Alpinistični pas

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
mattej

Odg: Alpinistični pas

Odgovor Napisal/-a mattej »

Tomaz112
Priporočam ti iz prakse Petzl Avao v eni izmed izvedb(to je zamenjava za Navahota) ali pa Petzl Newton,.. Odvisno za kaj jih rabite,... ter seveda kako zavoro(stop,gri gri, grilon,...)..

Če te še kaj zanima lahko preko ZS

lp
Matej
NA POMOČ! Matej
Mišo

Alpinistični pas

Odgovor Napisal/-a Mišo »

Živjo.

Za nakup opreme za vrvno tehniko, ti priporočam da se obrneš na Inštitut Vertikalo. Kolikor vem so oni specializirani za reševanje z vrvno tehniko, in ti bodo sigurno znali najbolje svetovati pri izbiri opreme. Pa še specializirano trgovino s to opremo imajo.
robit

Re: Alpinistični pas

Odgovor Napisal/-a robit »

Pa še tečaje imajo prirejene namensko za gasilce, katerega nameravamo tudi pri nas organizirat.
Uporabniški avatar
*Jamol*
GE: PGD Žužemberk
Kraj: Žužemberk
Kontakt:

Re: Alpinistični pas

Odgovor Napisal/-a *Jamol* »

Ali mogoče kdo ve koliko stane tak tečaj od inštituta Vertikala? Lahko tudi na ZS...
Hvala in Na pomoč!
Gasilci smo zakom!!!
Mišo

Alpinistični pas

Odgovor Napisal/-a Mišo »

Za ceno tečajev ravno ne vem natančno (nas so poslali v okviru Gasilske zveze Ljubljana), vem pa da jih imajo kar nekaj različnih. Lahko si jih ogledaš na njihovi spletni strani http://www.institut-vertikala.com/izobrazevanje.html oziroma jih kontaktiraš na njihov email naslov.

Jaz sem delal njihov tečaj Varno delo na strehi ob posredovanju po vremenskih ujmah in moram rečt da je bil tečaj res super. Sam sem se včasih ukvarjal tudi z športnim plezanjem pa sem mislil, ah ta tečaj ne bo problem, pa sem na koncu ugotovil da nisem imel veliko pojma o vrvni tehniki. Tečaj je resnično poučen, fantje-inštrukturji pa pravi mojstri!
Odgovori