AC 7000 + TRV-2D ?

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Duckman
GE: Ljubljana

AC 7000 + TRV-2D ?

Odgovor Napisal/-a Duckman »

Pozdravljeni!

V društvu imamo par vprašanj. Ker bomo kmalu nabavili novo gasilsko cisterno nas zanima, če bi šla čez tipizacijo GZS avtocisterna z 7000 mogoče 8000l vode, ter hiabom na zadnji strani.
Podvozje bi bilo seveda 3 osno. Pogon kamiona pa bi moral biti 4x6, se pravi pogon na sprednji ter srednji osi. Glede teže nebi bilo težav, problem je samo tipizacija. Al se da tipizirati pod oznako AC 7000 oz. AC 30/70 ali celo kot AC 7000 + TRV-2D?
Kot se nam zdi takega vozila pri nas še ni.
Ž.Satler
Kraj: Zagorska dolina

Odg: AC 7000 + TRV-2D ?

Odgovor Napisal/-a Ž.Satler »

O podobni temi se je že govorilo tukaj: viewtopic.php?f=9&t=12308
Bozicek
GE: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a Bozicek »

imaš mogoče v mislih kaj takega? le da je na nadgradnji voda.

Slika
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Za takšna vprašanja se je potrebno obrniti na pristojno komisijo pri GZS.
Marjan Novak

Odgovor Napisal/-a Marjan Novak »

Haha, eni pa imate ideje... jao, jao...
Uporabniški avatar
Gorilla

Re: AC 7000 + TRV-2D ?

Odgovor Napisal/-a Gorilla »

Zakaj pa naj bi se to uporabljalo? Če ste z ljubljane itak ni problema zaj imate blizu GBL, mar ne?
Lp, Luka

Kjer je problem, je tudi rešitev.
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

GZS - g. Marčelja bo znal neuradno pomagati.

Uradno - pridobite mnenje komisije - tako kot so napisali drugi.

Ali društvo takšno vozilo rabi ali ne - stvar njihove presoje in odločitve. Pač vozilo, ki si ga izberete, je treba argumentirano zagovarjati pa bo. Samo za to, ker takšnega vozila v Sloveniji še ni, verjetno še ne pomeni, da ga tudi v bodoče nikoli ne bo...

Glede tipizacije za AC - je dokaj elastična, vendar jaz vidim težavo v lokaciji črpalke, ki v vašem primeru ne bi mogla biti v zadnjem delu vozila.

Ideje so vedno bile in bodo :) A kombinaciji ALK in GVC 16/25 so pa že na prvo žogo vsi ploskali? :oops:
Rok Ušen, GČ I. st.
vidic
GE: PGD Lesce
Kraj: Lesce

Odgovor Napisal/-a vidic »

Če je problem lokacija črpalke, se da tudi dvigalo zmontirat med kabino in nadgradnjo, tako je lahko črpalka ševedno zadaj. Meni se bolj postavlja vprašanje kako je to izvedljivo s strani pogona. Namreč tako črpalka, kot hidravlična črpalka za dvigalo sta gnani preko odgona motorja. Je možna narediti oboje hkrati?
Uporabniški avatar
Primoz

vidic napisal/-a:Če je problem lokacija črpalke, se da tudi dvigalo zmontirat med kabino in nadgradnjo, tako je lahko črpalka ševedno zadaj. Meni se bolj postavlja vprašanje kako je to izvedljivo s strani pogona. Namreč tako črpalka, kot hidravlična črpalka za dvigalo sta gnani preko odgona motorja. Je možna narediti oboje hkrati?
Kako pa funkcionira GVC z dvigalom? ;)
tvr gvc gost

Odgovor Napisal/-a tvr gvc gost »

Podobno vozilo kot ga opisujete, je naročal Mors za letališče Cerklje. Sicer z 2500 l vode in veliko več opreme kot jo ima GVC. Kar se tiče pogona črpalke in dvigala ni problem naroči se dvojni odgon tovarniško, če tega ni ga dodela zunanji kooperant.
Se pa sprašujem, kdo bo to vse plačal, glede na to da imajo dvihgalo poklicini. Vitel in dvigalo staneta več kot 110.000 brez DDV, šasija 6x6 več kot 90.000 EUR brez DDV.
Nadgranja z osnovno opremo cca 110.000 brez DDV. Ste še za..................
vidic
GE: PGD Lesce
Kraj: Lesce

Odgovor Napisal/-a vidic »

Primoz napisal/-a:
vidic napisal/-a:Če je problem lokacija črpalke, se da tudi dvigalo zmontirat med kabino in nadgradnjo, tako je lahko črpalka ševedno zadaj. Meni se bolj postavlja vprašanje kako je to izvedljivo s strani pogona. Namreč tako črpalka, kot hidravlična črpalka za dvigalo sta gnani preko odgona motorja. Je možna narediti oboje hkrati?
Primož če te moti izraz dvigalo sem se tem mislil hiab. Sicer pa TRV-2D kot vem pomeni tehnično reševalno vozilo z DVIGALOM tako, da sem prav napisal.
Uporabniški avatar
Primoz

vidic napisal/-a:
Primoz napisal/-a:
Primož če te moti izraz dvigalo sem se tem mislil hiab. Sicer pa TRV-2D kot vem pomeni tehnično reševalno vozilo z DVIGALOM tako, da sem prav napisal.
Oh, jaz pa sem imel v mislih kaj v smeri Multistarja. ;)
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

vidic napisal/-a:Namreč tako črpalka, kot hidravlična črpalka za dvigalo sta gnani preko odgona motorja. Je možna narediti oboje hkrati?
Kot je meni znano je to možno. Črpalka za vodo je gnana preko odgona na menjalniku, črpalka za hidravlično črpalko pa preko motornega odgona. Sicer se pa da narediti tudi da sta obe črpalki gnani preko enega odgona.
Enkrat sem že napisal v podobni temi. TRV-2d GARS Jesenice ima tri porabnike: VT črpalko, dvigalo in el. generator. Kot vem so vsi porabniki gnani preko enega odgona, žal pa ne vem če lahko delujejo hkrati, predvidevam da ja. N.pr prometna nesreča ponoči.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Koncept vozila GVC oziroma AC + dvigalo v Sloveniji že obstaja, sicer mislim da z manjšo količino vode. Parkirano je v garažah PGD Radlje ob Dravi.
Še povezava.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Tomkat napisal/-a:Parkirano je v garažah PGD Radlje ob Dravi.
To se ve že dolgo. A bo tu ponovil še enkrat, sem to napisal že v temu 24/50+TRV-2d. Takrat ko se je izdeloval ta od Radelj verjetno tipizacija še ni veljala in je bilo verjetno lažje. Ravno to vozilo je tudi mene napeljalo na razmišljanje o tej kombinaciji.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Odgovori