Inšpekcijski pregledi društev

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
gasilec36
GE: Kozje

Odg: Inšpekcijski pregledi društev

Odgovor Napisal/-a gasilec36 »

Glede teh zdravniških pregledov se mi zdi,da je to en navaden "nateg" ne me narobe razumet nosilci IDA res morajo imeti opravljen pregled (4 člen) ne razumem zakaj bi pa bi moral imeti na trojaku ali pa strojnik opravljen zdravniški pregled,ker če ga nimaš ne smeš več na intervencijo? Gasilski častnik po več deset let intervencij za sabo čez noč ne sme na požar brez pregleda, in kaj je tako "poseben" 3 člen da ga moramo imeti vsi, slep ni nobeden,gluh tudi ne srce, in pljuča imamo vsi,o kilogramih ne pa nebi ker so relativni :D . Kako pa pol ugotovijo, kako delujemo pod stresom,adrenalinom,in ob drugi uri zjutraj po treh urah spanca? Če greš pa na pregled pa eno uro razlagaš kaj je IDA in pa potek intervencije-požara.

Glede plačila teh pregledov(3 člen) je pa tako kdo si ja izmislil in potrdil naj še pa plača,ne pa da bodo društva sama plačevala.

lp martin
ssecnik

Odgovor Napisal/-a ssecnik »

Martin,
drži kot pribito.Jaz kot poveljnik ga nimam in ga tudi ne mislim it delat.Škoda je dneva dopusta ali proste sobote za to,da bom imel nekaj,kar že tako imam.
Zdravniški pregled imam v službi,in to VSAKO leto, temeljitega,tudi psihologa in višina,vse razen bicikla.
Ne vidim smisla,zakaj bi odžiral preglede ,recimo,nosilcem IDA,samo zato,da bo nekdo spet služil na gasilcih.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

ssecnik napisal/-a:Martin,
drži kot pribito.Jaz kot poveljnik ga nimam in ga tudi ne mislim it delat.Škoda je dneva dopusta ali proste sobote za to,da bom imel nekaj,kar že tako imam.
Zdravniški pregled imam v službi,in to VSAKO leto, temeljitega,tudi psihologa in višina,vse razen bicikla.
Ne vidim smisla,zakaj bi odžiral preglede ,recimo,nosilcem IDA,samo zato,da bo nekdo spet služil na gasilcih.
Narediš lahko tako, da bo volk sit in koza cela. Zdravnik, k kateremu si napoten na službeni pregled, naj ti rezultat pregleda vpiše na napotnico, ki ti jo izda društvo ali GZ in imaš pregled po 3. členu. Če pa hočeš več, te naj da pa še na bicikel.

Strošek za 3. člen bo minimalen ali pa ga sploh ne bo, če imaš pregled res vsako leto.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
ssecnik

Odgovor Napisal/-a ssecnik »

Janez,
hvala.Sem kontaktiral enega sodelavca,ki mi je dejal,da se da,če je dohtarca prave volje. :D
Sicer pa pride v sredo 26.11 inšpektorca,katera se mi je telefonsko najavila.Na mojo prošnjo mi je poslala še mail,kaj vse misli pregledat in čudo prečudo,razen pogodbe o JGS je vse v Vulkanu. #-o
Odgovori