zadnji seji upravnega odbora in poveljstva GZS je Dolinar na glas vpil, ''to ne bo nikakršen resničnostni šov, to sploh ne bo resničnostni šov!'' Imeli so pa že posneto reklamo ''prihaja nov resničnostni šov''. In to je problem vidite, pristop teh ljudi je bil zavajajoč. In kako naj zdaj verjamemo še naprej.
Resničnostnih šovov se z gasilci pač ne snema in kot vidim tale in druge forume ni skoraj nobene dileme. Vsi so v glavnem proti, kar kaže, da so gasilci v tej državi tudi moralno nad povprečnim državljanom.
"Resničnostnih šovov se z gasilci pač ne snema in kot vidim tale in druge forume ni skoraj nobene dileme. Vsi so v glavnem proti, kar kaže, da so gasilci v tej državi tudi moralno nad povprečnim državljanom."
NAPUH NAPUH; veje po dolini Šentflorjanski...
NAPUH NAPUH; veje po dolini Šentflorjanski...
No, tu lahko diskutiramo, se kregamo, se mečemo po trepalnicah. Trenutno so vse, kar pišemo, samo ugibanja. Sicer sem skeptičen do šova, ampak tut v gasilskem boju, ala Firecombat se jih prijavi na 100tine iz društev po celi Sloveniji.In na koncu se prav tako izbere najbolšega med njimi. Princip je dejansko isti. Vsi mi smo prostovoljci, vsi smo za enako stvar (vsaj upam). Ampak tut pri teh dvobojih, se na koncu nekdo postavi nad vve tekmovalce, ki so tekmovali. Časovne razlike so pa enormne, po tem takem, bi se lahko zmagovalec delal norca iz ostalih, kak nimajo kondicije pa še marsikaj. Sicer pa, dokler se bo v šovu spoštovalo PGS in ostale zakonodaje in pravila ki jih imamo v gasilskem svetu, ne bo prav nič narobe. Kar se pa tiče pijančevanja, dokler je gasilec v civilu in v zasebnem zivljenju, me prav boli KU*AC, kaj dela in kaj pije. Ko se pa enkrat obleče v svečano obleko (paradno) ali pa delovno in požarno, potem se pa alkohola nima kaj taknit. Teh posnetkov je na internetu ogromno z pesmimi, ki prikazuje gasilce, kako polagajo cevo vod pa ne vem kaj še vse. In z pasi skačejo po tleh in delajo iz sebe norca in vseh ostalih. Kak dolgo smo se borili, da si pridobimo ogled? Pa zakaj smo se borili? Ker tisti "stari prdci", pa ne pravim vsi, so se ga nasekali v uniromah, ki češ. In pol se je ustvarlo mnenje.
Mi maldi, pa tut tisti starejši se pa moramo zavedati, da je treba ohranjat to mejo do alkohola. Ko se dela, se dela in dokler nosimo uniformo smo javne osebe. Po požaru ali pa vajah se pa ga zaradi mene lahko vsekamo do amena, da 3 dni skupaj bruhamo. A ne v uniformah in oblekah. Tako da, po eni strani razumem razburjanje, ker nikol ne veš kaj majo toti na POP TV-ju v glavi. Po drugi strani, pa če bo šov izpeljan konkretno, pravilno, se bo spoštovalo vse, kar se mora spoštovati, bodo naloge realne, se pravi, takšne z katerimi se srečujemo v vsakdanjem delavniku PGDjev in poklicnih gasilcev, ne vidim nobene polemike. Izločanje je pa isto kot pri firecombatu. Se tut najbolšega izbere med poklicnimi in prostovoljnimi. Tako da, če bo šov izpeljan konkretno, vredu. Kako pa bo prvo norčevanje, pa z baklami in vilami nad POP TV. Do takrat, pa lahko samo ugibamo.
Pa da ne bo kdo rekel da se skrivam:
Matej Knez - VG - PGD Radvanje
Pomočnik poveljnika za prvo pomoč in radijske zveze.
(Assistant Commander for first aid and radio communications.)
tel: (00)386 70 610 062
Pa da ne bo kdo rekel da se skrivam:
Matej Knez - VG - PGD Radvanje
Pomočnik poveljnika za prvo pomoč in radijske zveze.
(Assistant Commander for first aid and radio communications.)
tel: (00)386 70 610 062