Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Zanima me ...
Pozdravljeni. Zanima me, če na GBL izbirajo kandidate glede na oddaljenost od same brigade? In koliko so ostri glede kakšnih poškodb (poškodba hrustanca v kolenu)? HVALA
-
poklicni
Da. Prebivalci iz MOL imajo prednost. Ker je veliko število prijavljenih kandidatov se zna zgoditi da tistih izven MOL sploh ne bodo vabili na teste.kotard napisal/-a:Pozdravljeni. Zanima me, če na GBL izbirajo kandidate glede na oddaljenost od same brigade? HVALA
Žal tako pač je.
LP
Re: Zanima me ...
Najlepša hvala!
-
Gost
mene pa zanima kakšne so zahteve da postanem prostovoljni gasilec in kolko časa traja, da nisem več pripravnik?
Da postaneš gasilec je naboljši način, da se oglasiš v najbljižnjem gasilskem domu, ko bodo fantje tam ali če poznaš osebno kakšnega gasilca in izraziš svojo željo.Gost napisal/-a:mene pa zanima kakšne so zahteve da postanem prostovoljni gasilec in kolko časa traja, da nisem več pripravnik?
Gasilski pripravnik je član prostovoljnega gasilskega društva v starosti od 16. do 18. leta oziroma nad 18 let v času strokovnega usposabljanja in priprave za operativnega gasilca.
V času pripravništva opraviš osnovno usposabljanje in nadaljevalni tečaj za gasilca. Usposabljanje opravljaš pod nadzorom mentorja, ki ti ga določi poveljnik PGD.
Kot gasilski pripravnik, lahko prostovoljno sodeluješ v gasilskih intervencijah pri nalogah, ki so v skladu s programom pripravništva ter niso življenjsko in zdravju nevarna. Dela opravljaš pod nadzorom.
Mladoletnik lahko opravlja naloge gasilskega pripravnika le po predhodnem pisnem dovoljenju staršev ali skrbnikov.
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Brane ti je vse lepo napisal, žal pa v življenju ni vedno tako.pbb napisal/-a:Da postaneš gasilec je naboljši način, da se oglasiš v najbljižnjem gasilskem domu, ko bodo fantje tam ali če poznaš osebno kakšnega gasilca in izraziš svojo željo.Gost napisal/-a:mene pa zanima kakšne so zahteve da postanem prostovoljni gasilec in kolko časa traja, da nisem več pripravnik?
Gasilski pripravnik je član prostovoljnega gasilskega društva v starosti od 16. do 18. leta oziroma nad 18 let v času strokovnega usposabljanja in priprave za operativnega gasilca.
V času pripravništva opraviš osnovno usposabljanje in nadaljevalni tečaj za gasilca. Usposabljanje opravljaš pod nadzorom mentorja, ki ti ga določi poveljnik PGD.
Kot gasilski pripravnik, lahko prostovoljno sodeluješ v gasilskih intervencijah pri nalogah, ki so v skladu s programom pripravništva ter niso življenjsko in zdravju nevarna. Dela opravljaš pod nadzorom.
Mladoletnik lahko opravlja naloge gasilskega pripravnika le po predhodnem pisnem dovoljenju staršev ali skrbnikov.
- pri izbiri gasilskega društva se najprej pozanimaj kako pa kaj. Nekatera ne dajo veliko na operativo, raje tekmujejo, ali še to ne. Nekateri poveljniki še niso videli gasilske šole niti od blizu. Tam boš bolj slabo napredoval.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
Gost
Pa lahko postanem poklicni gasilec preko PGD-ja brez, da bi bil poklicni gasilec v poklicni gasilski enoti?
Poklicni gasilec lehko postaneš samo če greš v šolo za poklicnega gasilca. Šola poteka nekje od januarja pa do konc junija. Razlika pa je samo v tem ali šolo plačaš sam ali ti jo pa plača delodajalec ( poklicna enota,........).
LP
LP
-
Gost
Kaj pa moraš biti potem vedno na voljo, če grem za prostovolca? To sprašujem zato, ker me poleti ni niti blizu doma.
Ne, lahko počneš kar hočeš
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
-
Gost
Aha. Da pa se prijavim v šolo za poklicnega gasilca na Igu, pa je pogoj vozniški izpit B kategorije ane?
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=27&id=5845 tu so vsi pogoji...
Vijolčno sveti se nebo !
-
Gost
kolk časa pa traja osnovni tečaj za gasilca oz. kdaj te pošljejo na ta tečaj in ali se ta tečaj opravlja v društvu ali na Igu?
Osnovni tečaj bi se naj opravljal v društvu, nadaljevalni pa pod okriljem gasilske zveze, je pa možno da organizacijo obeh prevzame gasilska zveza. Trajanje - ja tam okoli šest mesecev za oba si boš moral vzet ...
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Gost zdi se mi da ti malo mešaš prostovolno in poklicno
upam da ločiš med tem izobraževanjem ki ga opravijo poklicni gasilci in tem ki ga opravimo prostovoljci
upam da ločiš med tem izobraževanjem ki ga opravijo poklicni gasilci in tem ki ga opravimo prostovoljci
Vijolčno sveti se nebo !