Kot pogoj za prijavo je potrjen Matični list iz domačega društva. Vemo, kdo je v društvu odgovoren za izdajo take listine....tam5500 napisal/-a: prav tako bomo v našem društvu članom odsvetovali sodelovanje, preprečiti ga pač ne moremo
Gasilska enota 14
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Gasilska enota 14
Don't raise your voice, Improve your argument!
Ker ocitno nimam vseh info, bi bilo lepo da jih negdo objavi tukej, da ne bomo tople vode nasli
SPOŠTOVANI. Marsi-kdo me pozna in marsi-kdo pa tud ne...... no da povem da sem gasilec z 42 letnim stažom in da povem še to da sem tekmovalec nedavno zaključenega šova KMETIJA NOV ZAČETEK.
Spoštovani gasilci...lepo vas prosim ohranite dostojanstvo do humane organizacije katere ste član in lepo vas prosim ne umažite si ugleda kot gasilec za nagrado 50.000 evrov..... razmislite najprej da nagrada 50tisoč ni vaša ampak samo 37.500 everćkov ----- pol pa še naslednjo leto dohodnina in vam ustane 33.000 everčkov. 14 zapriseženih gasilcev se bo podalo v boj za ta denar - dobil ga bo samo eden. Verjamem da mu bo in tu ni debate pomagal v tem današnjem času ko je zajebana cela Slovenija...... ampak ste kdaj pomislili kaj bodo o vas imeli povedat ko boste kaj nardili narobe, zavedajte se da je GASILSTVO sestavleno po določenih predpisih... C-cev je C-cev in tu ni debate ali je A ali B morda D NE C-cev je in AMEN --pri meni je bila toleranca za kateri zis sem prvo pri kravi primo ko sem šel molzit.... vi v takih situaciji ne morete grešit.... BOG NE DAJ GREŠIT...... ker pol boste vse in res vse samo človek oz gasilec ne.... in pol vas bodo sotekmovalci nominirali in konec tedna boste že doma.... za vami pa bodo ljudje klicali ...ej kaj ne veš da....ALO a ti se maš za gasilca......na tečaj za izprašanega gasilca idi še 1x.. in se smejali....vam je to potrebno..... čez par dni pa vam bo zapiskal pozivnik in z vso svojo vnemo boste pomagali nekomu ki vas bo potreboval kot gasilca....... in na koncu se boste uprašali ...A JE BILO MENI TEGA POTREBNO......NE NI VAM BILO KOT GASILCU RINIT V TA ŠOV KJER DRUGI SLUŽIJO .... vi pa si umažete ime.......IME KI GA NOSITE V SRCU..... IME GASILEC..
Povedo sem vam svojo zgodbo in razmišljanje..... če pa še koga zanima kaj o takih šovih ...sem dosegljiv 24 ur kar pokličite rade volje vam povem ...pa lep pozdrav ANDY ( 070- 342-571 )
Spoštovani gasilci...lepo vas prosim ohranite dostojanstvo do humane organizacije katere ste član in lepo vas prosim ne umažite si ugleda kot gasilec za nagrado 50.000 evrov..... razmislite najprej da nagrada 50tisoč ni vaša ampak samo 37.500 everćkov ----- pol pa še naslednjo leto dohodnina in vam ustane 33.000 everčkov. 14 zapriseženih gasilcev se bo podalo v boj za ta denar - dobil ga bo samo eden. Verjamem da mu bo in tu ni debate pomagal v tem današnjem času ko je zajebana cela Slovenija...... ampak ste kdaj pomislili kaj bodo o vas imeli povedat ko boste kaj nardili narobe, zavedajte se da je GASILSTVO sestavleno po določenih predpisih... C-cev je C-cev in tu ni debate ali je A ali B morda D NE C-cev je in AMEN --pri meni je bila toleranca za kateri zis sem prvo pri kravi primo ko sem šel molzit.... vi v takih situaciji ne morete grešit.... BOG NE DAJ GREŠIT...... ker pol boste vse in res vse samo človek oz gasilec ne.... in pol vas bodo sotekmovalci nominirali in konec tedna boste že doma.... za vami pa bodo ljudje klicali ...ej kaj ne veš da....ALO a ti se maš za gasilca......na tečaj za izprašanega gasilca idi še 1x.. in se smejali....vam je to potrebno..... čez par dni pa vam bo zapiskal pozivnik in z vso svojo vnemo boste pomagali nekomu ki vas bo potreboval kot gasilca....... in na koncu se boste uprašali ...A JE BILO MENI TEGA POTREBNO......NE NI VAM BILO KOT GASILCU RINIT V TA ŠOV KJER DRUGI SLUŽIJO .... vi pa si umažete ime.......IME KI GA NOSITE V SRCU..... IME GASILEC..
Povedo sem vam svojo zgodbo in razmišljanje..... če pa še koga zanima kaj o takih šovih ...sem dosegljiv 24 ur kar pokličite rade volje vam povem ...pa lep pozdrav ANDY ( 070- 342-571 )
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
-
Habjan Anže
- Kraj: LJUBLJANA
- Kontakt:
Tomaž malo si zašel... Bi te prosil za odgovor.tomaz napisal/-a: Enakega mnenja sem tudi ob raznih "najtežjih 2 minutah za gasilce" in naslovih, kako prostovoljni gasilec užene v kozji rog poklicne, ki ga reklamira določeno PGD iz Gorenjske... Sem prostovoljni in poklicni gasilec in moji najtežji "dve minuti", ki pa ne trajajo samo dve minuti so takrat, ko greš na intervencijo, pa ne moreš pomagat več, pa naj si bodo to prometne nesreče, požari ali karkoli drugega...
Kje piše najtežji dve minuti za gasilce? Se mi zdi da povsod piše v ŠPORTU.
Če ne vrjameš se lahko sam prepričaš in zadevo preizkusiš in potem komentiraš...
Je tudi kategorija nad 55 let
Tudi naslovi so maslo novinarjev, kot ta šov in ne gasilcev, ki se z tem športom ukvarjajo...
Bi bil pa zelo vesel in ponosen, da bi poslal kakšnega kolega poklicnega gasilca, da napišejo da je v tem športu zmagal poklicni gasilec.
Tudi zelo neumno je primerjati intervencijo in športno disciplino... Vse kakor pa veliko lažje opraviš z dolgo in zahtevno intervencijo, če si pripravljen kot pa če nisi.
V to kakšne težave imaš z tvojimi dvema minutama se pa nebi spuščal...si bom mislil svoje
Pa nazaj k temi:
Tudi jest sem proti šovu...
Lep pozdrav.
to je tam na prijavnici čisto spodaj na dnu en mali stavek: S klikom na gumb "Pošlji" se strinjam s splošnimi pogoji:
http://images.24ur.com/media/document/61538871.pdf
http://images.24ur.com/media/document/61538871.pdf
Don't raise your voice, Improve your argument!
Pero,
Se vedno mislim, da se bodo nekateri odlocili za sodelovanje, recimo z dobrim namenom, financno sebi in drustvu pomagati
Samo tukej se poraja vprasanje, kako bo zadeva izpadla, tv prikaze samo tisto kar dvigne gledanost, kar pa vcasih z realnostjo nima prav velike veze
Sov je namenjen zasluzku, tako vsaka tv in tudi namen tega je to
Kako bo pa izpadlo se bo pa ze kmalu vedelo
In mislim, da ce neko drustvo podpre nekega kanditata, ne more nihce tega prepreciti
Ce se spomnimo ca 10 let stare akcije naj gasilca slovenije, akcije slovenskih novic, je bil za zmagovalca izbran najbolj okrogel gasilec in ne gasilec, ki je resil zivljenje, opravil veliko intervencij in izvedel ostale pomembne operativne naloge
Se vedno mislim, da se bodo nekateri odlocili za sodelovanje, recimo z dobrim namenom, financno sebi in drustvu pomagati
Samo tukej se poraja vprasanje, kako bo zadeva izpadla, tv prikaze samo tisto kar dvigne gledanost, kar pa vcasih z realnostjo nima prav velike veze
Sov je namenjen zasluzku, tako vsaka tv in tudi namen tega je to
Kako bo pa izpadlo se bo pa ze kmalu vedelo
In mislim, da ce neko drustvo podpre nekega kanditata, ne more nihce tega prepreciti
Ce se spomnimo ca 10 let stare akcije naj gasilca slovenije, akcije slovenskih novic, je bil za zmagovalca izbran najbolj okrogel gasilec in ne gasilec, ki je resil zivljenje, opravil veliko intervencij in izvedel ostale pomembne operativne naloge
Zadnjič spremenil tam5500, dne 22. December 2014, 22:49, skupaj popravljeno 1 krat.
- prostovoljni gasilec
- Kraj: ob izviru Ljubljanice
Oj!
Ta tema je kot kaže res hudo zanimiva, ker jo spremlja nenavadno veliko t.i. gostov.
Prav je, da izvedo naša mnenja o njihovih ovčarskih oddajah.
Omenjeni šov naj si vtaknejo v svoj najbolj skriti kotiček.
LP!
Ta tema je kot kaže res hudo zanimiva, ker jo spremlja nenavadno veliko t.i. gostov.
Prav je, da izvedo naša mnenja o njihovih ovčarskih oddajah.
Omenjeni šov naj si vtaknejo v svoj najbolj skriti kotiček.
LP!
-
Radovljica27
- GE: Radovljica
- Kontakt:
Ne vem koliko resnično velja ampak se že podpisuje peticija PROTI šovu gasilska enota 14 na sledečem naslovu:
http://www.pravapeticija.com/junako_res ... v_enota_14
http://www.pravapeticija.com/junako_res ... v_enota_14
Kot ste že zapisali je za sodelovanje potreben podpis odgovorne osebe v PGD. Sodelujoči bo uporabljal društveno opremo (le redko kateri prostovoljni gasilec ima lastno intervencijsko obleko). Tu pa je na vodstvu vsakega posameznega društva, da presodi v kolikšni meri "koristijo" tovrstni šovi ugledu gasilstva. Pa ne nasedajmo t.i. poznavalcem gasilstva, ki še od daleč niso videli intervencije in bi radi kreirali tovrstne šove. KOMERCIALA SE BI NAPAJALA NA PROSTOVOLJSTVU! Fuj in Fej!!!
Pa srečno 2015 in čim manj INTERVENCIJ.
Pa srečno 2015 in čim manj INTERVENCIJ.
Meni je čisto vseeno, ali šov bo ali ne ..briga me. Pa recimo, da imajo na GZS prav; res je, da smo se dolgo trudili, da smo pridobili tak ugled v javnosti, kot ga premoremo zdaj; zakaj bi potem tvegali.
Me pa moti ena stvar; GZS se je pri tej stvari odzvala izjemno hitro, zakaj se tako ne odzove še pri katerih drugih stvareh. Vem, da se nekateri gasilci že dolga leta trudijo, da bi se spremenil način gasilskih tekmovanj pri nas, ki z operativo nimajo več čisto nobene veze. Meni, ko slišim "memorial Matevža Haceta" ali pa "sesalni vod" kar pritisk dvigne. Dajmo narediti še kaj v tej smeri ..pa še mnogo je stvari, ki bi se lahko v gasileriji uredile, ampak se ne ..
Me pa moti ena stvar; GZS se je pri tej stvari odzvala izjemno hitro, zakaj se tako ne odzove še pri katerih drugih stvareh. Vem, da se nekateri gasilci že dolga leta trudijo, da bi se spremenil način gasilskih tekmovanj pri nas, ki z operativo nimajo več čisto nobene veze. Meni, ko slišim "memorial Matevža Haceta" ali pa "sesalni vod" kar pritisk dvigne. Dajmo narediti še kaj v tej smeri ..pa še mnogo je stvari, ki bi se lahko v gasileriji uredile, ampak se ne ..
-
PGD Gasilec
- GE: Ljubljana
...
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Gasilska enota 14
GZS nasprotuje šovu "Gasilska enota 14" samo zato, ker od tega ne bo imela nič
Je neprofitna organizacija...pa to...
Kakor sem seznanjen fantje v gbl niso kaj navdušeni nad vlogo j.d v omenjenem šovu.
Sicer pa če ima potrebo biti "attention whore" naj to dela v oblačilih ki ne predstavljajo oranizacije ter uporaba opreme v ta namen (katera je bila kupljena z davkoplačevalskim denarjem) .
Se vidi da si določeni lahko privoščijo vse spet drugi ne.
Sicer pa če ima potrebo biti "attention whore" naj to dela v oblačilih ki ne predstavljajo oranizacije ter uporaba opreme v ta namen (katera je bila kupljena z davkoplačevalskim denarjem) .
Se vidi da si določeni lahko privoščijo vse spet drugi ne.
Odg: Re: Gasilska enota 14
A ti si pa že en tak patron, ki si za ...flames napisal/-a:GZS nasprotuje šovu "Gasilska enota 14" samo zato, ker od tega ne bo imela ničJe neprofitna organizacija...pa to...
Ne ga biksat, no!
GZS je proti, kot vsi normalni in razumni, zato ker nihče noče od tega imeti umazanega imena in porušenega ugleda.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

A ti si pa že en tak patron, ki si za ...![]()
Ne ga biksat, no!
GZS je proti, kot vsi normalni in razumni, zato ker nihče noče od tega imeti umazanega imena in porušenega ugleda.
Kakšen umazan ugled? Kako naj se ljudem pokaže delo gasilca preko tv oddaj? Tako kot v Odklopu leta "97? Ljudje hočejo akcije, morda starejše občinstvo rado gleda veterane v paradnih uniformah, mladi pa ne.