Delovna obleka
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Re: Delovna obleka
A kdo ve koliko je zdaj že kaj deleč s temi oblekami .. Čakajo na novo vodstvo da jih bo potrdilo ali jih dozdajšni vzorci še niso čisto zadovoljili. In kako to da ni nobenega uradnega obvestila za širšo javnosto teh oblekah nasploh ? ...
Odg: Delovna obleka
Pravtako mene zanima ali je možno videti te obleke v živo in ali jih je možno "stestirat" oziroma priti do teh oblek ali je vse skupaj šlo k vragu...
Vijolčno sveti se nebo !
Neuradno bi jo naj imeli vsi člani (razen mladine) reprezentance Slovenije na olimpijadi v Franciji že ... te tak vemo kaj nam vsem skupaj sledi... 
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
Prejšni teden sem jo vido na prikazu vaje za mladince oblečeno jo je imel predstavnik zveze Predikaka če se ne motim. Morm rečt da tak na oko ne zgleda slaba ampak še vedno nevem zakaj se je ne da stestirat v operativne namene. Ker ta kroj in materijal ki je zdaj v uporabi ni več za nikamor.
Vijolčno sveti se nebo !
-
Mihek
No končno bodo nove obleke. Ker te res več niso imele nobenega smisla, v teh 30+ letih. Čas jih je povozil, pa lahko rečemo kar hočemo. Nova obleka bi naj vsaj po slišanem imela večjo zaščitno (predvidevam da bo zaradi plasti nomexa to zadostna zaščita pri gozdnih požarih), kot tudi večjo gibalno zmožnot in gre tudi po izgledu v korak s časom. Nekateri se (skoraj jokajoče) bojite, da bo potrebno pa sedaj vse naenkrat zamenjat. Verjetno se bodo stare obleke lahko ponosile do konca, le starega modela se več ne bo izdelovalo, tako kot je bilo s starimi elanovimi pasi. A njih se je tudi zavrglo in jih nihče več ne uporablja? Še kako so tudi v operativni uporabi.
Vidim da je naša GZS lepo poskrbela za ekipe ki nas zastopajo na olimpijadi...

Me pa vendarle zanima kdaj bomo navadni smrtniki torej tisti ki trodelca ne vržemo skup pod 30 prišli do teh oblek saj ni nikjer podatka kdo te obleke izdeluje nikjer še niso v prodaji nič
Al se motim pa že ima kdo kake podatke

Me pa vendarle zanima kdaj bomo navadni smrtniki torej tisti ki trodelca ne vržemo skup pod 30 prišli do teh oblek saj ni nikjer podatka kdo te obleke izdeluje nikjer še niso v prodaji nič
Al se motim pa že ima kdo kake podatke
Vijolčno sveti se nebo !
Važn da bo draga... Sem jo videl, zgleda ok, to je pa verjetno tudi vse. Se pa lahko zapne hlače in jakno skupaj, kot kombinezon. Navsezadnje naj bi bila namenjena tudi za požare v naravi? Sicer je zadnji čas, da so menjali obleke...
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Kot je rekel Zbiljc, naj bi bila ta obleka namenjena tudi kot intervencijska za določene primere (gozdni požari, reševanja...), ker je "manj nerodna". Pač delovni kombinezon. Mislim pa da smo v društvu dobili podatek da stane ena obleka cca. 250€. Tako da manjša društva niti ne bodo se spuščala v ta nakup. 10 oblek za ekipo - 2500€... :S
včeraj sem imel priložnost videti prvič novo delovno obleko in moram reči samo
KATASTROFA, ne vem kaj ste ostali gledali in videli, da jo hvalite, obleka je OBUP in KATASTROFA
Barva zelo zbledeta modra- nikakva (kakor da bi bila že 200 krat oprana), 2 mm širok fansy odsevni trak, popolnoma nepotreben in nekoristen, magnetki za zapiranje žepov in še več takih nepotrebnih bedarij, pa jakna in hlače se ne dajo speti v kombenizion (kar ste nekateri navajali ali ugibali), material ni namenjen za gašenje gozdnih požarov, ......, tisti, ki je obleko predlagal in tisti, ki so jo sprejeli, pa bom raje tiho, kaj bi morali storiti, da ne bom kaj preveč napisal
obleka za 15 in ne za 21 stoletje, da ne govorim o ceni, nefunkcionalnosti obleke in še kaj
sem dobil mišljenje, da je nekdo namerno naredil obleko, za v omaro
v našem društvu smo imeli namen letos opremiti 20 gasilcev z novimi delovnimi oblekami, ta obleka nima niti možnosti, da prestopi prag društva, kaj šele da jo kupimo, popolno razočaranje
gaber
KATASTROFA, ne vem kaj ste ostali gledali in videli, da jo hvalite, obleka je OBUP in KATASTROFA
Barva zelo zbledeta modra- nikakva (kakor da bi bila že 200 krat oprana), 2 mm širok fansy odsevni trak, popolnoma nepotreben in nekoristen, magnetki za zapiranje žepov in še več takih nepotrebnih bedarij, pa jakna in hlače se ne dajo speti v kombenizion (kar ste nekateri navajali ali ugibali), material ni namenjen za gašenje gozdnih požarov, ......, tisti, ki je obleko predlagal in tisti, ki so jo sprejeli, pa bom raje tiho, kaj bi morali storiti, da ne bom kaj preveč napisal
obleka za 15 in ne za 21 stoletje, da ne govorim o ceni, nefunkcionalnosti obleke in še kaj
sem dobil mišljenje, da je nekdo namerno naredil obleko, za v omaro
v našem društvu smo imeli namen letos opremiti 20 gasilcev z novimi delovnimi oblekami, ta obleka nima niti možnosti, da prestopi prag društva, kaj šele da jo kupimo, popolno razočaranje
gaber
zaj bomo še glede barve izbirčni ? pa mislim da se glede odsevnega traka ne strinjamo vsi da je neuporaben in nevem kaj še vse, prav lepo se vidi na eni sliki par strani nazaj kak se lepo svetijo v temi
Vijolčno sveti se nebo !
100 ludi , 100 čudi. Vedno se bo najdla majnšina ko jim nebo kaj prav. 
mali tona in m.k.
ko bosta obleko videla v živo in ne ugibala po slikcah, pa podejta komentar, se bo veliko bolj razlikoval od vajinih trenutnih. Ugibanje, blefiranje in zagovarjanje nekaj kar nista videla pa je popolnoma zgrešeno. oglejta si obleko v živo in napišita komentar.
tudi jest sem mislil, glede na slikce da je ok, ob prvem neposrednem ogledu sem pa takoj spremenil mišljenje
ko bosta obleko videla v živo in ne ugibala po slikcah, pa podejta komentar, se bo veliko bolj razlikoval od vajinih trenutnih. Ugibanje, blefiranje in zagovarjanje nekaj kar nista videla pa je popolnoma zgrešeno. oglejta si obleko v živo in napišita komentar.
tudi jest sem mislil, glede na slikce da je ok, ob prvem neposrednem ogledu sem pa takoj spremenil mišljenje
tam5500 obleko sem videl v živo tako da ne govorim na pamet sem pa tudi v kontaktu z enim izmed gasilcev kateri so bli v franciji tako da bom to obleko v prihodnjem tednu še dobil v roke da vidim vse detajle
Vijolčno sveti se nebo !
HLAČE IN SUKNJIČ STA LE DEL DELOVNE OBLEKE GASILCA.
Nekaterim se je mudilo z delno ureditvijo, saj pravilnik predpisuju ureditev oz določitev kompletne delovne obleke:
Lepo in funkcionalno je pa velika razlika.
Ta obleka za gozdne požare vsekakor odpade, pa še za marsikaj.
Darko
Nekaterim se je mudilo z delno ureditvijo, saj pravilnik predpisuju ureditev oz določitev kompletne delovne obleke:
Lepo in funkcionalno je pa velika razlika.
Ta obleka za gozdne požare vsekakor odpade, pa še za marsikaj.
Darko
Ne predstavljam si, da bi s svojo obleko za gozdne požare prišel na Ig na predavanje. Verjetno bi me že na vhodu zavrnili zaradi vonja in čistoče